به گزارش پارس ، اصغر مهاجری، استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفت وگوبافارس در خصوص ویژگی های وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم، اظهار داشت: معتقدم اولین کاری که رئیس جمهور منتخب در انتخاب وزیر آموزش و پرورش باید به آن توجه داشته باشد، این است که آن فرد از توانمندی بسیاری برخوردار باشد.

وی افزود: با توجه به اینکه دولت جدید، دولت امید نام دارد و از طرف دیگر وزارت آموزش و پرورش از وزارتخانه های حساس و کلیدی است که بیشترین سروکار را با مردم و جامعه دارد، مناسب است که این دولت بتواند مطالبات شهروندی و حقوق مدنی را به خوبی پیگیری کند.

*وزیر آموزش و پرورش باید توسعه گرا و تغییر طلب در امور آموزشی و پژوهشی باشد

این استاد دانشگاه دومین ویژگی وزیر آموزش و پرورش را توسعه گرا و تغییر طلب بودن در امور آموزشی و پرورشی عنوان کرد و گفت: این وزیر باید از جسارت بیشتری برخوردار باشد؛ به دلیل اینکه مدعیان بسیاری دارد، از دانشگاهیان و خانواده ها گرفته تا حوزه های علمیه؛ تمام این افراد نسبت به آموزش و پرورش احساس مسئولیت می کنند.

وی ادامه داد: این احساس مسئولیت باعث می شود تا این افراد در امور آموزشی و پرورشی اظهار نظر کرده و دخالت کنند در نتیجه یک چالشی ایجاد می شود که وزیر اگر بخواهد خود را با ساز افراد هماهنگ کند، نمی تواند یک استراتژیک مدون و مصوب راه گشا را ادامه دهد.

مهاجری بیان داشت: وزیر آینده آموزش و پرورش، علاوه بر اینکه دردهای این وزارتخانه را لمس می کند نباید تعلقات سازمانی به این وزارتخانه داشته باشد و باید از حالت محافظه کاری خارج شود؛ در حقیقت آموزش و پرورش نیاز به روح تازه ای دارد که باید از بیرون به آن دمیده شود.

*وزیر آینده باید با زیرساخت مناسب، شاهراه مشارکت را در این وزارتخانه ایجاد کند

این جامعه شناس اظهار داشت: وزیر آموزش و پرورش باید مشارکت محور باشد تا بتواند از ظرفیت ها و توانمندی های ارزشمندی که در درون یا بیرون این وزارتخانه وجود دارد با ایجاد زیرساختی مناسب، شاهراه مشارکتی را در آموزش و پرورش ایجاد کند و به آن عزم منطقی دهد.

وی اضافه کرد: شیب باید در شکستن قانون های فرسوده آموزش و پرورش باشد و وزیر آینده با کمک مجلس بتواند بهترین و تازه ترین قانون را برای این وزارتخانه ایجاد کند و لازم نیست که نظام آموزشی کشور دیگری را در کشور خود با انجام برخی تغییرات در قوانین آن اجرا کرد، بلکه کشور ایران نظام قانونی متناسب با موقعیت خود را می طلبد.

مهاجری با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش باید فراتر از دولت عمل کند، گفت: عملکرد دولت برای حل مشکلات این وزارتخانه کافی نیست، بلکه قوه مجریه همراه با قوه مقننه و با استفاده از رهنمودهای گره گشا و توانمند حوزه رهبری باید مشکل این وزارتخانه را بر طرف کنند.

*باطراوت بودن، تغییر و تحول طلبی از دیگر ویژگی های وزیر آموزش و پرورش است

این استاد دانشگاه با طراوت بودن را از دیگر ویژگی های وزیر آموزش و پرورش برشمرد و اظهار داشت: گرفتاری های معیشتی و مشکلات اقتصادی فرهنگیان به سرعت وزیر را خسته می کند و وزیر باطراوت با این دوندگی ها خسته نمی شود و از این جهت می توان از حاجی بابایی به دلیل دوندگی های خوبی که به لحاظ معیشتی برای فرهنگیان انجام داد، تقدیر کرد؛ هر چند این دوندگی کافی نبود.

وی افزود: وزیر آینده باید با یک بینش سیستمی و با استفاده از مشاوران قدرتمندی که حوزه آموزش و پرورش از آن برخوردار است و تمام این مشاوران فقط از دل این وزارتخانه نمی جوشند، بتواند تغییر طلبی و تغییرات در حوزه کودکی، نوجوانی و جوانی را در بحث های آموزشی به درستی بفهمد.

مهاجری بیان داشت: اکنون سن کودکی، دوره نوجوانی و جوانی تغییر پیدا کرده است و حاکمیت کنونی نیز، حاکمیت فرهنگی با رویکرد مصرف است و پرچمداران آن نوجوانان و جوانان و بعد زنان هستند، در مجموع وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم باید کلید تدبیر را برای اینکه مردم حداقل در حوزه آموزش و پرورش ناامید نشوند امیدوار نگه دارد.