معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت
موردی از ویروس کرونا در مکه و مدینه گزارش نشده
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: مواردی از بیماری شبه سارس یا کرونا در شرق عربستان گزارش شده است اما هیچ موردی از این بیماری در مکه و مدینه گزارش نشده است.
به گزارش پارس ، محمود نبوی در گفت و گو با فارس، افزود: بیماری خاصی در عربستان شایع نیست ولی به هر حال با توجه به فشردگی جمعیت واکسن مننگوکوک مثل هر سال برای زائران تزریق می شود، برای کنترل بیماریهای تنفسی مثل آنفلوانزا نیز از زمان شیوع این بیماری سیستم مراقبتی فعال است.
وی درباره نگرانی از بیماری تنفسی کرونا که یک بیماری شبه سارس است در عربستان گفت: فقط مواردی از بیماری در شرق عربستان مشاهده شده است و در مکه و مدینه گزارشی از بروز این بیماری دیده نشده است البته سیستم مراقبتی برای کنترل این بیماری در عربستان فعال است با این وجود تاکنون موردی از بیماری کرونا در منطقه مکه و مدینه دیده نشده است.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: در مجموع تاکنون بیش از ۷۰ نفر در دنیا به بیماری تنفسی کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۳۰ نفر که بیشتر افراد بیماری و دارای بیماریهای زمینه ای مثل بیماری کلیوی، دیالیزی، پیوندی، دبابتی و افراد پیر و ضعیف بوده اند، جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.
پیش از این نیز محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره این بیماری به خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفته بود: افرادی که به کشورهای حاشیه خلیج فارس سفر کرده اند، بعد از برگشت اگر طی ۱۰ روز دچار سرفه شدند، مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا هستند و باید بلافاصله در همان روز به مراکز بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت مراجعه کنند.
وی ادامه داد: ویروس کرونا عامل یک بیماری تنفسی شبه سارس است که به شدت کشنده و مرگ آور است و تاکنون حدود ۵۰ درصد مبتلایان آن در دنیا جان خود را از دست داده اند.
گویا گفت: این عفونت ویروسی به تازگی در کشورهایی مانند عربستان، قطر، امارات، انگلستان، فرانسه و اردن مواردی از ابتلا را در انسان داشته است و تاکنون (۲۹ اردیبهشت ۹۲) حدود ۴۰ نفر در این کشورها به این ویروس مبتلا شده اند که ۲۰ نفرشان جان خود را از دست داده اند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: اهمیت بیماری از این جهت است که با توجه به انتقال انسان به انسان این بیماری تنفسی، نگرانی از بروز همه گیری جهانی آن مانند آنچه در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ در مورد بیماری سارس رخ داد، وجود دارد و ممکن است به سرعت به یک مسئله منطقه ای یا جهانی تبدیل شود.
وی اضافه کرد: راه ابتلا به این بیماری از طریق دستگاه تنفسی است ک به شکل نارسایی شدید تنفسی، گرفتاری در پرده قلب، نارسایی کلیه، اختلالات انعقادی و شوک بروز پیدا می کند اما هنوز منشأ این بیماری معلوم نیست.
گویا گفت: بیماری ناشی از ویروس کرونا هنوز درمان و داروی مشخصی ندارد و تنها راه کنترل این بیماری اقدامات پیشگیرانه است که مهمترین آن این است که افراد مبتلا آداب سرفه کردن را رعایت کنند یعنی هنگام سرفه و عطسه جلوی بینی و دهان خود را با دستمال بگیرند و دستمال آلوده را در سطل زباله دردار بیندازند.
وی ادامه داد: شست و شوی دست نیز حرف اول را در کنترل این بیماری دارد که باید همه مردم به این مسئله بهداشتی مهم توجه کنند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: هنوز موردی از ابتلا به این بیماری در کشور نداشته ایم اما به همه مراکز بهداشتی کشور برای تشخیص به موقع این بیماری اعلام آماده باش شده است و افراد مشکوک به این بیماری باید آزمایش بدهند.
گویا گفت: افراد مشکوک به بیماری تنفسی ناشی از ویروس کرونا کسانی هستند که به تازگی به یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس یا کشورهایی که مواردی از این بیماری در آنها دیده شده است سفر داشته اند.
وی ادامه داد: اگر طی ۱۰ روز بعد از برگشت به کشور سرفه و علایم بیماری در آنها مشاهده شد باید بلافاصله در اولین روز مشاهده علایم به مراکز بهداشتی - درمانی دولتی مراجعه کنند. این افراد چه به بخش خصوصی و چه مراکز بهداشتی- درمانی دولتی مراجعه کنند باید برای انجام آزمایش به مراکز تعیین شده وزارت بهداشت ارجاع داده شوند.
وی افزود: امکانات تشخیص این بیماری فقط در اختیار وزارت بهداشت است و باید حتماً افراد مشکوک به سرعت به مراکز بهداشتی ارجاع داده شوند و هیچ فردی نباید خوددرمانی کند به خصوص اینکه این بیماری واگیر و کشنده هنوز دارو و درمان مشخصی ندارد.
وی گفت: مراکز بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت به شدت مراقب این بیماری هستند و به مراکز وزارت بهداشت در این مورد اعلام آماده باش شده است.
خوب