به گزارش پارس ، ابراهیم سرخیز در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه هدفگذاری جذب دانش آموزان در هنرستانها برای مهرماه پیش رو جذب ۵۰ درصد از دانش آموزان پایه دوم دبیرستان است، افزود: با برنامه هایی که آموزش و پرورش تدوین کرده است نه تنها این رقم دست یافتنی است، بلکه جذب در هنرستانها از مرز ۵۰ درصد هم خواهد گذشت.

وی افزود: در مصوبات دولت حدود ۳۴ میلیارد تومان برای تجهیزهنرستانها اعتبار پیش بینی شده است که اگر دولت و مجلس صد در صد این رقم را به آموزش و پرورش تخصیص دهند، می تواند گام های اولیه برای تحقق بخشی از برنامه های توسعه فنی حرفه ای و تجهیزهنرستانهای کشور باشد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای توسعه هنرستانها از لحاظ تامین نیروی انسانی هیچگونه مشکلی نداریم، خاطرنشان کرد: برای تححق جذب ۵۰ درصد دانش آموزان دوم متوسطه در هنرستان به تعداد کافی هنرآموز وجود دارد و چنانچه کمبودهایی در ساعتها داشته باشیم از محل اضافه کار قابل جبران است و از لحاظ فضا نیز امکان ساماندهی وجود دارد.

وی با ابراز نگرانی از کمبود تجهیزات هنرستانها برای سال تحصیلی جدید، گفت: در سیاستهای ابلاغی کلی نظام به سران سه قوه بر افزایش تعداد دانش آموزان در رشته های فنی حرفه ای و توسعه این مراکز تاکید شده که تحقق این امر مستلزم پیش بینی اعتبار است.

سحرخیز با تاکید براینکه دولت و مجلس باید تلاش خود را برای تامین اعتبارات معطوف کنند، ادامه داد: تنها راه برون رفت از بسیاری از مشکلات فعلی جامعه از جمله بیکاری جوانان، ایجاد رشته هایی در آموزش و پرورش است تا در کوتاهترین زمان بتواند پل ارتباطی آنها با بازار کار و خود اشتغالی و خوداتکایی باشد.

معاون وزیر آموزش و پرورش از سران دو قوه مجریه و مقننه خواست تا با عزم ملی پای این کار بیایند و اگر می خواهند کمکی به تحقق سیاستهای ابلاغی رهبری مبنی بر توسعه هنرستانها و هنرجویان داشته باشند، همانند طرح" تخریب و بازسازی مدارس" با یک عزم ملی به این کار نگاه کنند و اگر نیمی از اعتباراتی که برای تخریب و بازسازی مدارس مصوب شده را نیز برای تجهیزات هنرستانی مصوب کنند، می توانیم هنرستانها را به روز کنیم.

وی با بیان اینکه برای کمک به توسعه و تجهیز هنرستانها می توان از سازوکار ارتباط با صنعت، بخش خصوصی و یا کارخانجات برای آموزش رایگان دانش آموزان هنرستانی به عنوان یک راه حل منطقی و کم هزینه استفاده کرد، افزود: چراکه خرید و نگهداری به روز تجهیزات مشمول هزینه های هنگفتی است در حالی که اگر دولت بتواند در قبال یارانه ای که به بخشهای صنعتی می دهد، آموزش رایگان دانش آموزان هنرستانی را در دستور کار قرار دهد، قطعا با این عزم ملی برنامه های آموزش و پرورش نیز محقق خواهد شد.

به گفته معاون آموزش متوسطه وزرات آموزش و پرورش، در اکثر کشورهای صنعتی و پیشرفته از جمله آلمان این ارتباط صنعت و کارخانجات با آموزش و پرورش تجربه موفقی بوده است که اجرا می شود. زمانی که این دانش آموزان در یک کارخانه ای آموزش می بینند، قطعا در همان رشته و کارخانه نیز نیازهای نیروی انسانی متخصص تامین خواهند شد و بدین ترتیب مشکل اشتغال خود به خود حل شدنی است که بهترین روش برای رشد آموزش های فنی حرفه ای، انتخاب این گزینه است.

سحرخیز اجرای تمامی طرح های مربوط به توسعه فنی حرفه ای از جمله طرح" هر دانش آموز یک مهارت" را منوط به تامین اعتبار دانست و گفت: در صورت تخصیص اعتبارات، اجرای جذب ۵۰ درصدی دانش آموزان در هنرستانها قابل اجراست و برای عملیاتی کردن این طرح نیازمند اعتبارات لازم هستیم؛ البته درس کار و فناوری را می توان تا پایان اخذ دیپلم و آموزش یک مهارت به دانش آموزان اجرا کرد، اما برای رسیدن به نقطه مطلوب در این بخش باید سازوکارها و منابع آن تامین شود.