به گزارش پارس نیوز، آخرین گزارش تحقیقات این پرونده که توسط بازرسان و محققان ایکائو انجام شده بود حاکی است : متخصصان ارشد تحقیق در پرونده مفقودشدن هواپیمای ام اچ 370 مالزی با 239 سرنشین که دو تبعه ایران نیزهمراه آنها بودند، خلبان این هواپیما را در سقوط ومفقود شدن آن مقصر نمی دانند.
محققان این پرونده امروز با انتشار آخرین نتایج تحقیق خود در مورد این هواپیما اعلام کردند که تحقیقات آنها نتوانست به این سوال که علت سقوط هواپیما چه بوده ، پاسخ دهد.
بنابراین با این گزارش بزرگترین راز تاریخ هوانوردی جهان همچنان سر به مهر می ماند.
دکتر ' کوک سو چون' Kok Soo Chonرئیس گروه 13 نفره تحقیقات ایمنی پرواز ام چ 370 سازمان بین المللی هوانوردی ایکائو تاکید کرد: این گروه به رغم جستجوهای طولانی و بسیار قادر به پاسخ در مورد علت دقیق ناپدید شدن این هواپیما نیست.
سرپرست محققان این گروه از 8 کشور از جمله استرالیا تاکید کرد: هواپیما هنگام سانحه تحت کنترل خلبان بوده و از مسیر خارج شده به سمت اقیانوس هند حرکت کرده و سرانجام ناپدید شده ، اما به نظر این گروه خلبان در مفقود شدن هواپیما دخالت نداشته است.
دکتر کوک تاکید کرد: محققان این گروه بارها این پرواز را شبیه سازی کردند و همگی به این نتیجه رسیدند که این هواپیما ابتدا مسیر خود را تغییر و سپس از روی رادارها محو شده و هنگام بروز حادثه کاملا در کنترل خلبان بوده است.
دراین گزارش تاکید شده است: محققان نمی توانند احتمال دخالت غیرقانونی طرف سوم را نادیده بگیرند. 
براین اساس، اعضای تیم تحقیق تاکیدکردند نمی توان تایید کرد که این اقدام توسط خلبان انجام شده باشد.
طبق این گزارش، علاوه براین هیچ نوع کنترل از راه دور در این پرواز مورد تایید محققان قرار نگرفت. این پرونده در چهار سال گذشته به طور کامل در اختیار این گروه تحقیق بوده است.
'آنتونی لوک' وزیر جدید حمل ونقل مالزی روز گذشته اعلام کرد که تمام اظهارات اعضای گروه تحقیق بدون هیچ ادیت ، حذف ، اصلاح یا اضافه کردن مواردی، به طور کامل و عینا در این گزارش وجود دارد.

** خانواده قربانیان 
خانواده های قربانیان و گروههای مدنی متعددی درطول سال های گذشته همواره خواستار پیگیری و پاسخگویی رسمی دولت مالزی دراین زمینه بودند.
امروزچهار نفر از اعضای تیم تحقیق علت مفقود شدن این هواپیما در نشستی با حضور 25 خانواده قربانیان که در 4 سال گذشته همواره دنبال علت این حادثه بودند به تشریح نتایج اقدامات خود در سالهای گذشته پرداختند.
تعدادی از اعضای خانواده قربانیان این حادثه پس از انتشارگزارش نهایی تحقیقات اعلام کردند که پرونده یک هزار و 500 صفحه ای تحقیق منتشر شده حقایق تازه ای در مورد علت گمشدن هواپیما و یا یافته های جدید ارائه نکرده است.
طبق گفته آنان تیم 13 نفره تحقیق ، جمع آوری اطلاعات را از 6 ماه قبل متوقف کرده بودند.
برخی از آنها به رسانه ها گفتند: اگرچه دولت مالزی با ارائه این گزارش پایان تحقیقات در این پرونده را اعلام کرده اما ما همچنان این موضوع را مورد پیگیری قرار می دهیم.

** اقدامات و عملیات جستجو در 4 سال گذشته
عملیات جستجو برای یافتن هواپیمای گمشده مسافربری 'ام اچ 370' مالزی که با 239 مسافر از جمله دو تبعه ایرانی، چهار سال پیش از صفحه رادار محو شد، هشتم خرداد ماه پایان یافته بود.
پرواز 'ام اچ 370' به مقصد کوالالامپور- پکن در روز 8 مارس 2014 (17اسفند 92) ، کمی بعد از خروج از پایتخت مالزی ، با 239 نفر مسافر که 2 نفر از آنها تبعه ایران بودند، ناپدید شد تا یکی از بزرگترین رازهای تاریخ هوانوردی را درجهان رقم بزند.
حدود 2 سال پیش استرالیا، چین و مالزی پس از اقدامات گسترده اما ناموفق و صرف حدود بیش از 180میلیون دلار هزینه اعلام کردند که به عملیات جستجوی این هواپیما پایان دادند. 
یک گروه مشترک جستجو از این سه کشور حدود 120 هزار کیلومتر مربع از اعماق اقیانوس هند را در ژانویه 2017 میلادی مورد جستجو قرار دادند و صرفا قطعاتی کوچک از هواپیما را در اقیانوس پیدا کردند.
این گروه اکتشاف از دولت مالزی خواست تا عملیات جستجو به 25 هزار کیلومتر مربع در آبهای این اقیانوس گسترش یابد.
دولت پیشین مالزی در اوایل سال 2018 با پرداخت 70 میلیون دلار به شرکت آمریکایی 'ابدیت اقیانوس' برای یافتن هواپیمای گمشده ام اچ 370 نیز موافقت کرد اما پرداخت به این شرکت مشروط به آن بود که بتواند اثری از این هواپیما ظرف مدت 90 روز پیدا کند، که این اقدام نیز ناکام بود و هیچ یک از کاوشگران نتوانستند جعبه سیاه هواپیما را به دست آورند.

** رد نظریه کارشناسان استرالیایی
برخی کارشناسان بین المللی صنعت هوایی در اوایل اردیبهشت ماه امسال علت سقوط هواپیمای 'ام اچ 370' مالزی را خودکشی خلبان اعلام کردند که این نظریه امروز کاملا رد شد.
یک گروه پنج نفره از تحلیلگران کارشناسان صنعت هوانوردی پیشتر نظریه ای را مطرح کردند که براساس آن کاپیتان ' احمد شاه' 53 ساله عامل اصلی گم شدن هواپیمای مسافربری ام اچ 370 در سال 2014 میلادی بوده است.
اعضای این تیم 5 نفره کارشناسان صنعت هوانوردی در برنامه 60 دقیقه شبکه سی بی اس استرالیا تاکید کردند خودکشی خلبان این هواپیما ، سقوط عمدی و شیرجه مرگ وی در آبهای اقیانوس آرام سبب کشته شدن وی و تمام کادر پرواز و مسافران بیگناه این هواپیما بوده است.
این درحالی است که گزارش نهایی تحقیقات ام اچ 370 این نظریه را کاملا رد کرده است.