به گزارش پارس به نقل از فارس، امروزه به دلیل افزایش جمعیت، مسئله تامین غذا یکی از چالش های مهم دولتمردان است و در حال حاضر در تمام دنیا برای پیشگیری از خطرات احتمالی ناشی از آفت زدگی، بیماری ها و غیره محصولات کشاورزی و دامی از انواع کودهای شیمیایی، سموم، آنتی بیوتیک استفاده می شود.

در پاره ای از موارد، استفاده بیش از حد این مواد شیمیایی می تواند با عوارضی مانند اختلال در کارایی قلب و بروز اشکال در سیستم خون رسانی بدن، اختلال در هضم غذا و کارکرد دستگاه گوارش، ابتلا به پارکین سون و پوکی استخوان، بروز نقص های ژنتیکی، تولد نوزادانی با وزن کم و افزایش سقط جنین و اختلالات هورمونی سلامت افراد به ویژه کودکان و مادران باردار را به خطر اندازد.

گاهی اوقات، استفاده از انواع سموم یا اصلاحات ژنتیکی فقط به دلیل داشتن ظاهر زیبا یا نگهداری برای مدت طولانی است که نه تنها سودی برای مصرف کننده ندارد بلکه باعث عوارض جبران ناپذیری می شود.

بعد از گذشت سالها، محققان دوباره به این فکر افتاده اند که تهیه غذاهایی که هیچگونه مواد شیمیایی به آنها اضافه نشده و به شکل کاملاً طبیعی تهیه می شود علاوه بر داشتن ارزش غذایی بالا، عاری از هرگونه مواد شیمیایی مضر هستند.

در حال حاضر محصولات غذایی ارگانیک شامل انواع میوه ها، سبزی ها، غلات، حبوبات، گوشت گاو و گوسفند، شیر، گوشت مرغ و تخم مرغ، عسل و ده ها محصول کشاورزی و دامی در سراسر دنیا به شکل ارگانیک تولید می شود که البته این محصولات گران تر از محصولات مشابه خود هستند.

* چگونه در منزل محصولات ارگانیک داشته باشیم

یکی از توصیه های مهم کارشناسان، استفاده از محصولات ارگانیکی است که به راحتی و بدون افزایش بار مالی می توان آنها را تهیه کرد. سبزی کاری در مناطق شهری علاوه بر زیبایی به تازه شدن هوا کمک می کند و می توانیم در فضاهای بسیار کوچک حتی در آپارتمان، برخی از این محصولات را پرورش دهیم.

تهیه یک گلدان کوچک از برخی سبزی ها مانند جعفری، گشنیز، تره و غیره می تواند افراد را برای دریافت محصول ارگانیک کمک کند.

خانواده هایی که دارای حیات مستقل هستند می توانند علاوه بر باغچه های سبزی، برای کشت انواع حبوبات و انواع سیفی جات مانند کدو و بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل سبز و غیره اقدام کنند.

همچنین می توان در مهدهای کودک و در مدارس، فضای مناسبی را برای تهیه باغچه های سبزیکاری در نظر گرفت و از محصولات آن برای تغذیه در وعده اصلی یا میان وعده و ترویج فرهنگ مصرف سبزی تازه بهره برد.