به گزارش پارس ، دکتر وحید صمدی در گفت و گو با ایسنا عنوان کرد: در حالت طبیعی رحم توسط بافت های مختلفی مثل عضلات و رباط ها در محل خود در لگن نگه داشته می شود. در حقیقت، عضلات کف لگن با فعالیت و انقباضات ملایم ولی مداوم خود وظایف مهمی را بر عهده دارند.

وی ادامه داد: این عضلات نقش مهمی در حمایت ارگان های لگنی مثل رحم، واژن و مثانه ایفا می کنند، کنترل ادرار و مدفوع را باعث می شوند و همچنین در عملکرد جنسی نقش دارند. اما گاهی اوقات و معمولاً به علت زایمان بخصوص زایمان های مکرر و دشوار عضلات کف لگن ضعیف می شوند به طوری که با افزایش سن و کاهش هورمون استروژن، ممکن است عارضه ای به نام افتادگی رحم اتفاق بیفتد که در آن رحم از محل خود به سمت پایین جابه جا شده و وارد کانال واژینال می شود.

این متخصص فیزیوتراپی چاقی، یبوست، انجام فعالیت های سنگین و جراحی های ناحیه لگن را به عنوان عوامل مختلفی معرفی کرد که زمینه ساز ابتلا به افتادگی رحم می شوند.

صمدی در رابطه با شایع ترین علائم این عارضه گفت: احساس سنگینی در لگن، احساس بیرون آمدن توده ای از واژن، کمردرد، مقاربت دردناک و دفع دشوار ادرار و مدفوع از نشانه های شایع افتادگی لگن است.

وی، درمان اختلالات و بیماری های مجاری ادرار و زنان و زایمان را روش های غیرجراحی نظیر فیزیوتراپی دانست و گفت: افتادگی رحم از جمله این بیماری هاست که درصورتی که خفیف باشد می توان به راحتی آن را با فیزیوتراپی کنترل کرد.

صمدی توصیه کرد: در موارد شدیدی که نیاز به عمل جراحی باشد قبل و بعد از جراحی، انجام فیزیوتراپی برای این بیماران توصیه می شود چرا که هدف این روش درمانی برطرف کردن عامل اصلی بیماری یعنی ضعف و اختلال عضلات کف لگن است.

وی عنوان کرد: در درمان فیزیوتراپی از روش هایی مثل بیوفیدبک و تحریکات الکتریکی برای بازآموزی و بهبود عملکرد عضلات کف لگن استفاده می شود. در کنار این روش ها تمرینات و ورزش های مخصوصی هستند که به منظور تقویت این عضلات تجویز می شوند.

این متخصص فیزیوتراپی تشریح کرد: در این تمرینات به بیماران آموزش داده می شود که چگونه عضلات کف لگن خود را بطور مناسب سفت و منقبض نمایند. به خوبی اثبات شده است که با انجام منظم و دقیق تمرینات عضلات کف لگن می توان قدرت و تحمل این عضلات را افزایش داده و به بهبود علائم و عوارض اختلالاتی نظیر افتادگی رحم کمک شایانی می کند.