متفکر آزاد در گفت و گو با پارس نیوز:
احتمال افزایش تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل به خاطر کرونا
متفکرآزاد گفت: ۱۷۰ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل داریم و در این میان دانشآموزان ساکن مناطق روستایی و حاشیه شهرها بیشترین مشکل را دارند و شاید این گروه از دانشآموزان هم بیشترین ضرر را از وضعیت کرونایی متحمل شده باشند.
روح الله متفکر آزاد در گفت و گو با پارس نیوز اظهار کرد: این کمیسیون اقدامات مختلفی را در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور با آغاز فعالیت مجلس یازدهم پیگیری کرده، از استخدام فرهنگیان تا کنکور و بازگشایی مدارس و البته به مسائل زیربنایی هم توجه شده است، یعنی حوزه اقتصاد دانش بنیان، تحقیق در تحول علوم و مصوباتی پیرامون آن. در کنار این مسائل، موضوع کرونا و بازگشایی مدارس هم مطرح است که پیش از بازگشایی، هشدارهای لازم را به آموزش و پرورش دادیم تا این اقدام، تبعاتی برای دانش آموزان نداشته باشد. حتی وزیر بهداشت و وزیر آموزش و پرورش را به کمیسیون دعوت کردیم و آنها توضیحات لازم را ارائه کردند و تا حدی این مسئله پذیرفته است که برخی دانش آموزان در حدود 3.5 میلیون نفر به فضای ارتباط مجازی دسترسی ندارند و به این دلیل، نمی شد مدارس را باز نکرد. به هر ترتیب هم خیرین و هم دولت و آموزش و پرورش باید پای کار بیایند و وسایل ارتباط مجازی را در اختیار این دانش آموزان قرار دهند تا ناچار نباشند در مدارس حضور دائم و مستمر داشته باشند. برخی مدارس که تعداد دانش آموزان کمتری دارند و خطر شیوع ویروس در میان آنها متحمل نیست، می توانند در مدرسه حاضر شوند اما در مدارس پرجمعیت، امکان فاصله گذاری نیست و بهتر است از شیوه مجازی استفاده شود، وزیر آموزش و پرورش هم در پاسخ به دغدغه مندی نمایندگان مجلس مطرح کرده اند که اصراری به حضور دانش آموزان در مدرسه نیست اما این نکته را هم باید در نظر داشت که اگر شرایط حضور فراهم است، بهتر است که دانش آموز در مدرسه حاضر باشد، چون بی تحرکی و چاقی محصلان و حتی عدم تکمیل زنجیره آموزش و پرورش می تواند نگران کننده باشد. از طرفی کرونا هم ویروسی پیچیده است و تاکید نمایندگان مجلس این است که حتی المقدور نباید آموزش به شکل حضوری باشد، مگر اینکه چاره ای نباشد.
این نماینده مجلس در ارتباط با چالش های آموزش مجازی گفت: تدریس مجازی مشکلاتی هم دارد به ویژه آنکه بار اصلی کار بر دوش معلمان است و پیش از این محتوایی از سوی مسئولان تهیه نشده تا در مواقع اینچنینی معلمان بتوانند از آن بهرهمند شوند، از سوی دیگر سیستم خانگی پاسخگو نیست. مشکل دوم هم مربوط به سرعت ضعیف اینترنت است. مشکل سوم هم مربوط به این است که در کلاس درس پاسخ به سؤالات یک بار از سوی معلم داده می شود و در این میان اگر دانشآموز دیگری هم سؤال داشته باشد، مشکلش حل میشود اما در آموزش آنلاین باید یک جواب را چندین بار در "پی وی" به دانشآموزان مختلف پاسخ داده شود و مسئله دیگر این است که مطابق بررسی ها ۱۷۰ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل داریم و احتمال می رود با اوضاع پیشآمده این تعداد به یک میلیون یا حتی دو میلیون نفر هم برسد. در این میان دانشآموزان ساکن مناطق روستایی و حاشیه شهرها به دلیل عدم دسترسی به اینترنت و گاهی حتی شبکههای تلویزیونی به مشکل مواجه اند و شاید این گروه از دانشآموزان بیشترین ضرر را از وضعیت کرونایی متحمل شده باشند.
ارسال نظر