پیکر فلورانس لیپت در بهشتزهرا آرام گرفت
پیکر فلورانس لیپت، صبح ۹ مردادماه، روی دوش دوستدارانش از مقابل تالار وحدت به سمت بهشت زهرا (س) بدرقه شد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، در این مراسم که سیدعباس سجادی اجرایش را بر عهده داشت، هنرمندان و اهالی موسیقی صاحب نامی برای ادای احترام به این مدرس آواز انگلیسی حضور داشتند.
سجادی در ابتدای مراسم در سخنانی گفت: فلورانس لیپت از معلمان بزرگ موسیقی است که سال های سال به تربیت شاگردانی در زمینه ی آواز جمعی همت نهاد و همیشه همراه همسرش سعید شریفیان که از آهنگسازان مطرح کشور است، بود.
او ادامه داد: لیپت از هنرمندانی است که لیسانس خود را با تخصص آواز از دانشگاه انگلستان گرفت و تحصیلاتش را در لندن ادامه داد. او ۱۴ سال در ایران اقامت کرد و شاگردان زیادی را در زمینه ی آواز جمعی تحت تعلیم قرار داد و بعد از مدتی رفت وآمد بین ایران و انگلستان قرار بود دوباره در ایران اقامت کند که متاسفانه فرصت نشد.
سجادی با اشاره به اجراهای متعدد فلورانس لیپت اظهار کرد: اجرای متسوسوپرانوی « خسوف» ساخته ی سعید شریفیان در تالار وحدت و ضبط همین اثر در رومانی از فعالیت های این هنرمند باسابقه محسوب می شود.
سپس سعید شریفیان دقایقی پشت تریبون قرار گرفت تا درباره ی ویژگی های هنری همسرش صحبت کند.
او گفت: فکر نمی کردم روزی برسد که بخواهم در مقابل پیکر بی جان فلورانس درباره ی شخصیت هنری او صحبت کنم اما تقدیر الهی این اتفاق ناگهانی را رقم زد، اما نمی خواهم امروز به عنوان همسر فلورانس درباره ی او صحبت کنم چرا که شخصیت هنری او دارای اهمیت زیادی است.
وی افزود: اکنون راجع به یک هنرمند انگلیسی صحبت می کنم که با پشتوانه ی علمی بالا یک تجربه ی ۲۷ ساله در زمینه موسیقی و تجربه های زیاد در اجرای کنسرت به ایران می آید و از طریق آموزش تبدیل به یک فرد تأثیرگذار می شود.
این آهنگساز اضافه کرد: فلورانس از دید هنری بسیار توانا بود و با امکانات صوتی که داشت کارهای شگفت آوری انجام می داد، کارهای بسیار قوی که خیلی وقت ها تعجب می کردم.
شریفیان همچنین اظهار کرد: او دامنه ی صوتی بسیار وسیعی داشت، طوری که نزدیک به سه اکتاو می رسید. رنگ آمیزی صوتی او بسیار خاص بود و تکنیک های پیشرفته ای داشت.
همسر فلورانس لیپت در بخش دیگری از سخنانش گفت: او به این تکنیک ها به عنوان ابزار نگاه نمی کرد بلکه موسیقی را وسیله ای برای تعالی انسان می دانست که باعث رشد فرهنگی، معنوی، روحی و احساسی می شود. نگاه او به ادبیات به حدی جدی بود که روزها روی معنی کلمات کار می کرد تا آن ها را بفهمد. توجه او به اشعار حافظ و قطعات فارسی که من می نوشتم زیاد بود و نگاه عمیقی به آن ها داشت.
سعید شریفیان در پایان سخنانش اظهار کرد: فلورانس بسیار متواضع بود. او عاشق زندگی بود و همیشه نیمه ی پر لیوان را می دید. ای کاش هنرمندان بیشتری مانند فلورانس روی زمین وجود داشتند.
به گزارش ایسنا، پخش قطعات مشترک سعید شریفیان و فلورانس لیپت بخش دیگری از این مراسم را شامل شد. سپس پیکر این هنرمند به سمت بهشت زهرا (س) بدرقه شد.
محمد جواد حق شناس، حمید اسفندیاری، احمد پژمان، بابک رضایی، علیرضا پاشایی، محمدرضا صادقی، رضا مهدوی و… از چهره های حاضر در این مراسم بودند.
« فلورانس لیپت» از خوانندگان کر و مدرس آواز کر محسوب می شد که در بسیاری از آثار سمفونیک به اجرا پرداخته بود. همچنین بسیاری از اعضای گروه کر ارکستر سمفونیک تهران از شاگردان فلورانس لیپت محسوب می شوند.
وی پس از تشرف به دین اسلام در بسیاری از آثار دینی همسرش، سعید شریفیان به ویژه در سمفونی های « خورشید» و « خسوف» به عنوان خواننده کر همکاری کرده بود و نقش جدی داشت.
مراسم یادبود فلورانس لیپت روز جمعه - ۱۱ مرداد - از ساعت ۱۶: ۴۵ تا ۱۸: ۳۰ در مسجدالرضا (ع) واقع در میدان نیلوفر برگزار خواهد شد.
این هنرمند چند روز پیش بر اثر بیماری از دنیا رفت.
ارسال نظر