وزیر ارشاد درباره‌ی آخرین سرنوشت «رستاخیز» فیلمی درباره‌ی قیام عاشورا بگونه‌ای اظهارنظر می‌کند که تلویحا اشاره دارد بر اینکه در ایران این فیلم اکران نخواهد داشت.
بایگانی؛ سرنوشت «رستاخیز» در ایران!

سید عباس صالحی وزیر ارشاد 3 مهرماه درباره‌ی آخرین وضعیت فیلم «رستاخیز» گفت:سازمان سینمایی گفت‌وگویی با تهیه‌کننده فیلم داشته و به جمع بندی رسیده‌اند. الان هم مثل هر قراردادی که امضا می‌کنند بر آن مبنا عمل می‌کنند.

او در حاشیه‌ی نشست رسانه‌ای‌ خود به اصرار اهالی رسانه با توجه به مناسبت ماه محرم درباره‌ی سرنوشت «رستاخیز» با بیان این مطلب ادامه داد: در واقع آنچه اتفاق می‌افتد براساس این گفتگو میان سازمان سینمایی و تهیه‌کننده در ماه‌های اخیر دولت یازدهم است و این قرارداد در حال اجرا است.

وی افزود: به عنوان مشارکتی که از قبل داشتند، مبلغی به تهیه‌کننده فیلم پرداخت شده و الان هم نمایش خارجی‌اش را انجام می‌دهند ولی برای نمایش داخلی هنوز اقدامی انجام نمی‌شود، با این حال تفصیل ماجرا را سازمان سینمایی ارائه خواهد کرد.

و طی چند ماه اخیر ابراهیم داروغه‌زاده مدیر اداره نظارت و ارزشیابی هم در پاسخ به اینکه نظر برخی مراجع نسبت به فیلم «رستاخیز» مثبت بود پس چرا آن‌ها برای نمایش فیلم اعمال نشد؟ بیان کرد: واقعیت این است که این دیگر خارج از توان سازمان و حتی خارج از توان دولت است که تصمیم‌گیری کند.

چندی قبل‌تر هم روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی در اطلاعیه‌ی پیرامون فیلم «رستاخیز»، توضیحاتی داد که در بخش‌هایی از آن آمده است:«حمایت از فیلم سینمایی رستاخیز و آثاری از این دست که به مضمون ارزشمند و ماندگار قیام عاشورا می‌پردازند جزو سیاست‌های سازمان سینمایی و نهادهایی چون بنیاد سینمایی فارابی است.

در فرآیند تولید فیلم سینمایی «رستاخیز» که در دهه هشتاد و در بخش خصوصی آغاز شد، بنیاد سینمایی فارابی طی توافقنامه‌ای در سال ١٣٨٥ با تهیه کننده فیلم، متعهد به مشارکت در تولید این فیلم بود، که متأسفانه در آن سال و سال‌های پس از آن به درستی به مفاد این قرارداد عمل نشد.

از سوی دیگر با توجه به شرایطی که در تیر ماه سال ١٣٩٤ بخاطر برخی ملاحظات برای اکران این فیلم بوجود آمد، انتظار این بود که تعیین تکلیف و رسیدگی درباره مشکل به وجود آمده برای این فیلم، زودتر از این انجام شود، لیکن سرانجام در ماه‌های پایانی سال گذشته، بنا به تصمیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هیأتی کارشناسی متشکل از دست اندرکاران و کارشناسان سینمایی، فرهنگی و اقتصادی تشکیل گردید که این هیأت پس از بررسی همه جانبه موضوع، راهکارها و اقداماتی را توصیه کرد .

در اجرای یکی از این اقدامات، مقرر شد بنیاد سینمایی فارابی قرارداد مشارکت منعقده در سال ١٣٨٥ را در ازای ٤٥% مشارکت (مالکیت و کلیه حقوق فیلم)، در دستور کار خویش قرار دهد.»

اردیبهشت ماه 96؛ رستاخیز همچنان در هیات حکمیت

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «رستاخیز» در اردیبهشت ماه در پی بروز برخی شایعه‌ها اعلام کرد: هیات حکمیت در حال بررسی و تعیین وضعیت این فیلم سینمایی است و پرداخت یک و نیم میلیارد تومان خسارت به صاحبان این اثر واقعیت ندارد.

تقی علیقلی‌زاده تهیه‌کننده فیلم سینمایی رستاخیز خبرهای منتشر شده مبنی بر صدور محکومیت و جریمه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پرونده قضایی این فیلم را تکذیب و تاکید کرد که پرداخت 1.5 میلیارد به صاحبان فیلم واقعیت ندارد.

«رستاخیز» به تهیه‌کنندگی تقی علیقلی‌زاده، داستان آن به دوران پس از مرگ معاویه بازمی گردد که یزید به عنوانِ خلیفه مسلمین بر خلافت تکیه می زند و به والیِ مدینه نامه می‌نویسد که از حسین(ع) بیعت بگیرد. بُکیر ابن‌ِ‌ حُر که به عنوان پیکِ ویژه‌ دربارِ دمشق انتخاب شده است مامور رساندنِ نامه یزید به مدینه می شود. او که جوانی پُرشور و در جستجوی حقیقت است، در مدینه درمی‌یابد که حاملِ نامه‌ ایست که در آن به قتلِ حسین(ع) فرمان داده شده است. بُکیر در مکه با افکار و اندیشه‌های امام حسین(ع) آشنا می‌شود.

مردم کوفه با ارسالِ نامه‌هایی بی‌شمار، حسین(ع) را به کوفه دعوت کرده‌اند تا در قیام علیه یزید، آنها را یاری کنند.

حر اِبن یزید ریاحی به همراهِ بُکیر و دو هزار سوار از سوی عبیداله مأمور می‌شوند به سمت کاروان حسین(ع) که به سمت کوفه در حرکت هستند بروند. کاروان امام حسین(ع) در شماری اندک در کربلا به محاصره‌ هزاران نفر از سپاهیان‌ِ دستگاهِ خلافت درمی‌آیند. در روز عاشورا، نورِ حقیقت بر چشمان‌ِ بُکیر می‌تابد و …

این فیلم نسخه‌هایی با دوبله به زبان‌های مختلف از جمله دوبله‌های عربی و فرانسه همراه با زیرنویس انگلیسی دارد و هفت بازیگر جهان عرب از جمله جمال سلیمان و رضوان عقیلی از سوریه، داوود حسین از کویت، جواد الشکرچی از عراق و فادی ابراهیم از لبنان حضور دارند.

استفان واربک آهنگساز پیش‌تر اُسکار گرفته این فیلم، موسیقی «رستاخیز» را به همراه ارکستر سمفونیک بلژیک ساخته است و جرمی پرایز، دن جانسون، ریچارد کانوی از صداگذاران فیلم هستند. مراحل فنی فیلم رستاخیز در استودیو مولینر لندن کار شده است. تدوین این فیلم را طریق انوار انجام داده که وی نیز نامزد اسکار 2010 برای فیلم «سخنرانی پادشاه» بود.

فیلم «رستاخیز» درباره‌ی قیام عاشورا سه سال گذشته پس از یک روز نمایش در پی اعتراضات غیر رسمی درپی نمایش چهره‌ی حضرت ابوالفضل (ع) به دستور وزیر ارشاد وقت اکرانش متوقف شد.