به گزارش پارس ، سردار حمید شرفی، معاون عملیات فرماندهی مرزبانی ناجا در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به وجود این مناطق گفت: مرزهای ما که در گذشته آلوده به مین بود توسط شرکت های پاکسازی و تحت نظارت ستادکل نیروهای مسلح پاکسازی شده، اما ممکن است تعدادی از این مین ها باقی مانده باشد.

وی با بیان اینکه ممکن است به علت جابجایی این مین ها و قرارگرفتن آن در مسیر تردد افراد، خطرات و آسیب هایی به آنان وارد شود، گفت: این آسیب ها بیشتر از کشاورزان، مرزنشینان و چوپانان می تواند متوجه آن دسته از عابران غیرمجاز و متجاوزان مرزی شود که قصد دارند با عبور از انسداد مرز، از کشور خارج یا وارد آن شوند.

معاون عملیات فرماندهی مرزبانی ناجا درباره راه های جلوگیری از آسیب های ناشی از انفجار مین ها در مناطق مرزی، گفت: اگرچه تعداد مین ها کاهش یافته، اما توصیه می کنیم که در مناطق مرزی اگر هر یک از افراد با مین روبرو شد، به آن دست نزده و سریعا موضوع را به مرزبانان اطلاع دهد تا نیروهای آموزش دیده چک و خنثی سازی مین که در مرزبانی نیز حضور دارند، به این مناطق رفته و خطر را رفع کند.

شرفی همچنین از افراد خواست در صورت مواجه با اشیای عجیب و قدیمی که ممکن است شکل اشیای زیرخاکی را به خود گرفته باشند، از دستکاری و کنجکاوی نسبت به آن پرهیز کنند، چرا که ممکن است این اشیاء از انواع مختلف مین باشد.

وی اضافه کرد: متاسفانه در دوران خدمت بنده مواردی از انفجار مین مشاهده شده بود که افراد بدون آن که از خطرناک بودن وسیله ای مطلع باشند، آن را یافته و به خانه خود برده بودند که انفجار آن سبب واردشدن خسارت جانی به آنان و خانواده شان شد.

معاون عملیات فرماندهی مرزبانی ناجا با بیان اینکه در دوران جنگ ایران و عراق ۱۴۰۰ کیلومتر از مرزهای مشترک مین گذاری شد، گفت: بخش هایی از مرز ترکیه نیز توسط این کشور به علت برخی شرارت هایی که در خاکش وجود داشت، مین گذاری شده بود.

شرفی افزود: عمده قسمت هایی که در خاک ایران مین گذاری شده، پاکسازی شده اما ممکن است بخش هایی پاکسازی نشده یا در مواردی به علل مختلف مین از خاک کشور مقابل به خاک ایران جابجا شده باشد.

وی همچنین از مرزنشینانی که قصد انجام کار کشاورزی و دامداری در نقاط مرزی دارند، خواست پیش از شخم زدن زمین و انجام کار کشاورزی در این مناطق، نسبت به عاری بودن آن از مین مطمئن شوند.

به گفته معاون عملیات فرماندهی مرزبانی ناجا، خوشبختانه با اقدامات خوبی که از سوی مرزبانی و تیم های پاکسازی مین انجام گرفته، امروزه خسارت ناشی از انفجار مین به کمترین حد خود رسیده، در حالی که در گذشته خسارات بیشتر بود.