مدیر بنیاد مسکن قم:
7300 واحد روستایی در قم مقاوم سازی شده است
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قم با مهم خواندن موضوع مقاوم سازی مسکن روستایی گفت: هفت هزار و 300 واحد مسکن روستایی در این استان مقاوم سازی شده است.
غلامرضا صالحی روز چهارشنبه در «نشست فصلی دبیران اقامه نماز دستگاه های دولتی و دانشگاه های قم» در سالن جلسه های بنیاد مسکن قم افزود: حدود 10 هزار تن در قم برای اخذ تسهیلات مقاوم سازی به بانک ها معرفی شدند و از این تعداد هشت هزار و 200 تن برای دریافت تسهیلات قرارداد لازم را منعقد نموده که هم اکنون هفت هزار و 373 تن پایان کار اخد کردند.
در استان قم، یک هزار و 435 هکتار بافت فرسوده و 315 هکتار بافت تاریخی وجود دارد، از مجموع 12 هزار و 932 هکتار از اراضی کل شهر قم، 30 درصد آن معادل چهار هزار و 133 هکتار که 715 هزار جمعیت دارد، نیازمند بازآفرینی شهری است.
وی جمعیت دائم روستایی قم را حدود 16 هزار تن ذکر کرد و افزود: حدود 70 درصد از واحدهای مسکونی روستایی قم در برابر زلزله مقاوم نیست که امیدواریم با همکاری بانک ها تا سه سال آینده همه این واحدها را مقاوم سازی کنیم.
صالحی با بیان این که تسهیلات مقاوم سازی در سال 97 به 250 میلیون ریال با سود 5 درصد و اقساط 12 ساله افزایش پیدا کرده است، افزود: این تسهیلات با تایید نطام مهندسی روستایی پرداخت می شود.
وی افزود: بر اساس رایزنی صورت گرفته با بنیاد مسکن کشور از سال گذشته به همه افرادی که با وجود دریافت این تسهیلات همچنان توانایی ساخت ندارند، مبلغ 80 میلیون ریال نیز به صورت بلاعوض از محل حساب 100 حضرت امام (ره) برای تکمیل واحدهای نیمه تمام پرداخت می شود.
مدیرکل بنیاد مسکن قم با اشاره به ساخت و تحویل حدود 10 هزار واحد مسکن شهری از ابتدای پیروزی انقلاب در قم، افزود: طی چند سال گذشته مجمع خیرین مسکن ساز نیز، زیر مجموعه بنیاد مسکن قم تشکیل شده و خیرین با احداث یک هزار و 200 واحد مسکونی فعالیت چشمگیری داشتند.
وی اضافه کرد: خیرین بیش از20 میلیارد ریال را به صورت بلاعوض و رقم های بالاتری را نیز به صورت قرض الحسنه جهت ساخت مسکن در اختیار بنیاد مسکن قرار دادند.
صالحی با اشاره به تفاهم نامه های صورت گرفته با نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام(ره) و بهزیستی افزود: یکی از برنامه های بنیاد مسکن قم در قالب این تفاهم نامه تامین مسکن برای خانوارهای دارای 2 معلول و یا بیشتر است.
وی گفت: تا پایان سال 97 همه خانوارهای روستایی دارای 2 معلول استان قم صاحب خانه می شوند و برای مسکن خانوارهای 2 معلول که در شهر سکونت دارند نیز زمین لازم از طرف اداره کل راه و شهرسازی اختصاص یافته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت روز 21 فروردین سالروز تاسیس بنیاد مسکن به فرمان حضرت امام (ره) افزود: تامین زمین، تهیه و اجرای طرح های هادی، تغییر کاربری و تمامی امور عمرانی در حوزه روستایی از جمله وظایف بنیاد مسکن می باشد.
صالحی، مقاوم سازی مسکن روستایی را از مهمترین اقدام های در حال پیگیری بنیاد مسکن برشمرد و گفت: علاوه بر روستاها وظیفه تامین مسکن افراد کم درآمد شهری نیز برعهده این نهاد است که در این حوزه بنیاد مسکن قم جزو استان های برتر محسوب می شود.
وی با اشاره به وجود 4 درصد جمعیت قم در روستاهای این استان، افزود: مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال 95، قم دارای 209 روستاست که جمعیت 130 روستای آن بیش از 20 خانوار است.
وی با یادآوری این که در قانون در رابطه با مسکن روستاهای کمتر از 20 خانوار تکلیفی برای بنیاد مسکن مشخص نشده است، اضافه کرد: برای همه روستاهای بالای 20 خانوار استان طرح هادی یا سند توسعه روستا تهیه، و اجرای این طرح در 117 روستا با وجود کمبود اعتبارات انجام شده است.
صالحی همچنین گفت: با توجه به شرایط خاص بنیاد مسکن قم نسبت به سایر استان های کشور، اقدام های خوبی در حوزه فرهنگی و نماز صورت گرفته و برغم عمرانی بودن ماهیت بنیاد مسکن، در 10 سال گذشته این نهاد هم در سطح کشور و هم در ارزیابی های استانی در موضوع اقامه نماز دارای رتبه های برتر بوده است.
** نمازخانه های بین راهی قم در نوروز امسال 10 درصد افزایش یافت
مدیرکل ستاد اقامه نماز قم نیز در این نشست ضمن قدردانی از اقدام های صورت گرفته از سوی بنیاد مسکن و سایر دستگاه های خدماتی قم در احداث شهرک مسکونی معصومیه در مناطق زلزله زده کرمانشاه، افزود: جهت کمک رسانی به زلزله زدگان تا به حال 30 میلیارد ریال از محل کمک های خیرین قم جمع آوری شده است.
شهرک مسکونی معصومیه به همت ستاد اقامه نماز و جمعی از خیرین قم در زمینی به مساحت 100 هکتار و در شهرستان زلزله زده سرپل ذهاب احداث شده است.
زمین لرزه شدیدی ساعت 21:48 شامگاه یکشنبه 21 آبان 96 با قدرت 7.3 درجه در مقیاس درونی زمین (ریشتر) استان های کرمانشاه، ایلام و کردستان و بخش های گسترده ای از غرب و شمال غرب کشور را لرزاند. در جریان این زلزله 12 هزار واحد مسکونی در استان کرمانشاه به کلی تخریب شد و بیش از 15هزار واحد دیگر نیز آسیب دیده است.
محمد خامه یار همچنین با تاکید بر تلاش همه جانبه برای ارتقاء کمی و کیفی نمازخانه های بین راهی قم، افزود: در ایام نوروز 97 تعداد نمازخانه های بین راهی قم 10 درصد افزایش پیدا کرد.
وی با اشاره به برپایی نماز جماعت ظهر و عصر در همه بوستان های قم برای نخستین بار در ایام نوروز امسال، افزود: در سال گذشته تنها نماز مغرب و عشا اقامه می شد و باید شرایط برای اقامه نماز صبح نیز در بوستان ها فراهم شود.
خامه یار با اشاره به برگزاری مسابقه کتابخوانی با موضوع نماز توسط برخی دستگاه های اجرایی قم، خواستار پیگیری این طرح فرهنگی از سوی همه دستگاه ها در سال 97 شد.
«نشست فصلی دبیران اقامه نماز دستگاه های دولتی و دانشگاه های قم» هر سه ماه یک بار به میزبانی یکی از دستگاه های اجرایی این استان برگزار می شود.
7403 / 1175
ارسال نظر