حقیقت دارد که یک لیوان چای می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی در درمان آبریزش بینی داشته باشد. اما نوع چای هم بسیار مهم و قابل تامل است. برای مثال چای سبز خود حاوی آنتی‌اکسیدان‌های موثری است که سیستم ایمنی بدن‌تان را تقویت می‌کند و در درمان سرماخوردگی هم بسیار تاثیر‌گذار است.  تقریبا این موقع از سال است که بیشتر ما نشانه‌های آشنا و مشترکی از سرماخوردگی و یا آنفلوآنزا را تجربه می‌کنیم. از فین فین کردن بینی گرفته تا عطسه‌های مکرر، گلودرد، تیر کشیدن بدن و دردهای ناشی از آن. زندگی کردن همراه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌تواند بسیار ناخوشایند و حتی غیرقابل تحمل باشد. پس چطور می‌توانیم از ابتلا به آن یا روند پیشرفت آن جلوگیری کنیم؟ به راستی باورهای نادرست و غلط در مورد این بیماری کدامند؟ چگونه سرماخوردگی شیوع پیدا می‌کند؟

یک نوع ویروس متداول و رایج سرماخوردگی می‌تواند در عرض یک دقیقه توسط ذره و یا قطره کوچکی شیوع پیدا کند و تقریبا ۸۰ تا ۸۵ درصد از سرماخوردگی‌ها هم به همین طریق شیوع پیدا می‌کنند. ممکن است دستگیره دری را لمس کنید یا به کیبورد کامپیوتری که با همکارتان به طور شریکی استفاده می‌کنید دست زده باشید. ذرات ناشی از سرفه یا عطسه آلوده به این دسته از ویروس‌ها به دست‌تان منتقل می‌شود و بدون اینکه شما از وجود آن‌ها اطلاع داشته باشید به بینی و یا دهان‌تان منتقل می‌شوند و به این طریق است که عفونت در بدن‌تان باقی می‌ماند و نشانه‌های سرماخوردگی یکی پس از دیگری آشکار می‌شود. پس چگونه و تا چه حدی می‌توانید از میزان این جِرم‌ها و انتقال‌ آن‌ها کاهش دهید؟

سعی کنید اغلب به طور منظم و مرتب دست‌های‌تان را با آب و صابون بشویید. اصطکاک و سایش حاصل از شستن دست‌ها موجب از بین رفتن ذرات و جرم‌ها خواهد شد.

آیا مصرف قرص‌های سرماخوردگی کافی خواهد بود؟

داروهای مخصوص سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌توانند در راحت‌تر کردن شرایط و عوارض ناشی از این بیماری‌ها تاثیرگذار باشند اما نمی‌توانند در جلوگیری یا پیشگیری از آن هم موثر باشند. شما نیاز دارید جهت پیشگیری از سرماخوردگی روزانه از این دسته از داروها مصرف کنید. شفابخشی یک لیوان چای! حقیقت دارد که یک لیوان چای می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی در درمان آبریزش بینی داشته باشد. اما نوع چای هم بسیار مهم و قابل تامل است. برای مثال چای سبز خود حاوی آنتی‌اکسیدان‌های موثری است که سیستم ایمنی بدن‌تان را تقویت می‌کند و در درمان سرماخوردگی هم بسیار تاثیر‌گذار است.

آیا سرماخوردگی با آنفلوآنزا متفاوت است؟

این موضوع خود یکی از رایج‌ترین باورهای نادرست است. آنفلوآنزا در مقایسه با سرماخوردگی بسیار سخت‌تر است و می‌تواند بدن شما را ضعیف کند و برای مدت طولانی‌تری هم باقی بماند. می‌توانیم تنها ظرف چند روز از شر سرماخوردگی خلاص شویم در حالی که عوارض ناشی از آنفلوآنزا برای هفته‌ها هم باقی می‌مانند. نشانه‌هایی مثل تب، درد عضلات و مفاصل، خستگی مفرط، سردرد و خشکی گلو همگی می‌توانند از نشانه‌های ابتلا به یک آنفلوآنزای سخت باشند و حتی در شرایط حاد و خاص علل ابتلا به برونشیت و ذات‌الریه (پنومونیا) هم شود. پس بسیار مهم است اگر احساس می‌کنید به آنفلوآنزا مبتلا شده‌اید حتما سعی در درمان و پیگیری این بیماری داشته باشید.

واکسن آنفلوآنزا خود عامل ابتلا به این بیماری است!

واکسن آنفلوآنزا با ذره‌ای ویروس آنفلوآنزا یا سرماخوردگی سیستم ایمنی بدن را مورد هدف قرار می‌دهد تا آن را آماده مبارزه با این بیماری‌ کند. اما مطمئن باشید خود این واکسن نمی‌تواند عامل انتقال بیماری باشد. تمامی عوارض آن محدود به کمی احساس سوزش در ناحیه تزریق واکسن و یا نهایتا کمی تب ظرف یک یا چند روز پس از دریافت واکسن است. اگر پس از دریافت واکسن به سرماخوردگی و یا آنفلوآنزا مبتلا شدید باید بدانید در واقع قبل از این که واکسن تاثیر خود را بر روی بدن‌تان داشته باشد به این بیماری‌ مبتلا شده‌اید. نزدیک به دو هفته زمان لازم است تا واکسن شروع به تاثیر و اثربخشی داشته باشد. اما مطمئن باشید ارزشش را خواهد داشت. سرماخوردگی و آنفلوآنزا آنقدرها هم مشکل‌ساز نیستند بیشتر ما در طول سال ۲ تا ۵ بار به این بیماری‌ها مبتلا می‌شویم که اغلب ۱ تا ۱۰ روز هم طول دوره این بیماری‌ها است. طبیعی است که در طول این دوره احساس راحتی نمی‌کنیم و زندگی کمی به کام‌مان تلخ هم خواهد شد. اما سرماخوردگی مثل آنفلوآنزا آنقدرها هم جدی و سخت نیست. تقریبا ۱۸.۰۰۰ استرالیایی در سال به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا در بیمارستان بستری و تحت درمان قرار می‌گیرند و این موضوع می‌تواند در افراد مسن و یا افرادی که از بیماری‌های خاص رنج می‌برند جدی‌تر هم باشد زیرا شرایط درمان و مقابله با عفونت در این دسته از افراد بسیار مشکل‌تر خواهد بود. پس اگر شما هم به سرماخوردگی و یا آنفلوآنزا مبتلا شدید مراقب خودتان باشید و خیلی خودتان را در شرایط سخت و با محدودیت‌های فراوان قرار ندهید. سعی کنید سیستم ایمنی بدن‌تان را تقویت کنید، خوب غذا بخورید و تا می‌توانید استراحت کنید.