نحوه بیمه پردازی بیمه شدگان اختیاری سازمان تامین اجتماعی
بیمه شدگان اختیاری تامین اجتماعی باید پس از شروع بیمه، حق بیمه هرماه را حداکثر تا آخرین روز ۲ ماه بعد پرداخت کنند.
به گزارش پارس نیوز، در قانون تامین اجتماعی برای پوشش بیمهای افرادی که مدتی به واسطه اشتغال تحت پوشش بیمه اجتماعی بوده اما به دلیل عدم اشتغال، از پوشش این بیمه خارج شدهاند، تدابیری اندیشیده شده است به نحوی که این گونه اشخاص با دارا بودن حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه، بتوانند بیمه خود را به طور اختیاری ادامه دهند.
متقاضیان بیمه اختیاری می توانند تا سن ۵۰ سالگی با دارا بودن حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه که به لحاظ بازنشستگی معتبر باشد، بیمه خود را بطور اختیاری ادامه دهند. چنانچه سن متقاضی در زمان ثبت تقاضا، بیش از ۵۰ سال باشد، پذیرش درخواست وی منوط به دارا بودن سابقه پرداخت حق بیمه قبلی، معادل مدت مازاد سنی خواهد بود. تمامی متقاضیانی که حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند نیز بدون رعایت شرط سنی تقاضای آنان پذیرفته خواهد شد.
نرخ پرداخت حق بیمه در بیمه اختیاری، معادل بیست و هفت درصد(۲۷%) دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه مورد قرار داد خواهد بود و بیمه شدگان بیمه اختیاری با انعقاد قرارداد، پرداخت حق بیمه و احراز شرایط مقرر می توانند از بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و درمان بهره مند شوند.
کلیه بیمه شدگان اختیاری و آن دسته از مستمری بگیرانی که با احتساب سابقه پرداخت حق بیمه ادامه به طور اختیاری، در ردیف مستمری بگیران قرار دارند، همانند بیمه شدگان اجباری از پرداخت فرانشیز درمانی معاف خواهند بود و هزینه کفن و دفن و همچنین وسایل کمک پزشکی (پروتز و اروتز) به آنان مطابق مقررات مربوطه ارائه می شود.
متقاضیان ادامه بیمه به طور اختیاری باید قبل از انعقاد قرارداد، توسط سازمان تامین اجتماعی، مورد معاینه پزشکی قرار گیرند اما آن گروه از متقاضیانی که طبق گواهی پزشک معتمد سازمان، در زمان ارائه تقاضای ادامه بیمه به طور اختیاری، از کارافتاده کلی شناخته شوند، نمی توانند از حمایت مربوط به از کارافتادگی برخوردار شوند.
ارسال نظر