شورای شهر اول تکرار میشود اگر ..
پاسخگویی که رییس اصلاحات برای عملکرد شورای پنجمیها ندارد
شاید بهتر باشد شورای پنجمیها نتیجه شورای شهر اول را به یاد بیاورند که دستاوردی جز دودستگی و نزاع دستاوردی به همراه نداشت و این عبرت خوبی برای اصلاحطلبانی است که پارلمان شهری را نه مثابه محلی برای خدمتگذاری به مردم بلکه باشگاه سیاسی خود میبینند.
درست یک سال پیش در بحبوبه میتینگهای انتخاباتی جماعت اصلاحطلب شعارهایی پرطمطراق برای اداره بهتر شهر تهران در تیم شهری دادند اما اکنون با وجودی که به یکسالگی انتخاب شدن آنان به دست مردم نزدیک میشویم نه تنها کاری برای مردم انجام ندادهاند بلکه رسیدگی به دعوا و جدلهای آنان از اهمیت بیشتری برای آنان برخوردار است.
هرچند از همان ابتدا قابل پیشبینی بود و عملا از لیست غیرتخصصی که صدای خود جریان اصلاحطلب را هم درآورده بود انتظاری نمیتوان داشت و این روند تا جایی پیش رفت که اینان برای رای آوردن نیز متوسل به رئیس دولت اصلاحات شدند و وقتی به اجماعی برای نهایی شدن لیست واحدی برای شورای شهر تهران نرسیدند، خود پدرخواندهها و اعضای شورای سیاستگذاری اصلاحات وارد لیست شدند تا بهتر بتوانند از پارلمان شهری تهران به اهداف سیاسی خود برسند.
اما این تمام داستان نبود و شورای شهریها علیرغم ادعاهای خود در اولین گام خود با چالش بزرگ مسائل و مشکلات تهران روبرو شدند و بی تجرگی آنان در انتخاب شهردار ناکارآمد تمام برنامهریزیهای آنان را بهم ریخت و خود معضل جدی برای اصلاحطلبان مبدل شد.
هاشمی رئیس شورای شهر تهران که یکی از گزینههایی است که به دلیل اینکه غلام حلقه به گوش اصلاحطلبان نیست، از حضور وی در میان گزینههای شهرداری جلوگیری میشود
با این وجود جماعت همیشه طلبکار اصلاحطلب نه تنها از ادعای خود کوتاه نیامده بلکه سعی کردند تا به هر صورت و شیوهای که شده است نجفی را در شهرداری نگهدارند اما شهردار بیمار تهران رفیق نیمه راه شورای شهریها شد و زودتر از آنچه که پیشبینی میشد از مسئولیت خود کنارهگیری کرد.
با استعفای نجفی آب پاکی بر روی دست شورای شهریها ریخته شد و آنان با چالش جدی برای انتخاب شهردار مواجه شدند، مسالهای که اگرچه شورای شهریها در تلاشند تا رویه را آرام جلوه دهند و بگویند که هیچ چیز تحت کنترل است اما شنیدهها حاکی از آن است که سختی کار در اداره شهر تهران و مشکلاتی که نجفی با آنان روبرو شد، موجب شده است تا گزینههای منتخب اصلاحطلب تمایل چندانی برای انتخاب شدن در ساختمان شهرداری تهران نداشته باشند و بیش از آن که انتخاب شوند، از این رویه کنارهگیری میکنند.
در این شرایط اگرچه اصلاحطلبان با انتخاب شهردار باید بر روی آبروی نداشته خود ریسک کرده و در صورت خطای مجدد در انتخاب شهرداری ناکارآمد باید به طور همیشه با پارلمان شهری تهران خداحافظی کنند اما آنان همچنان اولویت اصلی خود را به مسائل سیاسی و منفعتهای شخصی خود اختصاص داده و اجازه ورود به گزینههای متوسط را هم نمیدهند.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران که یکی از گزینههایی است که به دلیل اینکه غلام حلقه به گوش اصلاحطلبان نیست، از حضور وی در میان گزینههای شهرداری جلوگیری میشود؛ مسالهای که هزینه آن مستقیما به دوش رئیس دولت اصلاحات است.
در پایان باید گفت شاید بهتر باشد شورای پنجمیها نتیجه شورای شهر اول را به یاد بیاورند که دستاوردی جز دودستگی و نزاع دستاوردی به همراه نداشت و این عبرت خوبی برای اصلاحطلبانی است که پارلمان شهری را نه مثابه محلی برای خدمتگذاری به مردم بلکه باشگاه سیاسی میبینند و در صورت تکرار مجدد این اشتباه برای همیشه از دیدگاه مردم عزل میشوند، مسالهای که شاید بهتر باشد در آن تجدید نظر کنند و از منفعت شخصی خود دست بکشند.
ارسال نظر