سرنوشت مبهم دارو
پس از آنکه کمیسیون تلفیق به ارز ۲۴۵۰ تومانی در بودجه رای داد، ادامه تخصیص ارز مرجع به کالاهای اساسی در صورت تصویب مجلس از ابتدای تابستان دیگر وجه قانونی نخواهد داشت. اما دولت در اقدامی پیش دستانه از ابتدای اردیبهشت زمزمه عدم پرداخت ارز ۱۲۲۶ تومانی به کالاهای اساسی را سر داد.
به گزارش پارس به نقل از فرارو، افزایش یکباره قیمت گوشت و روغن طی یک هفته آنچنان جوی ایجاد کرد که دولت از تصمیم خود برگشت و معاون اول هرگونه تصمیمی در این باره را تکذیب کرد. اما رئیس بانک مرکزی در یک جلسه غیر علنی در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد که دارو ارز مرجع نمی گیرد. خبر محمود بهمنی اما با واکنش بسیاری مواجه شد.
در حالی که منتقدان از اعتراف رئیس بانک مرکزی استقبال کردند اما غلامرضا قاسمی، مدیر اداره نظارت ارز مدعی است که از ایتدای سال تاکنون بالغ بر ۱۹۶میلیون دلار برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص داده است. به گفته وی آمارها نشان می دهد که تخصیص ارز در سال جدید حدوداً ۲۵ درصد بیشتر از مبلغ توافق شده با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
حذف ارز مرجع از دارو در لایحه بودجه ۹۲ اما با یک راهکار ارائه شده است: اختصاص ۲۲۰۰ میلیارد تومان برای جبران مابه التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله ای در حوزه دارو. دولت در نظر دارد که به وارد کنندگان دارو ارز مبادلاتی اختصاص دهد و مابه التفاوت آن با ارز ۱۲۲۶ تومانی را به صورت ریالی به آنها باز پرداخت نماید.
در این خصوص محمد حسین قربانی عضو کمیسیون بهداشت مجلس معتقد است در صورت تحقق چنین رقمی نیز این مقدار یارانه حتی کفاف واردات مواد اولیه دارویی کارخانه های داروسازی را نخواهد داد. به گفته وی اگر قیمت دارو افزایش یابد و یک آمپول یک میلیون تومانی به چند برابر افزایش قیمت دهد٬ بیماران با فاجعه در زمینه تامین هزینه بیماری خود روبرو خواهند شد.
قربانی در خصوص دل نگرانی و تشویش مردم از حذف ارز مرجع از دارو گفته است: « مجلس نیاز مبرم بیماران به دارو و لزوم مهار لجام گسیخته قیمت ها در حوزه دارو را که مبتنی بر توسعه پایدار است به دولت منتقل کرده و بانک مرکزی باید بپذیرد که برای دارو ارز مرجع اختصاص دهد. »
اظهارات قربانی در حالی است که کمیسیون تلفیق، نرخ ارز در بودجه را ۲۴۵۰ تومان اعلام کرده است و این به آن معنی است که در صورت تصویب نرخ ارز در صحن علنی در روز های آتی، نمایندگان باید به فکر راه های دیگری برای کم کردن فشار به اقشار آسیب پذیر و بیماران خاص باشد.
ارسال نظر