دستان کیمیاگری که خاک را زنده میکند
لالهجین، پایتخت تاریخ سفال ایران زمین است، جایی که دستان هنرمندانش خاک را نه با دست بلکه با دل جان میبخشند.
به گزارش پ ارس به نقل از فارس، لاله جین، شهری است در ۲۱ کیلومتری همدان که یکی از شهرهای شهرستان بهار به شمار می رود.
لاله جین، شهر کارگاه هایی پر از هنر دستانی است که خاک را به هنر کیمیا می کنند، دستان هنرمندی که روز آنها در کارگاه های زیرزمینی و پر از رس که به جان و دل آنها بسته است، آغاز می شود.
لاله جین، همانجایی است که استادکاران خاک را نه با دست بلکه با دلشان شکل می دهند و با دستان هنرمند خود گل بی جان را شکلی دوباره بخشیده و اینجاست که جان بخشی به اشیا را به چشم می توان نظاره کرد.
لاله جین را با به خاطر کارگاه های سنتی و ماشینی فراوان و برخورداری از بیشترین آمار اشتغالزایی به سبب وجود چنین کارگاه های در آن، می توان به عنوان پایتخت تاریخ سفال ایران زمین نامید که به حق برازنده این دیار هنرخیز است.
وارد شهر که می شوی، دست ساخته هایی از سفال و سرامیک را در آن مشاهده می کنی که چه زیبا و هنرمندانه به اشکال مختلف خودنمایی می کنند و هنر هنرمندان خوش ذوق و توانمند خود را به رخ می کشد.
لاله جین با ۷۰۰ سال تاریخ مدون چنان نظر زیبایی شناسان و شیفتگان هنر سفالگری و صنایع دستی ایران را به نمایش گذاشته که سالانه گردشگران داخلی و خارجی از این کارگاه ها بازدید کرده و از سوغات این دیار برای یادگار با خود می برند.
این هنر دست ساز لاله جین را نه تنها در جای جای ایران، بلکه در آن سوی مرزها نیز می توان دید که چه زیبا بر ویترین منازل علاقه مندان جا خوش کرده است.
شهرستان لاله جین با ۷۶۰ کارگاه سنتی و مدرن در این رشته هنر دستان خود را به میهمانان داخلی و خارجی و در بخش انبوه صادراتی به کشورهای مختلف عرضه می کند.
ارسال نظر