به گزارش پارس ، به نقل ازخبرآنلاین، محمود حاج زمان: شبیه به زمین خودمان به نظر می رسد، این طور نیست؟ با این وجود، این سیاره جای چندان راحتی برای زندگی نیست. دمای سطح این سیاره با نام HD ۱۸۹۷۷۳b به ۱۰۰۰ درجه سلسیوس می رسد، و در آنجا از آسمان شیشه می بارد.

دلیل آنکه سیاره HD ۱۸۹۷۷۳b شبیه به زمین به نظر می رسد، رنگ آبی آن است. اخترشناسان برای نخستین بار موفق شده اند تا رنگ حقیقی یک سیاره فراخورشیدی را تعیین کنند؛ سیاراتی که به دور ستارگانی به غیر از خورشید در حال گردش هستند.
به کمک داده های جمع آوری شده تلسکوپ فضایی هابل، گروهی از اخترشناسان اروپایی و آمریکایی به اندازه گیری بازتاب نور سیارات فراخورشیدی پرداختند. از آنجایی که سیارات فراخورشیدی نزدیک به ستاره خود گردش می کنند، این گروه مجبور بود تا نور بازتابی سیاره را از نور ستاره مادر آن جدا کند. برای این منظور، محققان اندازه گیری های قبل، حین و بعد از عبور سیاره از مقابل ستاره اش (نسبت به زمین) را مورد استفاده قرار دادند.

به دلیل فاصله نسبتا نزدیک سیاره HD ۱۸۹۷۷۳b از زمین که تنها ۶۳ سال نوری است، این سیاره به خوبی توسط تلسکوپ هابل و سایر تلسکوپ ها مورد بررسی قرار گرفته است. تصور می شود رنگ آبی این سیاره به دلیل وجود ذرات سیلیکات در جو آن است، که باعث پراکندگی نور آبی می شود. به دلیل دمای سطح سیاره، این ذرات به شکل شیشه چگالش می یابند و سپس بر اثر بادهای ویران کننده ۷ هزار کیلومتر بر ساعت سیاره، شروع به پرواز در جو می کنند.