به گزارش پارس نیوز، 

دکتر علیرضا رئیسی در جشنواره عمران بهداشت استان همدان، با بیان اینکه استاندار همدان همیشه در حوزه سلامت پیشرو بوده گفت: در این استان تیم خوب، منسجم و با برنامه‌ای برای فعالیت‌های بهداشتی وجود دارد که نتیجه آن این است که اکنون ما اینجا برای افتتاح بخشی از پروژه‌ها جمع شده‌ایم. از مجموع پروژه‌های بهداشتی تعریف شده در کشور، 130 پروژه سهم همدان است که امروز شاهد افتتاح 60 مورد از آن در شهرستان‌های این استان هستیم.

وی تصریح کرد: هر ساله هفتم آوریل را روز جهانی بهداشت نامگذاری کرده‌اند که مصادف است با سالروز تأسیس سازمان جهانی بهداشت که در کشور ما به لحاظ اهمیت بسیار زیاد این حوزه، به جای یک روز، یک هفته را برای تأکید و یادآوری اهمیت آن در نظر گرفته شده است. خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در این حوزه کارنامه درخشانی دارد و با آغاز به کار دولت یازدهم اتفاقات خوبی در حوزه سلامت رخ داد که مهم‌ترین علت این موفقیت‌ها در اولویت قرار گرفتن این حوزه در دولت تدبیر و امید است.

رئیسی با اشاره به اینکه با طرح تحول نظام سلامت توانستیم همه استان‌ها را پوشش دهیم، خاطرنشان کرد: بیش از 50 درصد مراکز خدمات بهداشت از نو تجهیز شده و میانگین عمر مراکز بالای 25 سال بود که اکنون به 10 سال و با عمر مفید 50 سال سازه‌ها رسیده است؛ در واقع تا 40 سال دیگر ما نیازی به پروژه جدید نداریم مگر اینکه جمعیت افزایش یابد.

وی با تأکید بر اینکه در دولت تدبیر و امید حدود 24 هزار تخت به بیمارستان‌ها اضافه شد، گفت: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی که در این کشور باید به صورت ویژه اجرا شود، فرهنگسازی برای خودمراقبتی افراد و جلوگیری از تصادفات است؛ چرا که این دو مانع اصلی توسعه پایدار هستند.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه فقط 25 درصد عوامل موثر بر سلامت به عهده حوزه بهداشت بوده و مابقی به خود افراد بستگی دارد، افزود: اگر همه سازمان‌ها و نهادها پیوست سلامت داشته باشند و بهداشت را اولویت خود قرار دهند، شاهد کاهش بسیاری از مرگ‌ومیرها و معلولیت‌ها در جامعه می‌شویم.

وی تغییر سبک زندگی را در سلامت افراد جامعه مهم دانست و افزود: بیماری‌های قلبی- عروقی، فشار خون و دیابت گریبانگیر کشور ما شده و باید برای جلوگیری و کاهش آن فعالیت‌های ویژه‌ای صورت گیرد. همچنین اگر مرتب تخت‌های بیمارستانی را اضافه کنیم، هنر نکرده‌ایم. افتخار این است که با اصلاح و ایجاد جاده‌های بهتر از تصادفات جلوگیری کنیم و بیماری‌های را کاهش داده تا به تبع آن تخت‌ها کم شوند.

معاون وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: شاخص بروز بیماری سل در دنیا 144 مورد از هر 100 هزار نفر جمعیت است که در منطقه‌ای که ما زندگی می‌کنیم شاخص بروز بیماری سل در افغانستان که در همسایگی ما قرار دارد، 280 مورد از هر 100 هزار نفر و در پاکستان 180 مورد و در ترکیه 68 مورد است، اما خوشبختانه در ایران این رقم فقط 14 مورد است که این تعداد نشانگر اهمیت موضوع پیشگیری از بیماری در کشور ما است.

وی با تأکید بر اینکه موفقیت خوبی در کنترل بیماری مالاریا داشتیم، تصریح کرد: شاخص مرگ‌ومیر در کشور در دو دهه گذشته 35 مورد از 100 هزار تولد زنده بود که اکنون این رقم به زیر 9 مورد کاهش یافته، همچنین پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت، هزینه کل برای درمان از جیب مردم 68 درصد بود که اکنون به 38 درصد رسیده است.