محققان کانادایی هشدار دادند
با مصرف داروهای ضد افسردگی مرگ زودرس 33 درصد افزایش یافته است
نتایج یک مطالعه جدید در کانادا نشان داده است، داروهای رایج ضد افسردگی خطر ابتلا به مرگ زودهنگام را 33 درصد افزایش میدهد.
نتایج یک مطالعه جدید در کانادا نشان داده است، داروهای رایج ضد افسردگی خطر ابتلا به مرگ زودهنگام را 33 درصد افزایش میدهد.
محققان باور دارند، مضرات داروهایی که برای کنترل و درمان افسردگی رایج است بسیار بیشتر از منفعت آنهاست و مصرف این نوع داروها باید هرچه زودتر قطع شود؛ به خصوص در زمانیکه فرد دچار افسردگی حاد است و به همین منظور نیز داروهای تجویزی برای وی بسیار قوی هستند.
پژوهشگران تأثیر داورهای ضد افسردگی را بر روی 380 هزار نفر بررسی کردند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که مصرف داروهای ضد افسردگی میتواند خطر ابتلا به مرگ زودرس را تا 33 درصد افزایش دهد.
بر همین اساس محققان میگویند: «افراد افسردهای که از بیماریهای قلبی رنج نمیبرند، در مقایسه با دیگر افراد سالمی که به بیماری افسردگی دچار نیستند، 33 درصد بیشتر در معرض مرگ زودرس قرار دارند».
روانپزشکان این یافتهها را مورد بحث قرار دادهاند و باور دارند، برای افرادی که دچار افسردگی هستند تجویز این داروها حیاتی است و اگر غیر این باشد شرایط بیمار به حادترین مرحله میرسد؛ با این وجود محققان کانادایی میگویند: «مصرف داروهای ضد افسرگی باید شدیدا کاهش یابد».
محققان فکر میکنند که داروهای ضد افسردگی با تغییر در جذب سروتونین، دوپامین و دیگر مواد مغذی به بدن آسیب میزنند؛ این مواد شیمیایی برای اعضای اصلی بدن، از جمله قلب، کلیهها، ریهها و کبد که از سروتونین و سایر مواد شیمیایی از جریان خون استفاده میکنند، حیاتی هستند.
داروهای ضد افسردگی جذب این مواد شیمیایی را در سراسر بدن متوقف میکنند و محققان هشدار میدهند که داروهای ضد افسردگی میتوانند با جلوگیری از عملکرد درست اندامها، خطر مرگ را افزایش دهند.
پژوهشگران در پایان گفتند: در میان افراد بدون بیماری قلبی عروقی، مصرف داروهای ضد افسردگی، خطر حملات قلبی و سکته مغزی را 14 درصد افزایش میدهد.
ارسال نظر