به گزارش پارس ، محمد یعقوبی در گفت وگو با ایسنا- منطقه اصفهان، با بیان اینکه علاقه مندی و هماهنگ بودن وضعیت شغلی با انتظارات شخص از جمله مواردی است که در ارتقای سلامت شغلی زنان در جامعه نقش دارد، اظهار کرد: شغلی مناسب و مفید است که نیازهای جسمی، روانی، احساس آرامش و نیاز به احترام برای افراد را برآورده کند.

وی مکان مناسب و ایمن بودن در محیط کار را الزامات محیط کاری برای زنان دانست و افزود: در صورتی که فاکتورهای بالا در محیط کاری زنان فراهم باشد شاغل بودن می تواند به سیستم بهداشت روانی زنان کمک کند.

این روان شناس بالینی آرامش فرد در محیط کاری را مهم دانست و ادامه داد: سازمان و محیط کاری باید حد و توان کاری زن را بشناسد و نیازهای مادی و معنوی او را برآورده کند.

یعقوبی به تاثیر اشتغال زنان بر سلامت روان اشاره کرد و گفت: تفکیک کردن محیط کاری با محیط خانواده موجب می شود استرس ناشی از فعالیت های شغلی یا برعکس مسایل خانه وارد زندگی افراد نشود و چنانچه این تفکیک به خوبی انجام نشود فرد از هر دو محیط ضربه روحی می خورد.

مردان با حمایت از همسران شاغل خود استرس و فشار را از محیط خانواده دور کنند

وی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر اینکه زنان شاغل باید توانمندی تفکیک محیط کار و خانواده را داشته باشند، مردان نیز باید با حمایت از همسر خود استرس و فشار را از محیط خانواده دور کنند.

این روان شناس بالینی اضافه کرد: همکاری مردان با همسر شاغل در اداره امور خانه به سلامت روانی زن چه در محیط خانه و چه در محیط کار کمک می کند.

یعقوبی در پاسخ به این سوال که کیفیت زندگی زنانی که سرکار می روند با کیفیت زندگی زنانی که خانه دارند متفاوت است، خاطرنشان کرد: هر فردی در دوران بلوغ یک تصور ذهنی از خود را پای گزاری می کند و اگر زنی در خود ایده آلی، خود را شاغل و با درآمد مستقل تصور می کند در صورتی که به آن نرسد و خانه دار شود یک ضربه روحی می بیند.

وی اضافه کرد: اگر فردی در خود ایده آلی خود را یک زن خانه دار ببیند و در آینده نیز خانه دار شود انتظاری که از زندگی دارد برآورده می شود؛ اما کیفیت زندگی فردی که خود را شاغل تصور کرده و شرایط برای اشتغال او فراهم نشده است، افت می کند.

این روان شناس بالینی تصریح کرد: این شرایط می تواند برعکس هم باشد یعنی کیفیت زندگی زنی به اجبار و به دلیل مسایل مالی سر کار می رود باز هم پایین می آید، چرا که این شغل و شرایط جدید با زندگی او هماهنگ نشده است.

یعقوبی اضافه کرد: در صورتی که انسان ها به ۷۰ درصد خود ایده آلی که ساختند برسند، از کیفیت زندگی خود راضی هستند و با آرامش زندگی می کنند.

وی با اشاره به اینکه تامین سلامت روانی زن تامین سلامت جامعه است، افزود: قطعا هر چه شرایط لازم برای دستیابی به سلامت روانی مرد و زن در جامعه بیشتر فراهم شود جامعه نیز از آن تاثیر مثبت بیشتری می گیرد.

این روان شناس بالینی در این موردکه آیا ارتباطی بین سلامت روانی زنان و اشتغال آن ها وجود دارد، گفت: به شرطی که در خود ایده آلی زن سر کار رفتن و فعالیت اجتماعی پذیرفته شده باشد سلامت روانی او تامین می شود، زیرا خود ایده الی برای یک زن می تواند فعالیت اجتماعی و اشتغال باشد و در یک زن دیگر تربیت فرزند، خانه داری و همسر داری است.

یعقوبی با بیان اینکه اشتغال تنها نمی تواند به بهداشت روان زنان کمک کند، ادامه داد: رضایت از زندگی و بهداشت روان رابطه مستقیمی با خود ایده الی که در دوران بلوغ و جوانی شکل می گیرد دارد.