بهترین دهانشویه را بشناسید
یک دندانپزشک گفت: استاندارد طلایی برای حفظ بهداشت دهان، مسواک، نخ دندان و خمیردندان است اما دهانشویهای مثل آب و نمک نیز میتواند در کاهش پلاک میکربی و التهاب مخاط دهان و التیام زخمهای دهانی موثر باشد.
به گزارش پارس ، مصطفی فاطمی در گفت وگو با فارس اظهار داشت: شرکت های بهداشتی در رسانه ها در کنار مسواک، نخ دندان و خمیردندان به معرفی دهان شویه پرداخته اند و خواص معجزه آسایی برای آن گفته اند ولی حقیقت آن است که استاندارد طلایی برای حفظ بهداشت دهان همان مسواک، نخ دندان و خمیردندان است.
این دندانپزشک گفت: روش های دیگر از جمله دهان شویه ها تنها دارای نقش کمکی هستند.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: دهان شویه ها در یک نمای کلی به دو گروه تقسیم می شوند؛ انواع بهداشتی که محصولات تجاری هستند که دارای فوایدی نظیر تسهیل تمیز شدن دهان، از بین بردن موقت بوی دهان، کاهش باکتری و تغییر طعم دهان هستند.
این دندانپزشک ادامه داد: انواع دیگر دهان شویه که درمانی نام دارند به محافظت دهان در برابر بیماری ها کمک می کنند.
فاطمی افزود: در این دهان شویه ها ترکیباتی مانند ضد میکرب ها (کلرهگزیدین) یا ترکیبات ضدپوسیدگی (ترکیبات فلوراید) یا ترکیباتی مانند بزاق مصنوعی و امثال آن وجود دارد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی بیان داشت: برخی دهان شویه ها نیز حاوی الکل به عنوان حلال می باشند که به دلیل نگرانی هایی که در خصوص ایجاد سرطان دهان به وجود آمده، ترکیبات جدید اغلب فاقد الکل هستند.
فاطمی ادامه داد: در دهان شویه ها ترکیبات دیگری مانند روغن های معطر مثل تیمول، اکالیپتول و امثال آن استفاده می شود.
این دندانپزشک، دهان شویه هایی را که حاوی فلوراید هستند در دو گروه کم فلوراید و پر فلوراید دانست و افزود: گروه کم فلوراید با ۰.۰۵ درصد برای مصرف روزانه و گروه دارای فلوراید بیشتر با ۰.۲ درصد برای مصرف هفته ای یک بار در افرادی که مستعد پوسیدگی های وسیع هستند تجویز می شود.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: نکته بسیار مهم این است که دهان شویه ها به تنهایی جایگزین مجموعه مسواک، نخ دندان و خمیردندان نمی شوند و با توجه به ترکیباتی که ذکر شد استفاده افراطی از آنها بی ضرر نخواهد بود.
این دندانپزشک افزود: با توجه به افزایش هزینه های سبد خانوار یکی از ساده ترین و در دسترس ترین دهان شویه ها را می توان آب و نمک نامید که در صورتی که با غلظت مطلوب، ۹ گرم در لیتر یا به اندازه نصف قاشق چایخوری در یک لیوان آب تهیه شوند، می تواند کمک مؤثری در کاهش پلاک میکروبی و التهاب مخاط دهان و التیام زخم های دهانی متعاقب کشیدن و جراحی داشته باشد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: علی رغم آنکه دهان شویه ها و انواع درمانی آن به سادگی در دسترس افراد قرار می گیرد باز به افراد توصیه می شود برای استفاده منظم از آن با دندانپزشک مشاوره کنند.
ارسال نظر