به گزارش پارس به نقل از رویش، جشن های مهرگان و تیرگان از جمله جشن هایی است که پدران ما به بهانه آن آغاز فصل سرما و گرما را جشن می گرفتند و هر یک از این جشن ها آداب و رسوم خاص خودش را داشت. مثلاً جشن تیرگان را در کنار رودها برگزار می کردند و مردم با استفاده از آب رود به آب پاشی و آب تنی می پرداختند، این عمل در واقع نشان آرزوی مردم برای بارش باران در سال پیش رو بود.

مهرگان را نیز در نیمه سال و با پایان فصل گرما و شروع سرما جشن می گرفتند و آداب و رسوم آن بسیار شبیه به نوروز است. همانطور که نوروز را به پادشاه افسانه ای ایران جمشید نسبت می دهند مهرگان را نیز به پیروزی فریدون دیگر قهرمان ایرانی بر ضحاک نسبت داده می شود. دلیل برگزاری جشن مهرگان در آغاز مهر ماه و اصولاً نامگذاری نخستین ماه فصل پاییز به نام مهر، در این است که در دوره هایی از دوران باستان و از جمله در عصر هخامنشی، آغاز پاییز، آغاز سال نو بوده است و از همین روی نخستین ماه سال را به نام مهر منسوب کرده اند.

تثبیت آغاز سال نو در هنگام اعتدال پاییزی با نظام زندگی مبتنی بر کشاورزی ایرانیان بستگی کامل داشته و شاید بتوان شیوه سال تحصیلی امروزی را باقی مانده گاهشماری کهن میترایی/ مهری دانست. جشن نوروز و مراسم شب یلدا که هم اکنون نیز در بین ایرانیان مرسوم است بازمانده دوران گذشته است. بنابراین ما نیز باید به رسم نیاکان مان برای شاد بودن بهانه های تازه بیاوریم و شادی را به تک تک سلول هایمان تقدیم کنیم. امام صادق (ع) در این باره فرموده اند: نزد خداوند کافر خوشرو عزیزتر از مومن ترشرو است.

۱. شکرگذار نعمت هایی باشید که خداوند به شما عطا کرده است. اغلب افرادی که زمانی را به تفکر در مورد داشته هایشان اختصاص می دهند، سرحال تر از سایرین هستند. اگر خودرو دارید به جای آنکه نگران گرانی قیمت بنزین و هزینه های تعمیر آن باشید به این فکر کنید که می توانید آخر هفته برای تفریح به کجا بروید.

۲. مصرف گیاهان دارویی نشاط آور را در برنامه غذایی خود قرار دهید. اغلب گیاهان دارویی این خاصیت را دارند که با کاهش استرس و فشارهای عصبی، شادی زائدالوصفی به فرد می دهند. که از جمله این نوع گیاهان می توان به نعناع، چای کوهی و دارچین اشاره کرد.

۳. به دوستان نزدیک تان اهمیت بدهید و برای آنها وقت بیشتری بگذارید. ارتباط با گروه همسالان باعث می شود که فرد برای بیان دغدغه ها و شادی هایش، گوش شنوا پیدا کند. اگر می خواهید روابط دوستانه و صمیمانه ای داشته باشید قبل از هر چیز باید یاد بگیرید که حد و مرز خودتان را رعایت کنید و در عین صمیمیت به حریم خصوصی و اعتقادات دوست تان احترام بگذارید.

۴. به موفقیت های خود بها بدهید: همیشه توجه داشته باشید که موفقیت در یک کاری پیروزی های بعدی را به دنبال می آورد. ارزشمند بودن خود را احساس کنید و با این کار همه امور را از زاویه مثبت ببینید.

۵. شغلی را انتخاب کنید که دوستش دارید و اگر مجبورید در همان شغل قبلی بمانید کاری کنید که به شغل تان علاقمند شوید. برقراری ارتباط دوستانه با همکاران یکی از راه هایی است که باعث می شود انجام فعالیت های شغلی برای فرد دلپذیرتر باشد. سعی کنید اتاق و میز کار خود را آراسته و مرتب نگه دارید. با این کار نظر همکاران را نسبت به خود بهبود می بخشید، ضمن اینکه وجود نظم در کارها آرامش روحی بیشتری برای شما ایجاد می کند و به شما فرصت می دهد که نقاط مثبت حرفه خود را ببینید.

۶. برای خود و خانواده تان برنامه های نشاط آور ترتیب دهید. رفتن به سفر یکی از راه هایی است که می تواند به شما آرامش بدهد. سفر تیز کردن اره احساس ما برای مقابله با فشارهای زندگی است. سعی کنید برنامه سفر را متناسب با وضعیت اقتصادی خود طراحی کنید تا بتوانید آنرا تکرار کنید.

۷. حداقل یک وعده غذایی را به صورت دسته جمعی بخورید. گاهی مشغله های ناشی از زندگی شهری باعث می شود که افراد حتی برای دیدن اعضای خانواده خود نیز فرصت پیدا نکنند. از این رو توصیه می کنیم که در هنگام خوردن غذا دور هم جمع شوید و درباره تجربیات و اتفاقات آن روز خود صحبت کنید. این امر صمیمیت بین اعضای خانواده را بالا می برد و با این کار زمینه آرامش خیال و شادی را برای آنان به ارمغان می آورد.

۸. دوش گرفتن یکی از فعالیت هایی است که باعث نشاط فرد شود. گرفتن یک دوش آب سرد در روزهای گرم تابستان در عین حال که زمان زیادی از شما نمی گیرد و هزینه چندانی در بر ندارد، اما می تواند احساس خوشایندی به شما بدهد.

۹. برای دیدن فیلم ها و تئاترهای شاد و موزیکال برنامه ریزی کنید این کار در شاد بودن شما تاثیر چشمگیری دارد. حتی برخی از برنامه های درام نیز می تواند باعث تخلیه روحی شما شود و از این راه حس آرامش را در شما به وجود آورد. شنیدن برنامه های طنز رادیویی جمعه ایرانی که هر هفته، جمعه ۹ صبح از رادیو ایران پخش می شود می تواند ساعاتی شما را بخنداند.

۱۰. حتماً برای شما هم اتفاق افتاده که وقتی با یکی از دوستان و یا اعضای خانواده تان حرفتان می شود، تمام طول روز را کسل و بی حوصله می گذرانید. از این رو توصیه می کنیم که روابط میان فردی خود را به گونه ای مدیریت کنید که اختلافات احتمالی به حداقل برسد و به یاد داشته باشید که اغلب اختلافات ما ناشی از سوء تفاهماتی است که می توان آنها را با صحبت کردن در نطفه خفه کرد.