حدادعادل:
تحول علوم انسانی نبایددستمایه درگیریهای سیاسی شود
رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی با تأکید براینکه تحول علوم انسانی نباید دستمایه درگیریهای سیاسی شود، گفت: باید صادقانه به دنبال تحول علوم انسانی باشیم و بدانیم که در این زمینه اصل موضوع استاد است.
به گزارش پارس ، به نقل از فارس، غلامعلی حدادعادل رئیس شورای تخصصی تحول ارتقای علوم انسانی در گردهمایی رؤسای دانشکده های روانشناسی گفت: در سه سال فعالیتی که در شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی داشتیم با انواع کج خلقی ها مواجه شدیم اما روش کار را بهم نزدیم و تحول را به دست استادان دادیم.
وی افزود: دغدغه اصلی اساتید روانشناسی باید تدریس روانشناسی در دانشگاه های کشور باشد که انسان را صرفا موجودی مادی مطرح نکند.
حداد عادل در ادامه خاطرنشان کرد: تعدادی دروس جدید به رشته روانشناسی اضافه شده اما باید برنامه ریزی وجود داشته باشد که بینش معنوی در دیگر درس های این رشته هم ورود کند. تنها پنج شش درس اسلامی اضافه شدن به رشته ها به معنای بازنگری دروس نیست، بلکه بقیه دروس هم باید تک به تک بررسی شده و تجلی نگاه معنوی به انسان در این دروس مشخص باشد.
وی در ادامه گفت: روانشناسی اجتماعی موضوعی است که در حکومت و کشور به آن نیاز اساسی داریم ولی به آن بی توجهی شده و تنها دو واحد درسی رشته روانشناسی به این موضوع اختصاص داده شده است. توجه به قرآن و حدیث باید طوری باشد که نتایج آن در روانشناسی برای رفع مشکلات به کار بیاید.
رئیس شورای تخصص تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: باید صادقانه به دنبال تحول علوم انسانی باشیم و بدانیم که در این زمینه اصل موضوع استاد است.
وی افزود: به همه کارگروه های علوم انسانی توصیه ام این است که سعی کنند این کار را سیاسی نکنند. با تغییراتی که در دولت ایجاد شده امیدواریم به عقب برنگردیم و به جای کار، پیکار نکنیم. به شدت از این موضوع پرهیز دارم که تحول علوم انسانی دستمایه درگیری های سیاسی شود.
حدادعادل در ادامه خاطرنشان کرد: با اینکه دسترسی من به تلویزیون آسان است، هیچوقت حاضر نشدم در تلویزیون حاضر شوم و در این باره صحبت کنم. تاکید من این است که به جای بحث های پراکنده، کارگروه با جامعه استادان کشور در ارتباط باشند.
وی افزود: یکی از مشکلات این است که ما اطلاع دقیقی از تعداد اساتید در زمینه روانشناسی نداریم و فقط می دانیم ۲۵۰ هزار دانشجو داریم، پس باید جلسات منظمی تشکیل دهیم و این موضوع را به طور دقیق تبیین کنیم.
رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی در ادامه خاطرنشان کرد: یک استاد دانشگاه روانشناسی مسلمان نباید حرفی بزند که مغایرتی به اصل انسان بودن انسان داشته باشد و این مهم است که این فکر را به پیکره اساتید منتقل کنیم. مسئله استاد باید مهم تلقی شود. هم استادان موجود همکاری کنند و هم استادان آینده همراهی داشته باشند.
وی افزود: در این زمینه بحث دانشجو هم مهم است که بی هدف و بی برنامه در دانشگاه ها پخش نباشند ما بیش از ۲۵۰ هزار دانشجوی روانشناسی داریم که بیش از ۶۰ درصد آنها در دانشگاه پیام نور هستند. در برنامه آموزشی جدید گرایش ها از دوره روانشناسی حذف شده و شورا با این رویکرد موافق است. نظر ما این است که در علوم انسانی این رویکرد به صواب نزدیک تر است و وزارت علوم هم همین نظر را دارد.
حدادعادل گفت: توجه اکید ما به هماهنگی مدیریت و اجراست. ما نمی خواهیم به صورت جزیره ای کار کنیم نمی شود عده ای با نیت خودشان کتابی را تألیف کنند ولی با اساتید دانشگاه ها ارتباط نداشته باشند. من یک چشمم به کار و چشم دیگرم به اجراست و سه سال کارم این بوده که چنان با وزارت علوم جوش بخوریم که گرفتاری ها برطرف شود.
وی افزود: توصیه من این است که این برنامه تحولی را در همه جای ایران به صورت یکجا اجرا نکنیم و آن را در یکی دو جا پیاده و بعد تجربه حاصل را به بحث های دیگر تعمیم دهیم. این اجرای گلخانه ای این فرصت را می دهد که اشکالات را شناسایی کنیم. اگر اجبار بر این باشد که اول مهرماه دروس جدید در همه دانشگاه ها تدریس شود، صددرصد اشتباه کرده ایم.
رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی در ادامه گفت: یکی از مهمترین نارضایتی های مردم در طول ایام انتخابات دغدغه کار و اشتغال جوانان بود که من این مشکل را به دلیل عدم تناسب توصیه رشته های دانشگاهی با نیازهای جامعه می دانم. درست است که در انتخابات همه مشکلات بیکاری به تحریم و مشکلات اقتصادی ربط داده شد اما باید خودمان را هم در این مشکل مؤثر بدانیم که رشته های دانشگاهی را به تناسب نیازهای جامعه پخش کرده ایم. من فکر می کنم دو هزار و ۵۰۰ دانشجوی روانشناسی هم از این قبیل باشد که شما اساتید باید این موضوع را با آمایش سرزمین در نظر بگیرید و کارگروهی در این زمینه تشکیل دهید.
حدادعادل در پایان خاطرنشان کرد: در زمینه بازنگری دروس علوم انسانی کارهایی انجام شده اما این به هیچ وجه پایان کار نیست و ما می گوییم کار تازه شروع شده باید قدم به قدم صبور باشیم و حتی بخش های پایانی کار را با مهندسی و دقت بیشتری پیش ببریم. ما معتقدیم این کارها باید به صورت مستمر دنبال شود و حتی برای این کار پیشنهاد احداث پژوهشکده تحول علوم انسانی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده ایم.
ارسال نظر