۴ باور درست و غلط درباره زوال عقلی
باورهای اشتباه و حقایقی در مورد زوال عقلی وجود دارد که آگاهی از آنها به فرد مبتلا و خانوادهاش کمک میکند بهتر با این بیماری برخورد کنند.
زوال عقلی چالشهای روانی، اجتماعی و روان شناختی زیادی را به بیمار خانواده و پرستاران بیمار تحمیل میکند. علت دقیق ابتلا به زوال عقلی پیچیده است و همین امر موجب شده درک نادرست و باورهای اشتباهی در مورد آن وجود داشته باشد.
سایت مدیکال دیلی در یک مقاله جدید به بررسی برخی از باورهای اشتباه و حقایقی در مورد این اختلال پرداخته است:
باور اشتباه: زوال عقلی بخش طبیعی از روند افزایش سن است.
شرایط بدن و مغز با افزایش سن تغییر میکند اما سطح هوش ثابت باقی میماند. اگرچه با بالا رفتن سن افراد به لحاظ جسمی کمتر تحرک دارند و از نظر روانی تاثیرپذیرتر هستند اما بیماری آلزایمر و دیگر انواع زوال عقلی بخش طبیعی از روند افزایش سن نیستند.
باور اشتباه: بیماری آلزایمر و زوال عقلی مشابه هستند.
زوال عقلی اصطلاحی برای توصیف مجموعهای از بیماریهاست که به علائم زوال عقلی همچون نارسایی در قدرت تفکر و حافظه منجر میشود. اما بیماری آلزایمر در واقع شایعترین شکل زوال عقلی است و حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد مبتلایان به زوال عقلی دچار آلزایمر هستند. این بیماری، عارضهای پیشرونده است که با گذشت زمان شدید میشود.
باور صحیح: زوال عقلی بیشتر بر زنان تاثیرگذار است.
زنان بیشتر دچار بیماری آلزایمر میشوند. محققان در مورد این موضوع دو فرضیه را مطرح کردهاند؛ نخست این که زنان به طور کلی بیش از مردان عمر میکنند و در نتیجه بیشتر احتمال دارد به سنی برسند که خطر ابتلا به این اختلال افزایش مییابد و دوم این که مکانیزم خاص زیست شناختی آنان در واقع به تغییرات نهفته مغز، پیشرفت و بروز علائم بیماری آلزایمر کمک میکند.
باور صحیح: پرستارانِ بیماران مبتلا به زوال عقلی فشار بالایی را تحمل میکنند.
پرستاران مبتلایان به زوال عقلی فشار و استرس زیادی را متحمل میشوند که شامل مجموعهای از فشارهای اقتصادی، جسمی و روانی میشود.
ارسال نظر