شورای شهر یا رینگ مناقشات سیاسی
پرویز سروری معتقد است خرج کردن در حد تامین هزینه تبلیغات لیستها معقول است ولی برخیها لیست مینویسند که پول درآورند و کاری به نتیجه انتخابات ندارند و تنها با ایجاد یک لیست و یک لوگو فضا را برای گرفتن پول فراهم میکنند. - See more at: http: //www. farsnews. com/newstext. php? nn=۱۳۹۲۰۳۲۲۰۰۰۵۰۱#sthash. goGo۸۷xC. dpuf
به گزارش پارس به نقل از فارس، پرویز سروری پیش از ظهر امروز در میزگرد تخصصی انتخابات چهارمین دوره شوراها که در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: همزمانی برگزاری انتخابات شورای شهر با انتخابات ریاست جمهوری سبب شده تا انتخابات شورا مظلوم واقع شود و باید برای جابجایی زمان برگزاری در دوره های بعد فکری شود.
وی با تأکید بر اینکه همزمانی این دو انتخابات سبب می شود تا افراد همزمان با رای دادن به رئیس جمهور مورد نظر به کاندیداهای شورای شهر نیز رأی دهند افزود: اما در این میان نامزدهای شورای شهر در هیاهوی انتخابات ریاست جمهوری فرصتی برای تبلیغات و معرفی درست خود آن طور که باید ندارند.
نمی گذاریم شورای شهر به رینگ مناقشات سیاسی تبدیل شود
رئیس ائتلاف خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت خطی مشی این ائتلاف را در صورت ورود به دور چهارم شورای شهر اینگونه عنوان کرد که سعی می کنیم فضای کلی شورای شهر را به جای اینکه به رینگ مناقشات سیاسی تبدیل شود به فضای پیگیری مسائل شهری و اجتماعی تبدیل کنیم.
وی با تأکید بر اینکه ائتلاف خدمتگزاران لیست خود را در عین تفاوت هایی که در سلیقه اصولگرایی وجود داشت بر مبنای تعامل درون گروهی شکل داده، افزود: در این دوره می خواهیم در عین تفاوت، تعامل را در شورای شهر رقم بزنیم و از هم اکنون این تعامل در اعضای لیست خدمتگزاران ایجاد شده است.
افراد پس از ورود به شورا کرکره رقابت سیاسی را پایین بکشند
سروری از تأثیرگذاری مسائل سیاسی انتخابات ریاست جمهوری بر دوره جدید شورای شهر اظهار نگرانی کرد و افزود: از اکنون انتخابات ریاست جمهوری آثار خودش را بر لیست های شورای شهر نشان داده و امیدوارم هر یک از افرادی که به شورای شهر راه می یابند بعد از ۲۴ خرداد کرکره رقابت های سیاسی را پایین بکشند.
سروری ادامه داد: باید یک نگاه خدمت مدار به مسائل داشته باشیم و اعضای شورای جدید نباید اجازه دهند که مردم شاهد مناقشات سیاسی در شورای شهر باشند.
برخی لیست می نویسند که پول درآورند و کاری به نتیجه انتخابات ندارند
عضو ائتلاف خدمتگزاران، آبادانی و پیشرفت در پاسخ به اینکه شنیده می شود مبالغ کلانی برای ورود کاندیداها به لیست های مختلف گرفته می شود و آسیب شناسی آن خاطر نشان کرد: نباید این بداخلاقی ها را که رفته رفته خودش را به فضای سیاسی کشور تحمیل می کند نادیده گرفت. تا حدی می توان این را پذیرفت که در لیست هایی که بسته می شود مخارجی هم وجود دارد و افراد باید در هزینه ها مشارکت داشته باشند اما گرفتن پول زیاد، کاسب کارانه برخورد کردن است.
وی تصریح کرد: برخی ها لیست می نویسند که پول درآورند و کاری به نتیجه انتخابات ندارند و تنها با ایجاد یک لیست و یک لوگو فضا را برای گرفتن پول فراهم می کنند.
می گویند۵۰ میلیون تومان بده یک خط بیا بالا
به گفته سروری کار به جایی رسیده که برخی ها الان می گویند« ۵۰ میلیون تومان بده یک خط بیا بالا» و علتش هم ضعف قانونی است که در انتخابات شوراها وجود دارد و این مسئله ممکن است به انتخابات بزرگتری هم کشیده شود.
رئیس ائتلاف خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت به نقش دستگاه های نظارتی بر این موضوع اشاره کرد و گفت: اگرچه برخی از گروه های ارزشی زیر بار اینگونه کارها نرفته اند و بر اساس تعامل نامزدها کار را جلو بردند اما متأسفم که فضای کاسب کارانه در رقابت انتخابات شورای شهر قالب شده است و باید با صدای بلند حقایق را اعلام کرد تا دستگاه های نظارتی به این موضوع حساس شوند تا از الان چشم انداز بسیار بدی برای انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نداشته باشیم. نظارت شورای نگهبان بر انتخابات و اصلاح قانون در مجلس برای ایجاد انضباط بیشتر می تواند جلوی ایجاد فضای کاسب کارانه را بگیرد.
اصلاح قانون انتخابات شوراها را در مجلس پیگیری می کنیم
وی در مورد عملکرد هیئت نظارت و ضعف احتمالی این دستگاه برای نظارت بر انتخاب شوراها گفت: فکر می کنم این امر بیشتر به ضعف قانون برمی گردد که اگر اصلاح نشود هیئت نظارت نمی تواند برخورد غیرقانونی کند و باید تضمین های لازم برای جلوگیری از رویه های غلط در انتخابات شوراها در قانون دیده شود و این موضوع را حتما پس از انتخابات در مجلس پیگیری می کنیم تا قانون اصلاح شود.
سروری در پاسخ به اینکه بنا بر تأکید مقام معظم رهبری کاندیدها نباید بریز و بپاش داشته باشند ولی اکنون حتی شاهد توزیع بن و کارت های اعتباری در برخی محافل تبلیغاتی هستیم، گفت: البته انتخابات ریاست جمهوری از این مسئله مبرا است و می توان گفت سالم ترین انتخابات را پس از انقلاب داشته ایم و حتی صدا و سیما نیز در این دوره شفاف عمل کرد که نشان می دهد نظام به بالندگی رسیده و مردم حاضر نیستند در بمباران تبلیغات تصمیم بگیرند. اما در انتخابات شوراها بیش از ۱۵۰۰ نفر برای یک شهر کاندید شده اند که باید تبلیغات کنند و از طرفی ابزار تبلیغی چندانی ندارند و حتی از ظرفیت صدا و سیما هم نمی توانند تبلیغ کنند البته صدا و سیما به دنبال راهکاری برای این موضوع هست اما نمی دانیم با تعدد کاندیدا چه کنیم چرا که برای انتخابات شوراها ۲۰۰ هزار نفر در کشور کاندید شده اند در حالی که برای ریاست جمهوری ۸ کاندیدا داریم.
وی گفت: برخی نامزدهای شورای شهر هزینه تبلیغی غیر قابل باوری را هزینه می کنند و اگر می خواهیم یک برآورد کلی کنیم نمی دانیم برای تأمین هزینه های خود به چه اسپانسری متصل بوده اند.
فقدان احزاب کارآمد زمینه ساز ورود کانون های قدرت و ثروت در انتخابات شورا
سروری در پاسخ به اینکه چقدر ضعف احزاب زمینه ورود کانون های قدرت و ثروت را فراهم کرده گفت: قبول داریم یکی از مسائلی که ما در انتخابات با آن مواجهیم فقدان احزاب کارآمد است و در عین حال شبکه های غیررسمی که دارای رانت های مختلف ثروت و قدرت هستند جای آنها می نشینند و زمینه وامدار کردن افراد را به عنوان اسپانسر فراهم می کنند.
جزیره ای بودن نهادهای اجرایی معضل کلانشهرهایی مانند تهران
سروری در پاسخ به اینکه ضعف های قانونی شورا چقدر در یکپارچه نبودن مدیریت شهری موثر بوده، افزود: شاید یکی از عمده معضلات کلانشهرهای کشور به ویژه تهران بحث جزیره ای بودن نهادهای اجرایی در خدمات شهری است اگر چه هزینه های سنگین از جیب مردم پرداخت می شود ولی تنش های سیاسی بین دولت و شهرداری باعث شده تا به مدیریت واحد شهری نرسیم چه در دوره اصلاحات و چه در دوره اصولگرایان همیشه یک مشکلی بین دولت و شهرداری وجود داشته و هر کدام فکر می کنند اگر اختیارات را واگذار کنند آن را به رقیب واگذار کرده اند و تا زمانی که تقابل های سیاسی از مدیریت های شهری و دولت برداشته نشود مدیریت شهری شکل نخواهد گرفت.
ارسال نظر