کولهپشتی مناسب برای دانشآموزان
یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، انحراف شانهها به طرف جلو و ایجاد قرمزی روی پوست را از علایم نامناسب بودن کوله پشتی عنوان کرد.
به گزارش پارس ، دکتر شریف نجفی در گفت وگو با ایسنا، گفت: مطالعات مختلف نشان می دهد ناهنجاری های اسکلتی و قامتی در دانش آموزان شیوع بیشتری پیدا کرده است که انحراف ستون فقرات، قوز پشتی، افتادگی و عدم تقارن شانه ها، دردهای مزمن و مبهم در ستون فقرات برخی از این ناهنجاری ها هستند.
وی علل مختلفی را در افزایش بد شکلی های عضلانی- اسکلتی موثر دانست و افزود: عادت های اشتباه در نحوه نشستن یا مطالعه کردن، میز و صندلی نامناسب، استفاده طولانی مدت از رایانه، تلویزیون، کم تحرکی و استفاده از کیف نامناسب از عوامل مهم در ایجاد عوارض ستون فقرات هستند.
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی با بیان این که کوله پشتی از کیف دستی و سامسونت مناسب تر است، افزود: کوله پشتی های دوبنده با بندهای نرم و پهن توصیه می شود. بندهای کوتاه تر از افتادن کوله پشتی بر روی کمر و باسن جلوگیری می کند.
وی با اشاره به اهمیت جنس و نوع بندهای کوله پشتی گفت: دوبند کوله پشتی باید موازی و متناسب هم باشند تا از کج شدن کوله به یک سمت ممانعت کنند. اگر کمربندهای کوله به روی کمر و قفسه سینه بپیچد، وزن محتویات کیف به طور متعادل تری پخش می شود.
دکتر نجفی ادامه داد: اگر بندهایی که کوله پشتی را از شانه آویزان می کند پهنای مناسبی نداشته باشد با فشار بر روی عروق و اعصاب دست ها باعث خستگی زودرس دست ها و یا گزگز- مورمور و خواب رفتن دست ها می شود.
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی درباره اهمیت وزن کیف و تناسب آن با افراد گفت: وزن کیف به همراه محتویات آن، نباید بیش از ۱۰ درصد وزن دانش آموز باشد و کتاب ها یا اجسام سنگین باید طوری در کیف گذاشته شود که به بدن نزدیک تر باشند. دقت شود که دانش آموز وسایل غیرضروری را با خود به مدرسه نبرد.
وی ادامه داد: کیفی که دارای چند محفظه باشد بهتر است زیرا به گسترش یکنواخت وزن کیف کمک می کند. جنس کوله پشتی باید چرمی یا برزنتی باشد تا به راحتی تغییر شکل ندهد و شکل آن با محتویاتش همگن باقی بماند.
دکتر نجفی محل قرار گرفتن کوله پشتی را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: محل قرارگیری کوله پشتی در پشت است و نباید به کوله کمری تبدیل شود کوله پشتی نباید از مهره هفتم پشتی (خطی که به موازات ناف به سمت پشت کشیده شود) پایین تر قرار گیرد.
وی انحراف شانه ها به طرف جلو و ایجاد قرمزی روی پوست را از علایم نامناسب بودن کوله پشتی عنوان کرد و افزود: انجام تمرینات ورزشی به ویژه ورزش های شانه و ستون فقرات آمادگی دانش آموز را برای حمل کوله پشتی بیشتر می کند.
ارسال نظر