وزیر ارشاد:
داروها در دوز مناسب پرینت میشوند
محققان دانشگاه میشیگان به روشی برای تولید دارو در دورزهای مختلف و داروهای ترکیبی با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی دست یافتند.
این تکنیک بر اساس شیوه ارگانیک چاپ جت بخار که برای ساخت مدارات الکترونیکی با استفاده از انباشت کریستالهای یک ماده روی یک سطح از آن استفاده میشود، طراحی شده است. محققان دانشگاه میشیگان برای ساخت داروی موردنظر، مواد موثر دارو را که به صورت پودر درآمده حرارت میدهند تا تبخیر شود و سپس آن را با یک گاز کامل گرم مخلوط میکنند. سپس این مخلوط از طریق یک نازل روی یک سطح سرد انباشته میشود و یک لایه نازک کریستالی تشکیل می دهد.
محققان در آزمایشات اولیه نشان دادند، دارویی که با استفاده از این شیوه چاپ میشود، به اندازه داروهای متداول در بازار روی سلولهای سرطانی کشت شده در آزمایشگاه موثر است. به گفته محققان دارویی که به این شیوه تولید میشود، بدون نیاز به ترکیبات دیگر به سادگی در بدن جذب میشود و از فیلترهای محافظتی جریان خون عبور میکند.
یکی از مهمترین مراحل تولید یک دارو آزمایش قابلیت حل شدن آن در خون است و اغلب داروها در این مرحله از جریان تولید خارج می شوند. اما این شیوه چاپ سهبعدی امکان تولید بسیاری از داروها را با قابلیت حل شدن بالا فراهم میکند و موجب افزایش دقت و سرعت فرآیند آزمایش و توسعه داروهای جدید می شود.
ساخت دارو با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی به دلیل امکان تولید دارو در دوزهای مختلف و تولیدداروهای ترکیبی مطابق با شرایط بیمار، یک روش فوق العاده کارآمد است.
سازمان غذا و داروی آمریکا به تازگی یک تکنیک برای چاپ سه بعدی دارو را تایید کرده است. این داروها به دلیل ساختار متخلخل به راحتی جذب میشوند. در طی چند سال اخیر پیشرفتهای قابل ملاحظهای در ساخت ایمپلنتهای سهبعدی دیده شده است.
ارسال نظر