به گزارش پارس به نقل از ایسنا، سردار بهرام نوروزی افزود: اخیراً نیروهای انگلیسی مستقر در استان هلمند با دریافت وجه نقد (به عنوان حق الزحمه تامین از کشاورزانی که مبادرت به کشت خشخاش می کنند) از ورود نیروهای امنیتی افغانستان جهت تخریب مزارع مزبور جلوگیری می کنند.

وی تصریح کرد: این امر موجب افزایش انگیزه کشاورزان نسبت به کشت خشخاش شده و در عین حال تولید بیش از پیش این ماده مخدر را دامن می زند.

این مقام مسوول در ستاد گفت: میانگین تولید تریاک در افغانستان به ازای هر هکتار زمین زیرکشت در سال ۲۰۱۱ میلادی به ۴۴ کیلوگرم رسیده که در مقایسه با سال قبل ۵۲ درصد افزایش یافته، چرا که در سال ۲۰۱۰ از هر هکتار زمین زیر کشت خشخاش، ۲۹ کیلوگرم تریاک برداشته شده است.

نوروزی ادامه داد: به عبارت دیگر علاوه بر افزایش سطح زیر کشت، بازده محصول تریاک نیز بالا رفته و به نظر می رسد کشاورزان از روش های نوینی در تولید مواد مخدر بهره گرفته و کارائی خود را ارتقاء داده اند.

وی اظهار کرد: همچنین میانگین تریاک تولید شده در سایر نقاط دنیا از جمله میانمار و لائوس به ازای هر هکتار حدود ۱۶ کیلوگرم تریاک می باشد و این امر به خوبی علت کشت خشخاش در افغانستان و رکوردداری این کشور در تولید ۸۳ درصدی تریاک جهان را نشان می دهد.

نوروزی با بیان اینکه افغانستان علاوه بر تریاک، مرکز تولید هروئین دنیا نیز به شمار می رود، گفت: این کشور با داشتن حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ لابراتوار فعال، سالانه به طور تقریبی ۴۰۰ تن هروئین تولید می کند و این لابراتوارها نیز عمدتاً در مناطق هم مرز با پاکستان که حاکمیت در آن ضعیف است، استقرار دارند.