نماینده بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت:
طرح پزشک همراه با حاجی موفق بود
نماینده ولی فقیه در بعثه با اشاره به اینکه طرح پزشک همراه با حاجی همیشه موفق بود از نداشتن الگوی حج پس از ۳۴ سال از انقلاب انتقاد کرد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، حجت الاسلام قاضی عسکر در همایش پزشکان حج ویژه تمتع ۹۲ که به همت مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر برگزار شد، عنوان کرد: طرح پزشک همراه با حاجی همیشه موفق بود زیرابه مانند طرح پزشک خانواده، پزشک همیشه همراه افراد بوده و بهتر می توانست در ارتباط با سلامتی آنان اقدامات لازم را انجام دهد.
وی افزود: متاسفانه پس از گذشته ۳۴ سال از انقلاب هنوز یک الگوی حج نداریم و باید الگویی در این زمینه براساس برنامه های ۵ ساله توسعه داشته باشیم. پزشکی سرآمد همه علوم است و در روایات به آن پرداخته شده بطوری که حضرت آدم (ع) وقتی از بهشت رانده شد خداوند به او علومی را آموخت که در این علوم دانش پزشکی نیز گنجانیده شده بود.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت تصریح کرد: ما پزشکانی داریم که با وجود درآمدهای بسیار بالا ترجیح می دهند برای تلاش جهت ارائه خدمات به زائران و حجاج سختی های سفر را به خود تحمیل کنند و نمونه های آن را بسیار داریم مثلا بنده خودم پزشکی را می شناسم که چندین سال است برای ارائه خدمت به حجاج از آمریکا خود را به سرزمین های وحی می رساند.
قاضی عسکر گفت: متاسفانه تعداد اعزام حجاج کشورمان بر اثر محدودیت هایی که به وجود آمده به حدود تقریبا ۶۴ هزرا نفر کاهش یافته و اگر با همین محدودیت های کاهش اعزام مواجه باشیم کسانی که در نوبت حج تمتع هستند باید ۲۲ سال برای اعزام به این سفر الهی در صف انتظار منتظر باشند.
وی به کاهش اعزام زائران حج عمره از ۸۰۰ هزار نفر به ۵۲۰ هزار نفر اشاره کرد و گفت: این زائران نیز با توجه به این کاهش اعزام ها باید ۱۰ سال در صف انتظار اعزام قرار گیرند که باید تلاش ها برای افزایش ظرفیت ها صورت گیرد.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت به اهمیت خدمت به حجاج و زائران خدا اشاره کرد و افزود: امام صادق (ع) می فرماید کسانی که به حجاج خدمت می کنند اجرشان از ثواب زیارت خانه خدا نیز بیشتر است و این مسئله اهمیت خدمت به حجاج علی الخصوص پزشکان را بهتر نشان می دهد.
قاضی عسکر به طرح تعالی که از منویات رهبری در زمینه فعالیت های سازمان حج و زیارت است اشاره کرد و بیان داشت: به هر حال همیشه گله گذاری وجود دارد و قرار نیست هیچ وقت همه چیز درست شود ولی به هر حال در برخی موارد قصد کارهای بزرگ وجود دارد ولی به دلیل کارهای مدیریتی نمی توان این اقدامات را انجام داد ولی در مجموع باید به صورتی اقدام کنیم که با کمترین هزینه بهترین خدمات را ارائه دهیم.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت اظهار داشت: مبحث همراه بودن پزشک کاروان نیز از مقولاتی است که امسال به صورت تجمیع پزشکان در محل استقرار و اقامت حجاج صورت می پذیرد ولی طرح پزشک همراه با کاروان ها طرح موفقی بود همانطور که طزح پزشک خانواده در کشور برای ارتباط بیشتر با بیمار و جمعیت هدف به اجرا درآمده است و همراه بودن پزشک می تواند باعث آرامش حجاج شود.
وی ادامه داد: در بحث پیشگیری کار جدی نکرده ایم و همیشه منتظر بودیم که بیماران برای درمان به ما مراجعه کنند در حالی که ۹۰ درصد بیماری های حج با پیشگیری قابل حل است. بنده چند سال است که می گویم که غذاهای حجاج را باید اصلاح کنیم و تنوع غذایی به وجود آوریم. البته کارهای خوبی شده ولی باید فرهنگ غلط غذاخوردن بین زائران از بین برود و باید اقدامات بیشتر و بهتری انجام دهیم.
نماینده ولی فقیه در بعثه تصریح کرد: باید در حوزه پزشکی نیز با اقدامات لازم مصرف دارو پائین بیاید و بیمار ها نیز کاهش یابد و ما می توان مناسبک حج را خیلی بهتر اداره کرد که عربستان در برخی موارد به خصوص در مقولات نظافت از جمله در روزهای یازدهم مناسک حج به خوبی عمل نمی کند. البته نظافت ها بهتر شده است ولی هنوز ایده آل نیست.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با گرفتن نظرات و پیشنهاد پزشکان و صاحبنظران نیز تکلیف پزشکی حج نیز مشخص شود که آیا پزشک کاروان بهتر است و یا پزشک تجمیع و در این مقوله درخواست داریم این مسئله تکلیفش روشن شود.
نماینده ولی فقیه در بعثه در حاشیه همایش پزشکان حج ویژه تمتع ۱۳۹۲ در پاسخ به پرسش تسنیم در زمینه دغدغه های عدم رعایت نظافت در زمان مناسک حج در عربستان گفت: این مسئله دغدغه همیشگی ما بوده است و هر سال نیز با صحبت ها و تذکراتی که به مسئولان عربستانی ارائه کرده ایم وضعیت نظافت نسبت به سال های قبل کمی بهتر شده است ولی هنوز ما راضی نیستیم و باید توجهات و اقدامات بیشتر و بهتری در بحث نظافت صورت پذیرد.
قاضی عسکر خاطرنشان کرد: همانطور که نوشتن داروی زیاد در نسخه پزشکی کار صحیحی نیست باید زائران نیز در مسئله بهداشت فردی توجهات لازم را داشته باشند و این توصیه های ساده از جمله غذا جویدن در مبحث تغذیه و موارد متعدد بهداشتی دیگر را روحانیت کاروان نیز می تواند به حجاج ارائه دهند تا بیماری های مناسک حج با رعایت موارد بهداشتی بسیار کاهش یابد.
ارسال نظر