به گزارش پارس نیوز، 

علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش درباره فعالیت‌های مرکز کنترل اردوهای درون استانی و برون استانی وزارت آموزش و پرورش، اظهار کرد: مرکز کنترل اردوهای دانش‌آموزی با هدف ارتقای ضریب امنیت اردوها ایجاد شد.

وی افزود: برای افزایش ضریب امنیت اردوها، چند اقدام را انجام دادیم که یکی از آنها راه‌اندازی مرکز کنترل اردوها بود؛ این مرکز استانداردهای برگزاری اردو را کنترل می‌کند و این موضوع باعث می‌شود که اثربخشی افزایش پیدا کند، ضمن اینکه آسیب‌هایی که ممکن است یک اردو در حوزه‌های مختلف وارد کند را کاهش می‌دهد.

کاظمی اضافه کرد: نکته بعد آموزش فرهنگیان و مربیانی بود که اردو برگزار می‌کنند زیرا بخش عمده‌ای از ایمنی اردوها به کسانی برمی‌گردد که دانش‌آموزان را به اردو می‌برند لذا دوره‌های آموزشی را برای مربیان و سرپرستان اردوها برگزار کردیم.

وی افزود: ۱۶۰ هزار فرهنگی دوره ۳۲ ساعته اردوها را دیدند و نزدیک به ۵ میلیون نفر - ساعت آموزش ضمن خدمت برای ارتقای ضریب امنیت اردوها برگزار کردیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش به بازنگری در شیوه و دستورالعمل اردوها اشاره کرد و ادامه داد: یکسری جنجال‌هایی را آیین‌نامه اردوهای دانش‌آموزی ایجاد کرد یعنی وقتی این آیین‌نامه برای اجرا به استان‌ها رفت یکسری اشکالات به لحاظ محتوایی و اجرایی مشخص شد که در نهایت این آیین‌نامه و دستورالعمل بازنگری شد.

وی افزود: ان‌شاءالله پس از تصویب این آیین نامه در شورای عالی آموزش و پرورش، به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها ارسال می‌شود که تمام مسائل امنیت بخشی و کیفیت بخشی به اردوها را در آن دیده‌ایم و می‌تواند تأثیر زیادی در برگزاری اردوها داشته باشد.

کاظمی با بیان اینکه نکته بعدی کنترل و نظارت بر اردوهای دانش‌آموزی است، گفت: نظارت و کنترل اردوهای منطقه‌ای، استانی و کشوری در مرکز کنترل اردوها انجام می‌شود و ما برابر دستورالعمل اقدام می‌کنیم که آیا ساعت حرکت خودرو درست بوده است یا سرعت خودرو از طریق مربی کنترل می شود و علاوه بر این ایمنی ماشین‌ها و راننده با کمک پلیس راهور و سامانه‌ای که پیش‌بینی شده است تحت کنترل است.

وی با بیان اینکه تلاش کردیم سرعت و دقت در مرکز کنترل اردوها بالاتر برود، تأکید کرد: یک سامانه نرم‌افزاری هم طراحی کردیم که این سامانه در قالب پیامک است و در حوزه اطلاع‌رسانی به خانواده‌های دانش‌آموزان فعالیت می‌کند و به‌گونه‌ای طراحی شده است که وضعیت دانش‌آموزان را در اردوها به خانواده‌ها گزارش می‌دهد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ۳۰ درصد حوادث اردویی نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است، اظهار کرد: تا تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه ۹۷ تعداد ۱۳ هزار ۵۰۰ اردو در سراسر کشور برگزار شده است.

وی ادامه داد: ۱۵۴۴ اردو از طریق قطار، ۱۶۹ اردو از طریق هوایی، ۳۳ اردو از طریق دریایی و ۲۲ هزار و ۷۱ اردو از طریق اتوبوس انجام شده است.

کاظمی اضافه کرد: ۸۲۹۶ اردو درون استانی و ۴۹۰۹ اردو برون استانی بوده است و در مجموع یک میلیون و دویست هزار دانش‌آموز به اردو رفتند.