رئیس انجمن علمی شنواییشناسی:
سن طلایی رشد گفتار در کودکان
رئیس انجمن علمی شنواییشناسی گفت: کودکان در سن ۳ تا ۵ سالگی که سن طلایی رشد گفتار و زبان به حساب میآید. مسیر گوش دادن و شنیدن را به صورت ذاتی و فطری طی میکنند و این سن بهترین شرایط را برای گفتار به وجود میآورد.
به گزارش پارس ، زهرا جعفری در گفت وگو با فارس، اظهار داشت: اندازه گیری تست شنوایی از بدو تولد صورت می پذیرد به این صورت که غربالگری شنوایی در زایشگاه ها در یکی دو روز اول بدو تولد انجام می شود تا کودکان مشکوک به کم شنوایی مشخص شوند.
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی گفت: کودکانی که در این غربالگری مشکوک باشند در پایان یک هفتگی و در پایان یک ماهگی دوباره با دستگاه، ارزیابی شنوایی می شوند و تستی که معمولاً برای این کار انتخاب می شود OAE یا گسیل های صوتی گذرای گوش نام دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: این تست برای هر گوش ۲تا ۳ دقیقه و در مجموع برای هر دو گوش ۵ دقیقه طول می کشد و می توان به واسطه آن به آسانی وضعیت شنوایی کودک را از لحاظ سالم یا مشکوک بودن مورد بررسی قرار داد.
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی گفت: این تست از بدو تولد و در هر سنی قابل اجرا است و اگر نتیجه این تست، کم شنوایی برای کودک باشد تست های دیگری انجام می شود تا مشخص شود که درصد کم شنوایی برای هر گوش چقدر است تا با توجه به شکل، مقدار و نوع کم شنوایی، خدمات درمانی و توانبخشی برای کودک انجام شود.
جعفری، اهمیت انجام تست شنوایی شناسی از بدو تولد را قدرت صحبت کودک و برقرار کردن ارتباط کلامی با دیگران دانست و افزود: تنها مسیر برای ارتباط کلامی، گوش دادن و شنیدن به گفتار دیگران است.
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی تصریح کرد: کودکان در سن ۳ تا ۵ سالگی که سن طلایی رشد گفتار و زبان به حساب می آید مسیر گوش دادن و شنیدن را به صورت ذاتی و فطری طی می کنند و این سن بهترین شرایط را برای گفتار کودک به وجود می آورد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: اگر میزان شنوایی کودک در این محدوده سنی ارزیابی نشود و کم شنوایی کودک آشکار نشود با عبور کودک از سن طلایی کودک، استعداد فطری یادگیری اش از بین می رود و کودک نمی تواند به مهارت های ظریف گفتار و زبان دست پیدا کند؛ پس بهتر است خانواده ها به اهمیت تست شنوایی شناسی از بدو تولد در کودک خود توجه کنند.
ارسال نظر