به گزارش پارس ، به نقل ازفارس، محمدرضا رحیمی امروز در مراسم تقدیر سازمان نظام پرستاری از دولت به خاطر تصویب ۵ مصوبه برای پرستاران و رونمایی از سند تحول حرفه پرستاری در نطام سلامت در مرکز فرهنگی سید الشهدا گفت: پرستاران مطالبات بحقی دارند و نباید در دولت آقای احمدی نژاد که دولت عدالت بود، این قدر رسیدگی به مطالبات پرستاران به تأخیر می افتاد و من از پرستاران کشور به خاطر این تأخیر و تعلل عذرخواهی می کنم.

وی داد: هیچ دلیلی ندارد که درآمد یک پزشک ۱۰۰ تا ۲۰۰ برابر یک پرستار باشد، این بی عدالتی و ظلم است که با رویکرد دولت عدالتخواه آقای احمدی نزاد سازگار نیست. باید زودتر از اینها اصلاح می کردیم اما به هر علت تأخیر افتاد که همه تا حدی می دانند چرا دیر شد.

معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: به هر حال همین امروز و فردا باید تصمیماتی بگیریم که این رفتار ظالمانه تمام شود و نقصها جبران شود، تا بهره وری کار پرستاران و رضایت مردم از کار آنها بالا برود، پرستار باید زندگیش تأمین باشد تا بتواند به بیماران خدمت مناسب بدهد. آدم افسرده و فردی که استرس دارد نمی تواند خدمت مناسب بدهد.

وی گفت: تفاوت درآمد پزشکان با پرستاران شاید تا ۲ یا ۳ برابر یا حتی تا ۵ برابر پذیرفتنی باشد اما تفاوت ۱۰۰ برابری یا ۲۰۰ برابری اصلاً قابل قبول نیست. اگر از من بپرسند چه کسی بیشترین نقش را در بهبود بیماران دارد من می گویم پرستار چون از ابتدا تا انتها در کنار بیمار است در چنین شرایطی کار کردن با حقوق ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومانی پرستاران عادلانه نیست.

رحیمی ادامه داد: حرفهایی که من می زنم ممکن است برخی پزشکان را گله مند کند اما برای من این ناراحتی ها مهم نیست، برای من خشنودی خدا مهم است.

وی گفت: نامه ای به من دادند و درخواست کردند که سهمیه حج عمره پرستاران نمونه کشور که چند سالی است متوقف شده احیا شود من هم قول می دهم که همین امروز از سامان حج و زیارت بخواهم که این سهمیه را دوباره ابلاغ کنند.

وی ادامه داد: صدوق قرض الحسنه پرستاران را فعال کنید، من هم از طرف دولت یک میلیارد تومان اعتبار در این صندوق واریز می کنم تا به پرستاران وامهای کوتاه مدت بدهند و مشکلاتشان کم شود از دیگران هم می خواهم به این صندوق کمک کنند.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: یکی از مشکلات بیماران این است که همراهان آنها از مسائل مربوط به بیمارشان خبر ندارند من از سازمان نظام پرستاری می خواهم از همین امروز برنامه ای را تدارک ببینند که کنار هر پرستار ۲ تا ۳ نفر آموزش ببینند که به عنوان افراد آگاه کارهای مربوط به همراهان بیماران را در بیمارستانها انجام دهند که مردم سرگردان نباشند.

وی گفت: این کار می تواند تا ۵۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کند در حالی که ۱۶۰ دانشکده پرستاری سالانه ۱۰ هزار پرستار تربیت می کنند و پرستارانی که نیرو تربیت می کنند نیز باید فوق العاده شغلی دریافت کنند.

رحیمی افزود: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هم که باید زودتر از اینها ا بلاغ می شد در هفته آینده کارهای آن نهایی می شود و اجرای آن به سراسر کشور ابلاغ می شود.

معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: سازمان نظام پرستاری در مورد این اخبار باید اطلاع رسانی بیشتری داشته باشد تا همه پرستاران کشور از خدمات این دولت برای پرستاران آگاه شوند، سایت، خبرگزاری و نشریه داشته باشید و به پرستاران اطلاع رسانی کنید.

رحیمی گفت: حالا که طب سنتی ایرانی و اسلامی در کشور با تصویب آیین نامه و ایجاد معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت احیا شده است و ۱۴۰ قلم داروی طب سنتی نیز تحت پوشش بیمه رفته است، لازم است پرستار طب سنتی نیز در کشور تربیت شود. البته در مورد داروهای گیاهی کشورهای غربی که این دانش را از ابن سینا، رازی و جرجانی ما گرفته اند در این مورد از ما جلوتر هستند و گاهی تا ۶۰ درصد داروهای آنها گیاهی و طبیعی است.

وی افزود: در مورد تعدیل درآمد پزشکان و پرستاران و به خصوص تعدیل کارانه ها کارگروهی را تعیین کرده ایم تا فاصله واقعی ارزش خدمات آنها را تعیین کنند و در هفته آینده فاصله منطقی درآمد این دو گروه را در دولت تصویب می کنیم تا پایه ای باشد برای آینده و خدشه دار نشود.

معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: این حق پرستاران است و صدقه سر نیست. دولت نهم و دهم باید خیلی زودتر از اینها این مسائل را اصلاح می کرد.

وی گفت: سازمان نظام پرستاری تا قبل از پایان دولت ۲ یا ۳ نفر از افراد برجسته پرستاری را معرفی کند تا دولت نشان خدمت و لیاقت را به آنها اعطا کند تا پایه ای باشد برای توجه به پرستاران در دولتهای بعدی.