تامل پارس بر جلسه حاشیهساز شورای پنجمیها
چه کسی مسئول آلودگی هوای تهران است؟
با وجود آن که مردم تهران از مشکلات بسیاری چون آلودگی هوا، ترافیک و بافت فرسوده پایتخت رنج میبرند، اما به نظر میرسد پاسکاری در مسئولان شهری به جایی رسیده است که حل مسائل تهرانیها بلاتکلیف مانده است و کسی پاسخگوی آن نیست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، اگرچه تیم جدید شهری اصلاحطلب تهران پیش از ورود به عرصه اجرایی مدیریت شهری ادعاهای بسیاری را برای بهبود وضعیت مدیریت شهری تهران و برآورده کردن مطالبات پایتختنشینان همچون حل مشکل ترافیک، آلودگی هوا و یا بهبود نوسازی بافت فرسوده و ... داشت اما به نظر میرسد اکنون این ادعاها رنگ باخته است و مطالبات اصلی تهرانیها فراموش و دغدغههای سیاسی پررنگتر از مسائل و مشکلات کلانشهر تهران شده است.
در این شرایط کار به جایی رسیده است که مسئولان تیم جدید شهری چه در شورای شهر و چه در شهرداری در اظهارات خود عملا قید حل مشکلات تهران را زدند و به جای آن که به حل مشکلات شهر تهران همچون آلودگی هوا بپردازند، نه تنها این را وظیفه خود ندانسته بلکه با وجود آن که پیش از این حل چنین مشکلاتی را به گردن شهرداری سابق تهران میانداختند، صریحا اعلام کردهاند حل مشکل آلودگی هوا و یا آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران بر عهده شهرداری نیست.
در همین راستا صالحی امیری، معاون شهردار تهران اخیرا در سخنان خود با بیان اینکه نباید شهرداری را جایگزین دولت کنیم، اظهارداشته است: «شهرداری تهران در حوزه آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران مقصر نیست بلکه باید به اندازه مسئولیت خود پاسخگو باشد. یا مسئول آلودگی هوای پایتخت، شهرداری تهران نیست زیرا حل این معضل نیازمند تصمیمات در سطح ملی و کلان است که شهرداری تهران نیز در این حوزه همچون سایر نهادها مسئولیت دارد و باید مشارکت کند.»
عدم مسئولیت پذیری شهرداری در قبال مسائل شهر تهران در حالی وجود دارد که شورای شهر هم نظارتی بر شهرداری ندارد؛ با وجود آن که همواره در دوره شهرداری سابق شاهد انتقاداتی از سوی اصلاحطلبان بودیم که چرا شورای شهر چهارم بر عملکرد شهردار سابق تهران نظارت نکرده و در پیگیری مسائل زیست محیطی و شهری که به عهده شهرداری تهران است، اهتمام لازم را ندارد، اما اکنون شاهد هستیم که شورای شهر فعلی توجهی به مطالبات اصلی تهرانیها ندارد و عملا دغدغه شورای شهر پنجم مسائلی غیر از مطالبات اساسی تهرانیهاست و پیگیری ایجاد مکانهایی برای برگزاری تجمعات اعتراضی از اهمیت بیشتری برای شورای شهریها برخوردار است؛ طرحی که روز گذشته به تصویب شورای شهر اصلاحطلب رسید و با تصویب این طرح، شورای پنجم نشان داد بیش از چیزی که تصور میشد به جنبه سیاسی خود اهمیت میدهد و به دنبال سیاسی کردن فضای مدیریت شهری است.
به گفته علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران روز گذشته طرحی در شورای شهر با قید فوریت به تصویب رسید که بر اساس آن مهلت یکماههای به شهرداری داده شده است تا مکانهای مشخصی را برای برگزاری تجمعات پیشنهاد دهد که با امضای 17 عضو شورای شهر تقدیم هیأت رئیسه شده است.
با وجود آن که هنوز شهرداری تهران جواب مشخصی را به شورای شهر تهران در این زمینه نداده است اما خبرها حاکی از آن است که شورای شهریها خود نیز بر سر این مساله با یکدیگر توافق ندارند و جلسه شورای شهریها درباره این موضوع به تشنج کشیده است تاجایی که عدهای از آنان با ترک جلسه اعلام کردند که کار ویژه نهادهای امنیتی و وزارت کشور بر دوش شهرداری نیست، در این میان برخی از اعضای شورای شهر هم اعلام کردهاند که جرقه ابتدایی این طرح را فرمانداری تهران زده است، هرچند این هم گفته شده است که این سخن فرماندار، پیشنهاد یا الزام برای شورای شهر نبوده، بلکه باعث شده است تا اعضای شورای شهر کاری را که می خواستند انجام بدهند، با اطمینان بیشتری دنبال کنند.
این اظهارات عملا نشان میدهد که تیم جدید شهری اهتمامی برای حل مشکلات مردم تهران ندارند و این مردم هستند که باید بار بیتفاوتی مسئولان را در مسائل شهری به دوش بکشند و قربانی سیاسیکاری مسئولان شهری شوند.
اولا ایران فقط تهران نیست دوما در این چند سال اخیر بهره وامهای بافت فرسوده را چنان بالا برده اند که مردم حاضرند بر اثرزلزله در این خانه ها دفن شوند اما این وامها را که توانایی پرداخت آنرا ندارند دریافت نکنند . چطور بهره وام فوق از ۴% به بالای ۱۲% رسیده این در حالی بود که برای تشویق مردم کلیه عوارض نوسازی و ...... قبلا با ۹۰% تخفیف بود اما الان اینگونه نیست . بیایید با مردم با انصاف برخورد نمایید