نشست نقد و بررسی «هوش سیاه»
«هوش سیاه۲» اعتماد دوباره به رسانه ملی بود
کارگردان «هوش سیاه» گفت: ساخت سری جدید آن تنها با احراز صلاحیت و تشخیص از سوی من ساخته میشود و اگر یک درصد هم احساس کنم که سری جدید بالاتر از سری دوم نخواهد بود هرگز چنین خیانتی را به تماشاگران هوش سیاه نمیکنم.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، نشست نقد و بررسی مجموعه تلویزیونی « هوش سیاه۲» با حضور مسعود آب پرور کارگردان، سیدمرتضی فاطمی تهیه کننده، آرش قادری نویسنده، حسین واشقانی، امین مومنی پور، ارسلان قاسمی و سودابه بیضایی از بازیگران این سریال روز گذشته در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.
مسعود آب پرور، کارگردان هوش سیاه در این مراسم گفت: طرح اولیه ساخت سریال « هوش سیاه» از فیلم سینمایی « قتل آنلاین» در سال ۸۵ آغاز شده است. مدیریت وقت سیمافیلم اعتقاد داشت که این سوژه در تلویزیون ایران بسیار تازه و نو است و ظرفیت ساخت در یک سریال چندین قسمتی را دارد و به همین دلیل با پیشنهاد این مرکز آماده تولید شد.
وی افزود: در سری دوم « هوش سیاه ۲» از میان ۱۳ قصه موجود تنها ۹ قصه آن تصویب و تولید شد.
آب پرور با بیان اینکه سریال « هوش سیاه» قابلیت ساخت ۱۰۰ اپیزود دارد، اضافه کرد: در اواسط مرحله تولید سری اول « هوش سیاه» ، به پایان داستان و آغاز سری دوم آن نیز رسیدیم و به فاصله چند سال تولید آن را شروع کردیم.
کارگردان هوش سیاه تصریح کرد: ژانر پلیسی و ذات سینما از غرب وارد کشور شده است و هیچ تناسبی با سنت های کشور ما ندارد به این معنا که فُرم آن نیز غربی است و سوءتفاهم بزرگی که در رابطه با سینمای ملی و بومی وجود دارد هم همین است. هیچ اشکالی ندارد که یک فیلم با فرم سینمای غرب و با کیفیت بالا ساخته شود. بسیاری معتقدند که « هوش سیاه» کاری خارجی است و ایرانی نیست و من نمی دانم که چه چیزی از یک سریال باید ایرانی باشد.
آب پرور گفت: سریال « خواب و بیدار» تنها مجموعه ای بوده است که نشان دهنده آخرین تجهیزات پلیس بود و فضای پلیسی جدید را نمایش داده بود و به خوبی توانسته بود قواعد ژانر پلیس را رعایت کند.
کارگردان « هوش سیاه» از ساخت سری سوم این سریال خبر داد و افزود: ساخت سری جدید آن تنها با احراز صلاحیت و تشخیص از سوی من ساخته می شود و اگر یک درصد هم احساس کنم که سری جدید بالاتر از سری دوم نخواهد بود هرگز چنین خیانتی را به تماشاگران هوش سیاه نمی کنم.
وی در ادامه به نقش خانواده در این سریال اشاره و خاطرنشان کرد: اصولا در ژانر پلیسی خانواده نقش کلیدی نداشته و ضد ریتم محسوب می شود که خوشبختانه در « هوش سیاه۱» چنین اتفاقی رخ نداد.
آب پرور اضافه کرد: در ساخت سری دوم « هوش سیاه» نقشه راه تغییر کرد و نتوانستیم به اهداف خود برسیم. پیش بینی ما ساخت ۳۵ قسمت آن بود که تنها موفق شدیم ۲۶ قسمت آن را تولید کنیم. در سری دوم سریال « هوش سیاه» قرار بود که کامران خانواده سرگرد را به گروگان بگیرد و ربات و چند عامل دیگر نقش کلیدی داشته باشند که به دلیل تحمیل شرایط خاص میسر نشد.
به گفته این کارگردان در این سریال هیچگونه سانسوری از سوی سازمان صدا و سیما صورت نگرفت و بسیاری از صحنه هایی که به صورت درشت و بزرگنمایی از شبکه ۳ سیما پخش شد بیشتر جنبه آموزشی داشته و گره هایی را ایجاد کرد که در سری های بعدی بازگشایی خواهند شد.
سیدمرتضی فاطمی تهیه کننده تلویزیون هم در این نشست گفت: ساخت سری سوم هوش سیاه باید بسیار بالاتر و قدرتمندتر از سری اول و دوم باشد و ادامه این کار بسیار سخت است که باید قدم هایی را به سوی جلو برداریم.
وی افزود: ساخت سریال « هوش سیاه» باید پاسخگوی نیازهای روز جامعه باشد و خروجی مناسبی برای امنیت جمهوری اسلامی به همراه داشته باشد و در این راستا کلیه سازمان ها باید پای کار تولید سریال « هوش سیاه» بیایند و با حمایت کامل آنها تولید این سریال ادامه پیدا کند.
فاطمی تصریح کرد: پیش تولید این سریال از زمستان ۱۳۹۰ در تهران آغاز و تا فروردین ماه سال ۹۲ در ترکیه به پایان رسید که کل هزینه ساخت این سریال معادل سریال های الف سازمان صداو سیما بوده است.
فاطمی با اشاره به این که نیروی انتظامی تنها در حد فراهم کردن تجهیزات انتظامی با این سریال همکاری داشته است، اضافه کرد: جناب احمدی مقدم دغدغه هایی جهت مشارکت مالی این سریال داشتند، اما متاسفانه در این زمینه کمکی صورت نگرفت.
به گفته این تهیه کننده، زمان پخش سریال « هوش سیاه» بنا به سیاستگذاری های سازمان صدا و سیما صورت گرفت که از طرفی به اینکه مخاطبان شبکه های ماهواره ای می توانستند در ایام انتخابات با رسانه های غربی هم جهت شوند و از طرف دیگر برای ایجاد احساس آرامش و امنیت در جامعه، در برهه زمانی حساس انتخابات این سریال پخش شد. مخاطبان با تماشای « هوش سیاه۲ » بار دیگر به رسانه ملی اعتماد کردند و از پخش آن بسیار استقبال شد.
وی در خصوص کاهش قسمت های « هوش سیاه» ۲ توضیح داد: به دلیل محدودیت بودجه و تجهیزات انتظامی، قسمت های این سریال از ۳۵ به ۲۶ قسمت کاهش یافت و در هنگام کار بارها و بارها فیلم نامه به روز نوشته می شد.
ارسال نظر