یک شرط مهم برای توسعه طب سنتی ایرانی
مشاور وزیر و سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: افزایش سواد عمومی، زمینه توسعه طب سنتی ایرانی قانونمند را فراهم میکند.همچنین هر منطقه کشور دارای محصولاتی است که با مزاج مردم و اقلیم آن منطقه سازگاری دارد.
به گزارش پارس نیوز، دکتر محمود خدادوست با اشاره به اینکه طب سنتی در ایران از حدود 150 سال پیش، با پیدایش طب رایج ممنوع شده بود، اما امروزه در ساختار بهداشت و درمان کشور دارای جایگاه است، اظهار داشت: امروزه سراسر دنیا از طب سنتی استفاده میکنند و سازمان جهانی بهداشت نیز تسهیلاتی را برای استفاده از آن در نظر گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از طب سنتی در درمان بیماریها در بسیاری از کشورها دارای اهمیت است، افزود: در سراسر دنیا حدود 750 هزار گونه گیاهی وجود دارد و در ایران حدود 8000 گونه گیاهی شناخته شده است که 1800 تا 2300 گونه آنها دارای اثرات درمانی هستند.
خدادوست در «نخستین سمینار طب ایرانی با رویکرد طب فراگیر و آشنایی با مبانی طب سنتی ایرانی» با بیان اینکه هر منطقه کشور دارای محصولاتی است که با مزاج مردم و اقلیم آن منطقه سازگاری دارد، گفت: پزشک باید بر طبق باورهای مردم و ویژگیهای محل زندگی آنها، آموزشهای لازم برای حفظ تندرستی را ارائه دهد.
مشاور وزیر بهداشت مهمترین پیام طب سنتی را حفظ و ارتقای سلامتی مردم دانست و تاکید کرد: با افزایش سواد عمومی در جامعه، از بزرگ نماییهای افراد سودجو و باورهای غلط بعضی از افراد در حوزه طب سنتی و مکمل جلوگیری و زمینه توسعه و نهادینه شدن طب سنتی ایرانی در کشور به صورت قانونمند و منطقی، فراهم میشود.
به گزارش وزارت بهداشت -در ادامه این سمینار، دکتر محمد ستایش، رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز مطالبی را پیرامون مبانی طب سنتی ایرانی ارائه کرد.
ارسال نظر