رنج اهواز از توسعه نامتوازن
نماینده مردم اهواز، حمیدیه، باوی و کارون ریشه مشکلات شهر اهواز را توسعه نامتوازن محلات آن دانست و گفت:در محلات شهر اهواز توسعه از جهت مهندسی مورد توجه بوده ولی به جنبه های اجتماعی، فرهنگی و امنیتی توجه نشده است.
همایون یوسفی شامگاه چهارشنبه در همایش بررسی توسعه نامتوازن محلات شهر اهواز، تخلفات شهری، ساخت و سازهای غیر مجاز، تغییر کاربرای اراضی و تبدیل اراضی به صورت غیر کارشناسی شده را از عوامل ایجاد توسعه نامتوازن در محلات دانست.
وی گفت: از سویی دیگر فروش تراکم نیز در این توسعه نامتوازن نقش مهمی دارد و ساختار علمی شهرها را دچار مشکل می کند. که این امر به نبود نگرش درآمدزایی برای شهرداری ها باز می گردد. در واقع مبنای تصمیم گیری در شهرداری ها علمی نیست و بیشتر بر اساس منافع سیاسی برخی افراد است.
یوسفی یکی از آثار این وضعیت را احساس تیعیض در شهروندان دانست و گفت: یکی دیگر از مشکلات موجود سیاسی شدن شوراها و شهرداری هاست. در گذشته شاهد تصمیم گیری هایی بودیم که با اصول شهرسازی منطبق نبود.
وی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه توسعه باید از مناطق فقیر نشین آغاز شود،تصریح کرد: یکی از دلایل مهم توسعه نیافتگی خوزستان، به مشکلات کلانشهر اهواز باز می گردد.
نماینده مردم اهواز، حمیدیه باوی و کارون خاطر نشان کرد: امروز شاهد آن هستیم که حجم مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک به کلانشهر اهواز بیشتر شده است. در واقع یکی از دلایل این مهاجرت افراد بیکار به کلانشهرها، اقدامات غیر کارشناسی شده در تبدیل روستاها به شهر بوده است زیرا با این کار ویژگی خودگردانی روستاها را از آنها گرفتیم.
وی ادامه داد: برخی نمایندگان به دلایل سیاسی و یا بعضا فشارهای مردمی به دنبال تبدیل روستاها به شهر بودند اما به عوارض اجتماعی آن دقت نکردند.
یوسفی گفت: در پی توسعه نامتوازن محلات مسائلی همچون اختلاف طبقاتی، مشکلات امنیتی و اجتماعی به وجود می آید. در این صورت مردم آن مناطق سهم خود را در توسعه کمتر احساس می کنند و میزان مشارکت مردمی کاهش می یابد.
وی با تاکید بر اینکه مهم ترین عامل توسعه پایدار در هر شهری مشارکت مردم است افزود: در کشورهای توسعه یافته شهرداری مدیریت کل شهر را بر عهده دارد و نهادهایی چون آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و پلیس نیز توسط شهرداری اداره می شوند اما در کشور ما و به تبع آن شهر اهواز زیرساخت های لازم برای اجرای این نوع مدیریت شهری هنوز فراهم نیست.
یوسفی تصریح کرد: شهرداری یک نهاد اجتماعی است و زمانی می تواند به توسعه شهر کمک کند که دارای شهروندانی با شرایط اقتصادی مناسب باشد زیرا با کاهش سطح درآمدی آنها نمی توان انتظار پرداخت عوارض داشت.
9887/6068
ارسال نظر