ساکنان شهرها و روستاهای حاشیه "دریاچه ارومیه" در حال هلاک شدن هستند
نماینده مردم ملکان در مجلس با بیان اینکه ساکنان روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه با بیکاری و مهاجرت روبرو هستند، گفت: در حال حاضر ساکنان شهرها و روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه در بدترین وضعیت بهسر میبرند؛ بسیاری از آنها به خاطر بیآبی در حال هلاک شدنند.
سلمان خدادادی درباره مسائل مختلفی که ساکنان روستاها و شهرهای اطراف دریاچه ارومیه با آن مواجه هستند و عملکرد ضعیف و پرابهام ستاد احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: تمامی شهرها و روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه این روزها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند.
بیکاری در کمین ساکنان روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه
وی ادامه داد: غالب افراد ساکن در شهرهای و روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه از گذشته به کشاورزی مشغول بودهاند اما در حال حاضر با مشکلات عدیدهای در بحث اشتغال و بیکاری مواجه هستند و به نوعی کشاورزی رو به تعطیلی رفته و جمعیتی که در یک بازه زمانی به روستاها مهاجرت کرده بودند به سمت شهرها سرازیر میشوند.
بیشتر بخوانید: دریاچه ارومیه به اغما رفت/ کلانتری مزد مجاهدت خود را گرفت
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت نه تنها در سالهای اخیر کاری مثبت برای احیای دریاچه ارومیه نکرده بلکه کشاورزی را به تعطیل کشانده است.
شهرها و روستاهای حاشیه ارومیه از سکنه خالی میشود
خدادادی با بیان اینکه وضعیت شهرها و روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه نامناسب است، توضیح داد: با این روندی که پیش میرود همه شهرهای اطراف دریاچه ارومیه تا چندی دیگر از سکنه تخلیه میشود.
وی افزود: دولت به جای برنامهریزی مناسب، در پی تعطیل کردن کشاورزی در روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه است و بیشترین فشار را به مردم وارد میکند؛ تمامی برنامهها در حوزه دریاچه ارومیه باید بهصورت کارشناسی باشد.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بسیاری از فعالیتها همانند سدسازیهایی که در گذشته انجام گرفت کارهایی غیر کارشناسی بود و دریاچه ارومیه را با مشکلات مواجه کرد اما در حال حاضر نیز تعطیلی کشاورزی بسیار غیر کارشناسی است.
خدادادی با اشاره به عملکرد مسئولان در حوزه دریاچه ارومیه تصریح کرد: مسئولان ذیربط به مردم کشاورز حاشیه دریاچه ارومیه تاکید میکنند که به کاشت چغندر نپردازند اما باید از آنها پرسید چه چیزی جایگزین چغندر کنند و آیا کارهای کارشناسی در این رابطه شده است.
وی افزود: متاسفانه در سالهای اخیر هیچ عملکرد مناسبی را در حوزه احیای دریاچه ارومیه ندیدهایم؛ ساکنان حاشیه این دریاچه با مشکلات بسیاری همچون بیکاری و مهاجرت مواجه هستند.
نماینده مردم ملکان با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی طرح سؤال از رئیسجمهور را به خاطر مسائل دریاچه ارومیه امضا کردهاند و این مهم در طی هفته پیش رو اعلام وصول میشود، گفت: یکی از مهمترین سؤالات ما از رئیس جمهور این است که چرا با وجود ستاد احیای دریاچه ارومیه و داشتن اعتبارات لازم، آب این دریاچه از چهار سال قبل تاکنون به یک سوم کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید: سوال از رئیسجمهور بابت مسائل دریاچه ارومیه این هفته اعلام وصول میشود
خدادادی توضیح داد: متاسفانه هیچگونه خروجی را از ستاد احیای دریاچه ارومیه ندیدهایم و در حوزه کشاورزی و آب نیز عملکرد مناسبی را شاهد نیستیم؛ کشاورزی در گذشته با وجود همه مشکلات همانند خشکسالی و ...ادامه مییافت و حتی گیاهان و درختانی با آب مصرفی کمتر استفاده میشد اما هماکنون هیچ راه حل مثبتی را مشاهده نمیکنیم.
ساکنان حاشیه دریاچه ارومیه در بدترین وضعیت به سر میبرند
وی افزود: در حال حاضر ساکنان شهرها و روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه در بدترین وضعیت بهسر میبرند؛ بسیاری از آنها به خاطر بیآبی در حال هلاک شدن هستند و برخی هم به مهاجرت میپردازند که در این باره باید چارهاندیشی صورت گیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روی رفتن به حوزههای انتخابیه خود را به دلیل مشکلات دریاچه ارومیه ندارد، تصریح کرد: مردم وضعیت مناسبی ندارند و نه تنها هیچ عملکرد مثبتی در احیای دریاچه ارومیه مشاهده نمیشود بلکه مشکلاتی هم برای بخش کشاورزی پدید آمده است.
خدادادی همچنین درباره مشکلات متعدد در بحث سلامت ساکنان روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه اظهار کرد: در گذشته در روستاهای کمتر از 100 خانوار حاشیه دریاچه ارومیه هیچگونه مرکز بهداشت و خانه بهداشت نداشتیم اما اخیراً شدت مراجعات آنقدر افزایش یافته که مسئولان وزارت بهداشت ناچار به راهاندازی خانه بهداشت در این روستاها شدهاند.
خشک شدن 80 درصد دریاچه ارومیه
وی افزود: در حال حاضر نزدیک به 80 درصد دریاچه ارومیه خشک شده و باید مسئولان ذیربط چارهای اساسی در این رابطه بیندیشند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با برشمردن برخی راهکارهای معمولی برای دریاچه ارومیه گفت: باید نوع کشاورزی در این منطقه تغییر کند و استفاده از آب بهصورت سنتی به صنعتی تبدیل شود؛ باید آب موجود مدیریت شود و بهرهبرداری نیز به صورت قطرهای صورت گیرد.
خدادادی خواستار توجه بیشتر و جدیتر مسئولان به مسائل پیش آمده در دریاچه ارومیه شد و تاکید کرد: متاسفانه فعالیتی را از ستاد احیای دریاچه ارومیه ندیدهایم اما امیدواریم راه چارهای برای این مشکلات بیندیشند.
ارسال نظر