به گزارش پارس ، به نقل ازایسنا، محققان مرکز تحقیقات ملی پستانداران و دانشگاه علم و بهداشت اورگان موفق به تولید جنین در آزمایشگاه شده اند که از توانایی رشد و تولید سلول های بنیادی جنینی برخوردار است.

سلول های بنیادی جنینی از توانایی تبدیل به انواع مختلف سلول های بدن برخوردار هستند.

این دستاورد گام مهمی برای تولید سلول های سفارشی برای درمان طیف وسیعی از بیماری های مختلف از آلزایمر تا مولتیپل اسکلروزیس (MS) ، بیماری های مزمن، صدمات نخاعی و جایگزین کردن سلول های آسیب دیده در جراحات را فراهم می کند.

درحالیکه پیش از این نیز محققان موفق به تولید جنین شبیه سازی شده انسان شده بودند، اما هیچ کدام از روش ها منجر به استخراج سلول های بنیادی سالم نشده بود.

تکنیک ابداعی محققان دانشگاه اورگان روشی موسوم به « انتقال هسته سلول سوماتیک» است که شامل پیوند هسته یک سلول شامل DNA مجزا به سلول تخمکی است که مواد ژنتیکی آن برداشته شده است.

در این روش DNA از تخمک اهدایی جدا می شود؛ سپس سلول های پوست درون تخمک توخالی جای گرفته و از جریان ضعیف برق برای رشد دادن جنین استفاده می شود.

با گذشت پنج تا شش روز از عمر جنین در ابعاد سر سوزن، سلول های بنیادی از آن استخراج می شوند؛ این سلول ها موسوم به master cells از توانایی تبدیل شدن به هر نوع سلول در بدن برخوردار هستند و پتانسیل بالقوه برای درمان بیماری های مختلف و سلول های آسیب دیده و فرسوده دارند.

« سقراط میتالیپوف» سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه اورگان تأکید می کند: بررسی ها نشان می دهد که سلول های بنیادی بدست آمده از طریق این روش از توانایی مشابه سلول های بنیادی جنینی عادی برای تبدیل شدن به انواع مختلف سلول برخوردار هستند.

از آنجا که این سلول های مجددا برنامه ریزی شده از ماده ژنتیکی هسته ای بدن بیمار تولید می شوند، نگرانی برای پس زدن پیوند وجود ندارد؛ همچنین محققان تأکید می کنند که این تکنیک شامل استفاده از جنین بارور شده نیست.

محققان آمریکایی تأکید می کنند که هدف اصلی آنها از ایجاد کلون جنین انسان، یافتن روش درمانی برای بیماری های صعب العلاج از جمله پارکینسون است؛ با این حال نگرانی های فراوانی در خصوص کلون (شبیه سازی) انسان وجود دارد.

دکتر « دیوید کینگ» بنیانگذار کمپین Human Genetics Alert ممنوعیت جهانی شبیه سازی انسان را خواستار شده و ارائه جزئیات روش تولید سلول بنیادی جنینی را غیرمسؤولانه می داند.

نتایج این دستاورد در مجله Cell منتشر شده است.