به گزارش پارس ، مهدی دهقان نیری در گفت وگو با ایسنا بیان کرد: وقتی ما به تولیدکنندگان مراجعه می کنیم و خواهش می کنیم که فیلم های روی پرده را برای تبدیل به ما بدهند، می گویند اجازه دهید ابتدا دی وی دی اش وارد بازار شود، برای « جدایی نادر از سیمین» نیز سراغ آقای فرهادی رفتیم اما وقتی سی دی اش وارد بازار شد به ما مجوز تبدیل دادند.

وی افزود: تولیدکنندگان فیلم ها از تبدیل فیلمشان به رادیو فیلم استقبال نمی کنند، اما وقتی فیلمشان آماده و پخش می شود تازه می فهمند که چه اقبال خوبی بوده است.

رییس مرکز هنرهای نمایشی رادیو ادامه داد: اکنون در قالب برنامه رادیو فیلم، سریال « کلاه پهلوی» پخش می شود. سازندگانش ابتدا از فیلم رادیویی شدن این اثر استقبال نمی کردند اما الان خودشان از ما رادیو فیلم ها را می خواهند تا در سایت ویژه « کلاه پهلوی» قرار دهند.

دهقان نیری عنوان کرد: از همه ی بزرگان خواهش می کنم که رادیو فیلم را درک کنند و آن را مثل یک سینما فرض کنند ؛ همان طور که اعلام می کنند فلان فیلم در سینما آزادی یا آفریقا پخش می شود رادیو فیلم را هم یکی از آن سینماها بدانند و فیلمشان را در اختیار ما قرار دهند.

او ادامه داد: اتفاقا وقتی فیلم های روی پرده نمایش رادیویی شوند مخاطب استقبال می کند و آن فردی که می تواند ببیند می گوید صدایش را که می شنوم بروم خود فیلم را هم ببینم، بنابراین شاید فروش آن فیلم روی پروده هم بالاتر رود.

مدیر رادیو نمایش با اشاره به اینکه ممکن است سازندگان یک اثر از کپی شدن فیلمشان نگران باشند و به همین دلیل می گویند صبر کنید تا سی دی اش عرضه شود، سپس به فیلم رادیویی تبدیل شود، بیان کرد: لازم نیست که حتما فیلم را با وضوح خیلی بالا برای ما بفرستند، صدای فیلم را با یک تصویری که بتوانیم برایش متن بنویسیم بفرستند برای ما کافی است.

او در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آیا امکان پخش تئاترهای روی صحنه در رادیو نمایش وجود دارد؟ گفت: پخش تئاتر روی صحنه نیاز به همکاری دوستان و میکروفون گذاری فراوان دارد، ما وقتی یک فیلم سینمایی را پخش می کنیم آن فیلم یک صدابردار حرفه یی دارد که صدای فیلم را گرفته و در اختیار ما قرار داده است اما در تئاتر روی صحنه این اتفاق نمی افتد.

دهقان نیری افزود: صدا در تئاتر صدای مستقیم بازیگر است که به گوش بیننده می رسد و اگر ما بخواهیم این کار را بکنیم باید برویم صدابرداری حرفه یی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اکنون برای حمایت از صحنه خبرهایشان را کار می کنیم و بخشی از صدای صحنه را نیز در برنامه ی « دیالوگ» و « پرانتز باز» پخش می کنیم. همچنین با بازیگران و عواملش مصاحبه می کنیم چون وظیفه ی خودمان می دانیم که تئاتر را تبلیغ کنیم. با وجود رادیو نمایش خوشبختانه صحنه های تئاتر هم شلوغ شده است.

دهقان نیری نقطه ضعف رادیو نمایش را کمبود امکانات دانست و بیان کرد: بچه های ما تمام عمرشان را برای نمایش گذاشتند ؛ ما اعتباراتمان محدود به تعدادی نمایش است و معاونت صدا هم اعتبارتش محدود است.

مدیر رادیو نمایش خاطرنشان کرد: هرچقدر اعتبارات و بودجه ی ما بالاتر باشد دوستان ما رغبت کار بیشتری خواهند داشت، تعداد آثار هم بالا می رود و بنابراین نمره ی قبولی ما هم نمره ی بیشتری خواهد بود.

رییس مرکز هنرهای نمایشی رادیو در بخش دیگری از گفت وگوی خود درباره ی کیفیت آثار نمایشی رادیو نمایش عنوان کرد: ریشه ی نمایش رادیویی متن است، اگر متن قوی باشد خبره ها نیز در حوزه ی صدا کارشان را بلد هستند، ما برای اینکه متن را قوی کنیم دفتر ادبیات نمایشی را به مدیریت آقای برهانی مرند راه اندازی کردیم.

او به خبرنگار ایسنا گفت: ما همراه با ذائقه مخاطب در حال تغییر هستیم از اول تیر احساس کردیم مخاطبان ما از پخش نمایش پشت سر هم ناراحت اند در نتیجه تصمیم گرفتیم برنامه های غیرنمایشی مان را لابه لای نمایش ها بگذاریم تا حوصله مخاطب سرنرود.

دهقان نیری در پایان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آرزویش برای رادیو نمایش چیست، عنوان کرد: ان شاء الله رادیو نمایش ۴۸ ساعته شود!