کوقتی که قلم «تیر» میشود و قلب اسرائیل «سیبل»
نویسندگان مشهورجهان که به اشغالگری اسرائیل «نه» گفتند
آنچه در این گزارش میبینید واکنشهای تعدادی از نویسندگان صاحب نام دنیاست به موضوع اسرائیل و انتقاد آنها از این اشغالگری طولانی. در این بین اسامی افرادی چون جیبکوبسن، گراس، برودر، رولد دال و… دیده میشود.
به گزارش پارس ، به نقل از فارس- مهناز سعیدحسینی: رژیم اشغالگر قدس بالا برود، پایین بیاید در مجامع جهانی با ضرب و زور آمریکا و رفیقانش جایی باز کند، با گرمای گلوله و تیغ سینه ها را بشکافد تا در قدس مقدس بماند، باز هم نامشروع است و اشغالگر و باید از صحنه روزگار محو شود. خیلی ها این موضوع را به صراحت گفته اند و خیلی های دیگر هم در دل به آن اعتقاد دارند و صد البته بیان چنین دیدگاهی خارج از دنیای مسلمانان و در دنیای غرب جسارت و جرات بسیار بیشتری می خواهد. اما هستند کسانی که با وجود دست یافتن به موفقیت های فراوان، باز هم دست از گفتن حق بر نمی دارند و به صراحت از موضع خود می گویند.
آنچه در این گزارش می بینید واکنش های تعدادی از نویسندگان صاحب نام دنیا است به موضوع اسرائیل و انتقاد آنها از این اشغالگری طولانی:
۱- هلن توماس، نویسنده و روزنامه نگار پیشکسوت آمریکایی، در جریان سفر سال گذشته نخست وزیر رژیم اسرائیل به امریکا، سردمدار برگزاری یک تظاهرات ضداسرائیلی بود.
این نویسنده زن ۹۰ ساله آمریکایی در دوم دسامبر سال ۲۰۱۰، در اظهاراتی انتقادی درباره رژیم اسرائیل پیشنهاد کرد که یهودیان باید سرزمین های اشغالی فلسطین را به مالکان حقیقی خود یعنی « اعراب» برگردانده و به اروپا و امریکا مهاجرت کنند. اندکی پس از ابراز این سخنان، وی مجبور شد از سمت خود استعفا دهد.
توماس اندکی پس از آن، در دفاع از اظهارات پیشین خود در گفت وگو با نشریه کانزاس سیتی گفت: « من این اجازه را دارم که در کتابم رئیس جمهور امریکا را با هر نام و یا صفتی بخوانم، اما اجازه ندارم درباره اسرائیل سخن بگویم. »
۲- دو ماه پیش رسانه های انگلستان گزارش دادند که استفان هاوکینگ (فیزیکدان مشهور) با رد دعوت رئیس رژیم صهیونیستی خبر داده است که او نیز به تحریم آکادمی اسرائیل که از سوی بسیاری از مراکز علمی بریتانیا صورت می گیرد، می پیوندند.
بنیاد شیمون پرز بدون توضیحی هم نام استیون هاوکینگ را از فهرست سخنرانان حذف کرد اما بعداً معلوم شد که دلیل این کار، پاسخ رد این دانشمند بوده است. استیون هاوکینگ در ژانویه سال ۲۰۰۹ در زمان عملیات نظامی ۲۲ روزه ارتش اسرائیل در غزه که در دوره نخست وزیری ایهود اولمرت انجام شد و منجر به کشته شدن بیش از ۱۱۰ فلسطینی شد، اسرائیل را محکوم کرد.
یکی از دستیاران نخست وزیر اسرائیل در همان روزها در واکنش به این اقدام گفته بود که استیون هاوکینگ نیز در ضد یهودی بودن دست کمی از ویلیام شکسپیر و ولتر، نویسندگان مشهور انگلیسی و فرانسوی، ندارد.
۳- گونتر گراس نویسنده آلمانی برنده جایزه نوبل هم یکی از سرشناس ترین مخالفان رژیم صهیونیستی است او سال گذشته در شعر جدید خود با نام « آنچه نباید گفت» ، بمبهای اتمی اسرائیل را خطری علیه صلح جهانی قلمداد و تلویحا از ایران حمایت کرد.
گراس در این شعر با انتقاد از توسعه طلبی اسرائیل نوشته است: در این سرزمین از سال ها پیش « قابلیت رو به رشد هسته ای» به شکل مخفی وجود داشته اما خارج از کنترل بوده است. وی در شعر خود ساختن بمب اتم از سوی ایران را مورد تردید قرار داده است. گراس همچنین سیاست خارجی آلمان در قبال اسرائیل را نیز به باد انتقاد گرفته که به اسرائیل غرامت می دهد.
گونتر گراس ۸۵ ساله مشهورترین نویسنده آلمان محسوب می شود و علاوه بر این، نقاش، مجسمه ساز، گرافیست و برنده نوبل ادبی در سال ۱۹۹۹ است.
۴- « هنریک برودر» نویسنده یهودی و مشهور آلمانی که چند سال پیش به سیاست های رژیم اشغالگر قدس اعتراض کرده بود، سال گذشته با اعلام مسلمان شدن خود و تغییر نام خود به « هنریک محمد برودر» آخرین تیر خلاصی را به قلب اسرائیلی ها زد. این روشنفکر مشهور و یهودی آلمانی پس از یک سلسله انتقادات و تالیفات شدید علیه اسلام و مسلمانان، به طور علنی مسلمان شدن خود را اعلام کرد.
او نویسنده پرفروش ترین کتاب سال آلمان در سال ۲۰۰۷ و برنده جایزه کتاب سال این کشور با نام « بشتابید… اروپا تسلیم می شود» است.
این نویسنده که با کتاب های طنزش مشهور است در سال ۱۳۸۴ نخستین بار که محمود احمدی نژاد ایده انتقال اسرائیل به اروپا یا آمریکا را مطرح کرد، در مقاله ای با عنوان « اشلسویگ هولشتاین را به یهودیان بدهید» در نسخه آن لاین اشپیگل و روزنامه دی ولت نوشت: « اگر چیزی به نام عدالت تاریخی در این جهان وجود می داشت، آنگاه دولت یهودی باید در اشلسویگ-هولشتاین یا در ایالت باواریا تشکیل می شد و نه در فلسطین… »
۵- حتی اگر هیچیک از آثار رولد دال را هم نخوانده باشید، فیلم « چارلی و کارخانه شکلات سازی» که همین یکی دو سال پیش در جهان اکران شد و از تلویزیون ما نیز پخش شد، به حد کافی برای همه آشنا است.
هر چند این نویسنده کتاب های بسیاری برای بچه ها نوشته است، اما فقط نویسنده کتاب کودک و نوجوان نیست، بلکه داستان های کوتاه او در نوع خود بی نظیر و شگفت انگیز هستند.
او برای نوشتن این داستان ها که بیش از ۶۰ عنوان را دربر می گیرند، سه بار جایزه ادبی آلن پو را از آن خود کرد و داستان او توسط یان فلمینگ برای نوشتن داستان های جیمزباند مورد استفاده قرار گرفت. آلفرد هیچکاک نیز تعدادی از داستان های او را برای ساخت فیلم برگزید.
حمله اسرائیلی ها به کشور لبنان در سال ۱۹۸۲ موجب شد تا این نویسنده نامدار بارها اعلام کند که ضد اسرائیل است و تا آخر عمر با سیاست های غیرانسانی مخالفت کرد.
۶- هنینگ مانکل، نویسنده مشهور سوئدی و هشت تن دیگر از هموطنانش که بر عرشه یکی از کشتی های کمک رسانی به غزه بودند، توسط نیروهای امنیتی اسرائیل دستگیر شدند.
اسرائیل اخطار کرد که هر کشتی حامل کمک به نوار غزه را توقیف خواهد کرد.
۷- سازمان دهندگان یک نمایشگاه کتاب در آتلانتای آمریکا از حضور و سخنرانی از پیش برنامه ریزی شده نویسنده ای یهودی به نام پیتر بینارت در این نمایشگاه ممانعت کردند. علت این تصمیم تعجب برانگیز انتقاد بینارت از شهرک سازی صهیونیست ها در کرانه باختری عنوان شده است.
بینارت ۵۲ ساله نویسنده مشهور و استاد روزنامه نگاری و علوم سیاسی در دانشگاه نیویورک است. وی در آخرین کتاب خود با عنوان « بحران صهیونیسم» سران رژیم صهیونیستی را به علت شهرک سازی در سرزمین های اشغالی و رئیس جمهورهای آمریکا را به علت حمایت کورکورانه از آنان به باد انتقاد گرفت.
۸- یکی از مهم ترین مخالفت های سال گذشته با رژیم صهیونیتس به موضع « آلیس واکر» نویسنده آمریکایی نویسنده رمان مشهور « ارغوانی» برمی گردد که با ترجمه کتابش به زبان عبری مخالفت کرد. وی گفت که علت مخالفتش این است که رژیم صهیونیستی رژیمی نژادپرست علیه فلسطینیان است که نژادپرستی آنها از تبعیض نژادی موجود در آمریکا درباره سیاه پوستان بیشتر است.
رمان « ارغوانی» که پیش از این جایزه پولیتزر را نیز برای نویسنده اش به ارمغان آورده است، داستان یک دختر سیاه پوست آمریکایی است که مورد ظلم و ستم و تجاوز جنسی قرار می گیرد و در آن تبعیض نژادی و جنسی در آمریکا معرفی شده است. او در سال ۲۰۱۰ و پس از جنگ ۲۲ روزه به غزه سفر کرد.
۹- تیری میسان؛ نویسنده مشهور فرانسوی در جدیدترین کتاب خود در سال ۲۰۱۰ با ارایه اسنادی معتبر، از دست داشتن رژیم صهیونیستی در ترور رفیق حریری؛ نخست وزیر فقید لبنان پرده بر داشت. این نویسنده مشهور فرانسوی در کتاب جدید خود؛ « دروغ بزرگ ۲» فاش می کند که رژیم صهیونیستی با استفاده از موشک های ساخت یک کارخانه آمریکایی، « رفیق حریری» را ترور کرده است.
کتاب « دروغ بزرگ ۲» در حقیقت، دنباله کتاب اولی است که میسان در سال ۲۰۰۲ با عنوان « ۱۱/۹: دروغ بزرگ» منتشر کرد. این کتاب که به ۲۸ زبان ترجمه شد، جنجال بزرگی در آمریکا و خارج از آن به راه انداخت.
۱۰- در سال ۲۰۰۹ جف گیتس تحلیلگر مشهور آمریکایی و نویسنده کتاب « دموکراسی در خطر» در مقاله ای در پایگاه اینترنتی « رنس» اظهار داشت: تحقیقات آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا نشان می دهد که نمی توان نسبت به بقای رژیم اسرائیل ظرف دو دهه آینده اطمینان داشت.
۱۱- جیکوبسن ۶۸ ساله نیز یکی از نویسندگان بسیار مشهور است که از اسرائیل انتقاد کرده است. « پرسش فینکلر» که عنوان کتاب برنده ۲۰۱۰ بوکر را به خود اختصاص داده یازدهمین رمان جیکوبسن است.
بسیاری معتقد هستند این انتخابی غیرمعمول برای داوری بوکر بود چون این کتاب روایت زندگی جوان های یهودیان انگلستان است که پس از مدتی به گروهی ضدصهیونیستی به نام « یهودی شرمنده» ملحق می شوند. کار این گروه نقد و مقابله با سیاست های اسرائیل است.
جیکوبسن در این رمان با هجو کامل سیاست های اسرائیل از قول همسر قهرمان قصه می گوید: برای درک شرمنده بودن یهودیان از یهودی بودنشان، باید خودت یک یهودی باشی.
**نویسندگان سرشناس اسرائیل و انتقاد گسترده
۱۲- انتقاد به رفتارهای خصمانه رژیم اشغالگر قدس محدود به نویسندگان کشورهای دیگر نیست بلکه نویسندگانی هم که به گونه ای در این سرزمین به سر می برند سیاست های دولت اشغالگر خود را به باد انتقاد می گیرند. به عنوان نمونه داوید گروسمن یکی از مشهورترین نویسندگان اسرائیل سال گذشته در مقاله ای کم سابقه در روزنامه هاآرتص از همه مردم اسرائیل، از سران سیاسی و فرماندهان نظامی گرفته تا نویسندگان و روشنفکران و آحاد دیگر جامعه، خواست که در برابر احتمال ماجراجویی نظامی اسرائیلی در برابر ایران سکوت نکنند.
داوید گروسمن برنده جوایز متعدد و پرارزش ادبی در اسرائیل و سراسر جهان و نامزد دریافت جایزه نوبل ادبی است.
۱۳- در پی اعتراض گروسمن، ده نویسنده مشهور اسرائیلی با فرستادن نامه ای خطاب به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم از وی خواستند آشکارا اعلام کند که خودسرانه فرمان حمله به ایران را صادر نخواهد کرد. در میان این افراد، « آموس اوز» نویسنده مشهور چپ گرای اسرائیلی نیز قرار دارد. اوز و دیگر امضاکنندگان این نامه، انجام حمله پیشگیرانه از سوی اسرائیل را که می تواند در پی انتقام گیری ایران، نتایج سختی برای این رژیم به همراه داشته باشد برای این رژیم فاجعه خواندند.
۱۴- سال گذشته تقریبا همین روزها سامی میخائیل نویسنده مشهور اسرائیلی و رئیس موسسه حقوق مدنی، در سخنانی در دانشگاه حیفا از این رژیم به عنوان « دولت نژادپرست» یاد کرد و گفت: اقدامات نژادپرستانه اسرائیل در قبال یهودیان میزراحی و فلسطینیان اسرائیل را واجد شرایط لازم برای اختصاص لقب نژادپرست ترین رژیم جهان کرده است.
پس از آن نیز آرون داویدسون، کارگردان اسرائیلی به همراه « آنا نوگیرا» یک کارگردان سفیدپوست اهل آفریقای جنوبی، اقدام به ساخت فیلمی با عنوان « نقشه راه آپارتاید» درباره رفتارهای تبعیض آمیز رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین کردند.
ارسال نظر