به گزارش پارس ، این پخش کننده ی سینمای ایران در گفت و گو با ایسنا، در جریان جشنواره ی کن، ادامه داد: این روند را نه یک امتیاز برای خود، بلکه یک ضعف برای سینمای ایران می دانم، چراکه به روشنی موید کمبود نیروی متخصص در این حوزه است و اطمینان دارم اندک همکاران من در بخش خصوصی هم با همین مسأله روبه رو بوده اند.

او درباره ی شیوه ی کار بخش خصوصی حوزه ی پخش بین الملل سینمای ایران، اظهار کرد: شیوه های بازاریابی هر فرد با توجه به تجربه، سلیقه و امکانات، با فرد دیگر تفاوت دارد؛ اما اطمینان دارم که اندک فعالان بخش خصوصی سینمای ایران در این حوزه که در بازار فیلم کن حضور داشته اند از هفته ها قبل از آغاز بازار، تماس های لازم را با خریداران، پخش کننده ها و برنامه ریزان جشنواره برقرار کرده و اطلاعات مربوط به فیلم های جدید خود را برای این افراد ارسال کرده اند. در واقع، مقطع بازار فیلم زمان بهره برداری از یک دوره ی کاری فشرده پیش از بازار است و بیش از هر چیزی، برنامه ریزی دقیق در آن نقش دارد.

× فقط توانستم فیلم حسن فتحی را در بازار نمایش دهم چون…

این پخش کننده ی بین المللی سینمای ایران که در بازار جشنواره ی فیلم کن فیلم هایی را مانند « برف روی کاج ها» ، « زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» ، « روز روشن» ، « آسمان زرد کم عمق» بهرام توکلی و « هیچ کجا هیچ کس» ابراهیم شیبانی عرضه کرده، درباره ی نمایش هایی که در بازار این جشنواره داشته است، گفت: با توجه به بالا بودن قیمت ارز، ما فقط در بازار کن یک نمایش داریم که به واسطه ی پیشنهاد خود تهیه کننده و تأمین هزینه از سوی او ممکن شد و فیلم « یک روز دیگر» ساخته ی حسن فتحی و تهیه کنندگی جلال شمسیان را به نمایش گذاشتیم.

اطبایی در ارزیابی اش درباره ی بازار امسال جشنواره ی کن، بیان کرد: هر قضاوتی نسبی است؛ برخی بازار را پربارتر از سال های قبل و شماری آن را کم رونق تر ارزیابی می کنند، اما برای فیلم های ما، روی هم رفته راضی کننده بود. فراموش نکنیم که رکود اقتصادی در بسیاری از کشورها و از جمله اسپانیا، ایتالیا، یونان، پرتغال، ایرلند و حتی فرانسه تأثیر خود را در فروش فیلم ها گذاشته است.

× فیلم فرهادی از نظر محتوا می تواند یک فیلم ایرانی محسوب شود

وی در ادامه ی گفت وگو با خبرنگار ایسنا، درباره ی فیلم « گذشته» ساخته ی اصغر فرهادی که در جشنواره ی فیلم کن به نمایش درآمد، اظهار کرد: به موفقیت فیلم آقای فرهادی امیدوارم و فیلم را بسیار دوست داشتم. سینمای واقعی، سینمایی است که تماشاگر از دیدن فیلم لذت ببرد و فیلم « گذشته» این لذت را به من داد.

این پخش کننده ی سینمای ایران درباره ی هویت و ملیت فیلم « گذشته» هم توضیح داد: از دو وجه می توان درباره ی هویت و ملیت سخن گفت؛ یک بخش بحث محتوایی است که بی تردید فیلم آقای فرهادی می تواند یک فیلم ایرانی هم باشد، بحث دیگر تکنیکی است و از این وجه، « گذشته» با توجه به کارگردان، فیلمنامه نویس، مدیر فیلمبرداری، صداگذار و حضور دو بازیگر ایرانی در فیلم، امتیاز لازم را برای گنجاندن نام ایران به عنوان یکی از کشورهای تولیدکننده اش دارد، هرچند اکنون با معیار قرار دادن سرمایه گذاری، نام فرانسه و ایتالیا به عنوان تهیه کننده ی فیلم اعلام شده است.

× تنگ نظری شماری از اهالی رسانه برای من حیرت انگیز است

اطبایی در بخش دیگری از این گفت وگو درباره ی ارائه ی آمار خبرنگاران حاضر در جشنواره ی کن که با حاشیه هایی روبه رو شد، گفت: همیشه تلاش می کنم در حوزه ی تخصصی ام اطلاعات شفاف و دقیقی ارائه دهم، به همین دلیل قصد اولیه ام این بود که بگویم مجموعه ی قابل توجهی از خبرنگاران و گزارش گران به واسطه ی تعهد کاری و البته جسارت خود، با وجود مشکلات اقتصادی و حمایت نکردن نهادهای مسوول و حتی رسانه های محل خدمت این دوستان، در جشنواره ی کن حضور پیدا می کنند.

او یادآوری کرد: من در مقاله ای که در روزنامه ی « بانی فیلم» منتشر شد، مقایسه ای بین تعداد خبرنگاران ایرانی با خبرنگاران سایر کشورها داشتم. با این مقایسه مشخص شد که ارزش حضور اهالی رسانه در مهم ترین رویداد سینمایی جهان دوچندان است، اما بازخورد اولیه ی آن مقاله خیلی تأسف برانگیز بود. رسانه های دارای خط و ربط روشن سیاسی، طبق معمول که از هر خبر ساده ای برداشت سیاسی می کنند، به همین روال سوءاستفاده ی خود را داشتند، اما نکته ی دیگر، تنگ نظری شماری از اهالی رسانه بود که برای من حیرت انگیز است.

این پخش کننده ی سینما با اشاره به یادداشت دومی که درباره ی حضور خبرنگاران ایرانی در کن منتشر کرده است، اظهار کرد: در یادداشت دوم، تلاش کردم خیلی صریح تر و روشن تر به این موضوع پاسخ دهم.

اطبایی در ادامه از این که « جامعه ما دچار یک محافظه کاری عجیب و غریب است» اظهار تأسف کرد و افزود: جامعه در این وضعیت، اگر حتی با اطلاعات شفاف هم روبه رو شود، واکنش غیرمتعارف نشان می دهد. درباره ی حضور مدیران سینمایی هم که بارها مطالبی مطرح شده، باز هم واکنش ها غیرمتعارف است. در جشنواره ای در حد و اندازه ی کن که نزدیک به ۳۰هزار نفر از دست اندرکاران سینما از سراسر دنیا در آن حضور می یابند، چرا باید مخالف حضور یک مدیر سینمایی باشیم؟ مدیران سینمایی ایران باید در این رویداد مهم حضور پیدا کنند و البته در این میان، مسأله ی مهم کیفیت حضور و تأثیرگذاری آن ها بر سینمای ایران است.