به گزارش پارس به نقل از ایسنا، ماه رمضان سراسر زیبایی و مدرسه تعلیم و تربیت است هم تزکیه نفس و تهذیب آن و هم کارگاه ساختن جسم و تن.

چند سالی است که این ماه مبارک و این مهمانی زیبا با فصل گرما و روزهای داغ تابستان مقارن می شود و شاید برای عده ای این سوال را ایجاد می کند که چه سخت است روزه گرفتن در هوای گرم و چگونه می توان در این هوای گرم بدون اینکه چیزی بخوریم و بیاشامیم از کله سحر تا غروب آفتاب دهانمان را بسته نگه داریم و البته فلسفه روزه نیز همین است. می خواهد به ما بگوید تمرین کنید نخوردن، نیاشامیدن، بسته نگه داشتن زبان و دهان از هر نوع حرف و صحبتی، مواظبت از چشم، گوش، زبان و دهان.

به هر سو روزه داری در ماه رمضان یک فریضه است که در ادیان مختلف نیز وجود داشته است و در اسلام نیز به صورتی که اکنون رایج شده بر آن سفارش و تاکید شده است و البته در اخبار و روایات در خصوص روزه داری در هوای گرم و اجر و پاداش آن سخن گفته شده و از آن تعبیر به جهاد شده که خداوند نیز هوای مجاهد در راه خود را دارد و قوت، انرژی، صبر و عنایت خود را شامل حال او می کند.

در این رابطه حجت الاسلام والمسلمین مطلبی کارشناس مسائل دینی و استاد حوزه علمیه در گفت وگویی با خبرنگار ایسنا با بیان این که « بر اساس روایات معصومین (ع) برترین جهاد روزه گرفتن در هوای گرم است» افزود: امام صادق (ع) و رسول مکرم اسلام در احادیث و روایاتی مختلف راجع به روزه داری در هوای گرم تصریح کرده اند که برترین جهاد هاست.

وی ادامه داد: همچنین امام صادق (ع) فرمودند در هر روزی که بسیار گرم باشد برای خدا تشنه شوید خداوند هزار فرشته را می فرستد که بر چهره آن فرد دست نوازش می کشند و بشارت می دهند و وقت افطار خداوند به این بنده می فرماید چه خوش است بوی تو و روز تو.

این کارشناس مسائل دینی و استاد حوزه علمیه با تاکید بر این که « یکی از اسباب آمرزش انسان روزه داری به ویژه روزه گرفتن در هوای گرم است» گفت: پیامبر خدا (ص) فرمودند خوشا به حال کسی که برای خدا گرسنگی و تشنگی می کشد.

مطلبی همچنین خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم سلامتی و پیشگیری از بیماری ها داشته باشیم بر اساس آیه قرآن کریم و روایات باید روزه بگیریم و در واقع روزه برای سلامتی و پالایش دستگاه های مختلف بدن بسیار ارزشمند است.

وی با بیان این که « امروزه دانشمندان به دنبال ایجاد روزه های طبی هستند تا بیماران خود را مداوا کنند» تصریح کرد: اسلام هر سال یک ماه قمری را برای روزه داری تعیین کرده است تا انسان در تمام فصول سال این فریضه الهی را تجربه کند.

این کارشناس مسائل دینی و استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: اگر روزه داری یک جهاد است و زحمت دارد اشکالی ندارد زیرا برای رسیدن به درجه مجاهد باید تحمل زره، گرما، مشقات و زحمات را به جان خرید و ناراحتی ها و مشکلات را تحمل کرد که همه فضل و پاداش است و شخص روزه دار اجر و پاداش جهاد را می برد.

مطلبی در پایان یادآور شد: نظر لطف و رحمت الهی به روزه دار شامل می شود و هر کس نیت کند که ان شاءالله تا آخر ماه رمضان روزه می گیرد خداوند از قدرت، رحمت و عنایت خود شامل حال او خواهد کرد.

وی در پایان گفت: ماه رمضان فرصتی است برای خودسازی که بگوییم بار خدایا! ، وسوسه های نفس نگذاشت جانم در نهر رجب تطهیر شود. از در آویختگان درخت طوبای شعبان هم که نبودم. ترحم فرما و در دریای رحمت رمضانت مسقرم نما.