سهم بیمه سلامت برای بیماران دیالیزی
مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: سهم سازمان بیمه سلامت ایران برای بیماران دیالیزی درسال ۹۶ بیش از ۴۰۰ میلیارد و ۱۷۴میلیون تومان است.
به گزارش پارس نیوز، حنان حاج محمودی افزود: تعداد ۸ قلم دارو دربسته خدمتی دارویی بیماران همودیالیز بدون فرانشیز(بصورت رایگان) قراردارد و بیماران و متقاضیان می توانند از این خدمت دارویی بهره مند شوند.
وی اظهارکرد: طبق آماردرسال ۹۶ حدود ۳۰ هزاربیماردیالیز خونی درکشور وجود دارد که این بیماران در ۵۵۳ بخش دیالیز خدمات دیالیز خونی را دریافت میکنند. ۷۲ درصد مراکز دیالیز خونی کشور درفضای دانشگاهی و بیمارستانهای دانشگاهی قرار دارند، ۲۰ درصدشان در بخش خصوصی و هشت درصد آنها هم خیریه هستند.
حاج محمودی، با بیان اینکه ارائه این خدمت، مستمراست و تعطیلبردارنیست تصریح کرد: بیمار باید علاوه بر دریافت خدمت با استفاده از یکسری داروها و مکملها سعی کند که شرایط طبیعی بدن را تا حد امکان حفظ کند.
مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران، گفت: درحوزه دیالیز صفاقی نیزیکهزار و ۶۰۰ بیماردر۷۰ بخش خدمت دریافت میکنند، خوشبختانه ارائه خدمات دیالیز مزمن در کشور درهمه بخشها به صورت صد در درصد رایگان انجام میشود. اکنون همه این بار مالی به دولت و بیمه ها تحمیل می شود و برای بیماران رایگان است اما اگر نتوانیم این بیماری را کنترل و از آن پیشگیری کنیم، افزایش این بیماری بار مالی سنگینی را به کشور تحمیل خواهد کرد.
حاج محمودی با اشاره به اینکه برای آموزش به بیماران و نیز گروه ارائه دهنده خدمت اقداماتی گسترده و فراگیر انجام می شود افزود: ارائه آموزش به ارائهکنندگان خدمت دیالیز و بیماران آن لازم و ضروری است.تنها راه کنترل این بیماری بهبود خدمات پیشگیرانه و عزم همگانی مردم برای انجام آزمایش های دوره ای است، هموطنان باید برای پیشگیری از بروز این بیماری به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند و از خدمات رایگان پیشگیرانه و آزمایش قند و خون بهره مند شوند چرا که به هر حال پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.
وی یادآور شد: کلیهها مسئول تصفیه کردن مواد زائد از خون هستند و افرادی که کلیه هایشان به خوبی کار نمیکند مبتلا به بیماری خاموش کلیوی میشوند که بخش عمده آن به علت ضعف خدمات بهداشتی و پیشگیری ناشناخته مانده است و عوارضی مانند افسردگی، سوء تغذیه، افزایش فشار خون از شایع ترین مسائل مبتلا به این افراد است. در این زمینه سه روش مشخص وجود دارد که شامل پیوند کلیه، دیالیز خونی به صورت دورهای و منظم و دیالیز صفاقی (دردیالیز صفاقی محلولی در داخل حفره شکمی تزریق میشود و سموم بدن دراین محلول جذب و بعد از مدتی این محلول از حفره شکمی خارج میشود) است و خوشبختانه در کشورمان هرسه روش دردسترس بیماران قرار دارد.
ارسال نظر