به گزارش پارس به نقل از فارس، سردار سرلشکر قاسم سلیمانی ظهر امروز در یادواره سرداران و ۹۲شهید تیپ مالک اشتر شهرستان آمل در محل مصلی قدس این شهر با اشاره به اینکه شهر آمل از افتخارات استان مازندران است و این شهر بزرگان زیادی را تحویل داده است، اظهار داشت: این منطقه زادگاه لشکر ۲۵ کربلا است؛ لشکری که رزمندگان آن حق بزرگی بر گردن جامعه دارند.

وی با بیان اینکه تیپ مالک اشتر یک چهره حقیقی از مازندران را نشان می دهد و کسی که بخواهد تاریخ مازندران را ورق بزند می تواند خلاصه آن در این تیپ ببیند، تصریح کرد: تاریخ حقیقی جهاد و فداکاری مردم در یگان های این تیپ متصور است و جهاد و دین مردم مازندران در این یگان ها دیده می شود.

سرلشکر سلیمانی با اشاره به اینکه آنچه در این محافل اهمیت دارد این است که برای کسانی که در آن شرکت دارند نشانه های بزرگ آن به عنوان یک به شمار می رود، ادامه داد: این امر می تواند برای جوانانی که با انداختن چفیه بر گردن این راه ارزشمند را ادامه دهند تذکر بزرگی باشد.

هیچ سندی در ایران بالاتر از سند دفاع مقدس نیست

وی با تاکید بر اینکه کسانی که بخواهند انصاف داشته باشند و از روی حب و بغض سخن نگویند می دانند که هیچ سندی در جامعه از بعد دینی و ملی بالاتر از سند دفاع مقدس نیست، اظهار داشت: این سند در بروز چهره ملت ایران نقش مهمی داشته است و سندی با جامعیت کامل است.

فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران افزود: اینکه امام راحل و علمای بزرگ در برابر ملت ایران تعظیم می کنند و این ملت را با امت صدر اسلام مقایسه می کنند به دلیل این است که ورق های این سند ملی توسط ملت نگاشته شده است.

وی با بیان اینکه شخصیت امام راحل تعریفی جامع از جبهه است، یادآور شد: به گونه ای می تواند تمامی شخصیت و وجود امام راحل در جبهه ها تکثیر پیدا کرده است.

سلیمانی با اعلام اینکه دو خصوصیت امام (ره) در عبد بودن و اعتقاد به خدا داشتن در جبهه ها متبلور شده بود، خاطرنشان کرد: با این ویژگی ها بود که جنگ تحمیلی زمینه ساز سه انقلاب دیگر شد.

وی افزود: دوران دفاع مقدس نمایشگاه دینی و مذهبی بود و بخشی از ارزش های دینی بعد از دفاع مقدس به درون جامعه رسوب کرده و جامعه را متحول کرده است.

دفاع مقدس منشا تحول در جامعه ایران بود

این فرمانده سال های دفاع مقدس با اشاره به اینکه دفاع مقدس منشا تحول در جامعه شد و امروز با افتخار می گوییم که یکی از افتخارات فرهنگ ما اداره و مدیریت جامعه فرهنگ دفاع مقدس بود، گفت: شاید یکی از نادرترین اتفاقات دفاع مقدس این بود که منشا گستردگی مدیریت فرهنگی بود.

ضرورت توجه به مدیران در برنامه های فرهنگی

وی با بیان اینکه شاید دلیل اینکه این همه برنامه های فرهنگی می گذاریم ولی از آن نتیجه ای نمی گیریم یافتن نقش مدیران است، ادامه داد: اگر اعمال مدیران با معنویت همراه باشد و این حقیقت آن را دچار تحول کند موثر خواهد بود.

سلیمانی افزود: معنویت از زیادت کار حاصل نمی شود بلکه عصاره اخلاق و کردار ماست.

فرمانده نیروی قدس سپاه با اشاره به اینکه مدیریت در زمان جنگ صرف مدیریت جنگی نبود بلکه افرادی مانند همت، کاظمی و خرازی اساتید اخلاق بودند، یادآور شد: اینها افرادی هستند که فرزندان شما به آن افتخار می کنند چون این شهدا سلسله اقداماتی انجام می دادند که ادغام شده در دین بود.

وی با تاکید بر اینکه در دفاع مقدس همه چیز با نام ائمه اطهار گره خورده بود و این در نظام جنگی دنیا مرسوم نیست، اظهار کرد: بسیاری از رفتارهایی که در جبهه ها عیب بود امروز برای ما رسم شده است.

در طول جنگ کسی برای اعمالش تشویق نشد

سلیمانی با بیان اینکه در دفاع مقدس نشنیده ایم که کسی را تشویق کرده باشند، افزود: جنگ صدها هزار رزمنده و ده ها عملیات داشت ولی تاکنون به گوش کسی نخورده که امام راحل به کسی مدال و درجه داده باشند.

تا آخر عمر شرمنده یک عمل خودم هستم

وی با بیان اینکه چنین عملی در دوران جنگ و دفاع مقدس خرد کردن یک فرد و توهین محسوب می شد، بیان داشت: من یک بار این عمل را انجام دادم و تا آخر عمر شرمنده این عمل خود هستم و این تنها به دلیل نگاه و جمله یک شهید بود که من او را تشویق کردم.

این فرمانده سپاه ایران ادامه داد: این شهید به من گفت که تو با اینکارت مرا شکستی و کارت تشویق من با لوح و سکه بود.

وی گفت: باید با افتخار به این افراد شیعه واقعی لقب داد.

سلیمانی با تاکید بر اینکه جامعه ما برای همیشه مدیون خون شهدا خواهد بود، تصریح کرد: قبور شهدا و خانواده شهدا را نباید فراموش کنیم و با وجود اینکه بیش از دو سوم والدین شهدا از دنیا رفته اند باید بدانیم سلول های آنها در بدن شهیدان تکثیر پیدا کرده است.