وام صندوق توسعه ملی
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اعطای وام از سوی صندوق توسعه ملی برای احیا و تجهیز کارخانههای کاغذ توضیحاتی داد.
به گزارش پارس ، علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با فارس درباره موضوع کاغذ، وام و کارخانه ها اظهار داشت: این موضوع پیرو جلسه ای است که ناشران و چاپخانه داران با رئیس جمهور داشتند، در آن جلسه رئیس جمهور به آقای فرزین « مدیرعامل صندوق توسعه ملی» دستور داد که نشستی را با مجموعه اتحادیه ها و محوریت معاونت فرهنگی داشته باشید تا از تسهیلاتی صندوق توسعه ملی استفاده شود، البته ما هنوز پیگیر برپایی این جلسه هستیم تا تشکیل شود، ولی آنچه که مسلم است اینکه وام های صندوق توسعه ملی در جهت سرمایه در گردش است نه احداث کارخانه و برای تجهیز و تکمیل و راه اندازی این موارد اختصاص می یابد، که این مهم مستلزم گزارش آخرین وضعیت وزارت صنعت، معدن، تجارت از کارخانه های کاغذ است، البته هفته گذشته در این راستا نامه ای به رئیس جمهور ارائه شده بود تا آخرین وضعیت اعلام شود که احتمالا پیرو همان دستور رئیس جمهور بوده است.
* پیگیر اعطای وام به چاپخانه داران هستیم/تسهیلات صندوق توسعه ملی متفاوت از بانک ها است
وی تصریح کرد: این گزارش درباره کارخانه های کاغذ، کاغذ و وضعیت فعال یا غیر فعال بودن آنها است و ما نیز از دفتر آقای فرزین پیگیر برپایی این جلسه هستیم تا در آن نشست به جمع بندی و تفاهم هایی برسیم و ببینیم چاپخانه داران ما چگونه می توانند از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده کنند، هنوز اطلاعاتی درباره شرایط و ضوابط صندوق توسعه ملی نداریم ولی قطعا با تسهیلاتی که از سوی بانک ها در اختیار چاپخانه داران قرار می گیرد متفاوت است، اما درخواست نرخ ۱۰ یا ۱۲ درصد بود که بعید می دانم این نرخ تحقق پیدا کند.
* تعاونی شهریاران و دریافت ۳۰ میلیارد پول/ ورود مستقیم به بحث کاغذ نداریم
اسماعیلی همچنین در پاسخ به این سوال که تعاونی شهریاران یک قرارداد خارجی برای کاغذ منعقد و بیش از ۳۰ میلیارد تومان پول نیز دریافت کرده است اما تاکنون کاغذی وارد نشده است، لوگوی شهرداری تهران پای نامه های این تعاونی وجود دارد، گفت: اطلاعی ندارم. ببینید ما ورود مستقیم به بحث کاغذ نداریم، این موضوع دست اتحادیه ها است، تا کاغذ به مشکل برنخورده بود کسی با ما کار نداشت.
این مقام مسئول ابراز داشت: ما قبلا در سال ۸۵ کاغذ را خودمان وارد می کردیم و به مطبوعات می دادیم، از سال ۸۵ که یارانه ای شد ما تنها یارانه می دهیم، یعنی عددی را مجلس مصوب کرده و دولت به ما می پردازد و ما توزیع می کنیم، ردیف چاپ و نشر داریم که با معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد مشترک است که توزیع می شود، در غیر این صورت ما ورودی به بحث کاغذ نداریم.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در پاسخ به این سوال که کدام شیوه بهتر بود، توضیح داد: اینکه ما خودمان تصدی گری کنیم کار درستی نبود، یارانه بهتر است؛ البته باید شرایط را سنجید شاید در آن دوران طبق اقتضای زمان، دادن کاغذ به نفع بود؛ اما در نهایت این کار تصدی گری است و ما نباید آن را انجام دهیم، اتحادیه هایی که توان و ارتباط دارند باید کار کنند، ما باید حمایت کنیم، البته در حال حاضر محدودیت های اعتباری داریم، اما ورود ما به بحث کاغذ از این حیث بود که جامعه را متوجه آن کنیم که کاغذ در حال مبدل شدن به یک مسئله است. این رسالت اصلی ما بود.
وی در پایان عنوان کرد: ما در تلاشیم تا طبق فرمایشات رهبر انقلاب حمایت از تولید داخلی اتفاق بیفتد، کارخانه ها بتوانند احیا شوند، تسریع در ارائه تسهیلات و وام صندوق توسعه ملی که می تواند برای سرمایه در گردش و راه اندازی مجدد کارخانه ها اعطا کند را در پیش داریم چرا که ۷۰ درصد نیاز کشور به کاغذ در این صورت تامین خواهد شد.
ارسال نظر