روزانه 200 تن زباله در بابل تولید می شود
بحران طلای کثیف در بابل
بابل - چند ماهی عزم برای ساماندهی زباله در مناطق مختلف مازندران جزم شد اما زباله در سایت انجلسی بابل به مرز بحران و خط قرمز رسیده است.
هنوز زباله در مازندران بحرانزا است و تا تبدیلشدن به طلای کثیف راه درازی دارد و زباله برخی شهرها در کنار ساحل، جنگل، حاشیه راهها و رودخانه رها میشود.
روزانه تولید سه هزار تن زباله در مازندران تولید میشود و همچنان دغدغه مدیریت شهری و پسماند استان، راهحلهای آنی برای حل این صورتمسئله مهم و اساسی است. اثرات آلودگیهای ناشی از دفع غیربهداشتی زبالهها که منشاء انواع آلودگی هستند همچنان حیات مازندرانیها را تهدید میکند و علاوه بر این منظرهای نازیبایی را در محیطزیست استان ایجاد کرده است.
بیماریهای همچون کزاز، حصبه و شبه حصبه، انگلهای رودهای، اسهالهای خونی، فلج اطفال، سالک پوستی و احشائی و … ازجمله بیماریهای هستند که از طریق آلودگیهای ناشی از مواد زائد جامد در آب، هوا و خاک حاصل میشوند.
مدیر پسماند شهرداری بابل در گفتگو با خبرنگار مهر درباره معضل زباله در این شهر بزرگ استان میگوید: پسماند مواد زائد، جامد، مایع و گاز غیر از فاضلاب که بهطور مستقیم و یا غیرمستقیم از فعالیت انسان است حیات بشر را به مخاطره میاندازد.
پسماند مواد زائد، جامد، مایع و گاز غیر از فاضلاب که بهطور مستقیم و یا غیرمستقیم از فعالیت انسان است حیات بشر را به مخاطره میاندازد
عباس امیری با اشاره به دستهبندی زباله و پسماند به پنج نوع عادی، پزشکی، ویژه، کشاورزی و صنعتی میگوید: سبک زندگی مردم ایران برخلاف کشورهای اروپایی سبب شده است که تولید زباله رابطه معکوسی با کشورهای اروپایی داشته باشدو در حوزه پسماندهای عادی (خانگی) که شامل ضایعات و اضافههای دورریز بیشتر منازل است 30 درصد زباله خشک و 70 درصد ضایعات زباله تر تولید میشود و این در حالی است که در کشورهای اروپایی به علت استفاده بیشازحد از غذاهای کنسروی 70 درصد زباله را خشک و 30 درصد زباله را تر تشکیل میدهد که مزیت غلط این الگوی مصرف نشان از حجم دورریز بالای ضایعات را در کشور ما نشان میدهد.
امیری افزود: سرانه زباله در این شهر حداکثر به 700 گرم میرسد و تولید زباله این شهر هم 200 تن بوده و با شهرهای اقماری و روستاهای این شهرستان این رقم به 270 تن در سایت انجلسی میرسد.
مدیر پسماند بابل ادامه داد: با تفکیک زباله از مبدأ توانستیم این رقم را به ۱.۵ درصد کاهش دهیم وامید داریم برای کاهش تخریب محیطزیست با روشهای درست و کارشناسی شده این رقم را افزایش دهیم که این مستلزم فرهنگسازی درست است.
وی افزود: برای حفاظت از محیطزیست شهروندان میتوانند برای دفع زباله از پلاستیکهایی که قابلیت جذب سریع در محیطزیست دارند استفاده کنند.
وی با اشاره به نخستین جشنواره ملی پسماند گفت: استان مازندران به علت اقلیم آب و هوایی و رطوبت بالا، باید تولید زباله در آن کاهش یابد و با توجه به دفع زباله در دونقطه کنار ساحل و جلگه دفع شیرابه زباله بسیار خطرناک است و در این راستا شهرداری بابل با اجرای تصفیهخانه شیرابه با پیمانکاری دانشکده فنی و با نظارت دانشگاه محیطزیست تهران توانسته دستگاه تبدیل شیرابه را به آب مصرفی کشاورزی را تولید کنند تا جلوی بسیاری از خطرات ناشی از دفع شیرابه را در این شهرستان بگیرد.
دریاباری مسئول تفکیک پسماند از مبدأ شهرداری بابل هم اظهار داشت: با جداسازی پسماندهای خشک و تر که شامل شیشه، کاغذ و نایلون میتوان برای حفاظت از محیطزیست قدم جدی برداریم، اما ازآنجاییکه تولید زباله جزو جداییناپذیر زندگی روزمره است پس تنها کار مفیدی که میتوان در این رابطه انجام داد، تولید زباله کمتر و تفکیک زبالهها در منزل است و در این راستا با تصمیمات اتخاذشده توانستیم شش هزار مشترک طرح تفکیک زباله را شناسایی کنیم و آموزش های لازم در 80 مدرسه در دست اجرا است..
درعینحال رئیس محیطزیست شهرستان بابل هم به خبرنگار مهر اظهار داشت: در سالهای اخیر سایت انجلسی شهرستان بابل به مرز بحران رسیده که با پیگیریهای صورت گرفته قرار شد بااعتباری بالغبر چهار میلیارد و 850 میلیون تومان خط پردازش وتصیفه خانه در این سایت راهاندازی شود و در حال حاضر 50 تا 60 درصد مشکل شیرابه انجلسی را کاهش دهدو فاز دوم این سایت نیز در آینده نزدیک باید راهاندازی شود تا مشکل زباله این شهرستان حل شود.
نعمت اله قنبری اظهار داشت: با آگاهی درست میتوان از بسیاری از مضرات و مخاطرات و آسیبهایی که به محیطزیست وارد میشود جلوگیری کرد و این مستلزم همکاری تمام ارگانهای فرهنگی و رسانههای تصویری و مکتوب است که بااطلاع رسانی درست فرهنگ زیستمحیطی غلط را که در جامعه امروزی مشهود است تغییر دهند.
وی افزود: زمانی که مردم به این باور دست پیدا کنند که محیطزیست متعلق به خودشان است و باید بهعنوان میراث ملی به نسلهای آینده منتقل یابد در حفظ و نگهداری این میراث تلاش بیشتری خواهند کرد.
رئیس محیطزیست بابل بیان کرد: در مناطق شمالی کشور یکی از عوامل افزایش تولید زباله در اواخر سال به علت توجیه نبودن باغداران بعد از گذر از فصل سرما و روبرو شدن با فصل گرما است که به علت روشهای نادرست نگهداری باعث انبوه زباله مرکبات میشوند و نسبت به دفع این زبالهها به کنار رودخانهها اقدام میکنند و علاوه بر ایجاد منظره نازیبای کنار رودخانهها باعث آلودگیهای آب رودخانهها و آبزیان میشوند و میتوان با سپردن مرکبات به سردخانهها از این حجم زباله مرکبات جلوگیری کرد.
قنبری ادامه داد: کره زمین دارای ارزش اکولوژی بسیار بالایی است و نشتی زباله باعث نفوذ شیرابه به رودخانه هاو باعث آلوده شدن منابع آبی در سطح گسترده میشود و کشورهای پیشرفته با تغییر اکوسیستم تکنولوژی باعث واردشدن تکنولوژی آلوده به کشورهای جهان سوم صنعتی و باعث افزایش آلودگی در این کشورها شدند.
رئیس محیطزیست بابل با اشاره به اتحاد و همدلی همه مسئولان و مردم برای حل معضل زباله بیان کرد: اگر این اتحاد برای حفظ درست از محیطزیست صورت نگیرد وضعیت محیطزیست ما روزبهروز بحرانیتر خواهد شد.
همهروزه وجود هزاران تُن زباله در شهرهای مختلف مازندران تولید و دپو میشود و رفع این معضل نیازمند برنامه جامع و اصولی است و به تأکید کارشناسان، بهترین روش دفع زباله، بازیافت و تفکیک زباله از مبدأ است.
ارسال نظر