به گزارش پارس به نقل از ایسنا، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر سابق شبکه سه سیما که در مراسم اردیبهشت تئاتر تهران و افتتاحیه جشنواره تئاتر خیابانی « خلیج فارس» شامگاه _ ۲۱ اردیبهشت ماه در کاخ گلستان سخن می گفت، تصریح کرد: از سرمایه های مهم و اساسی هرجامعه ای هنرمندان آن هستند که متاسفانه آن طور که باید و شاید در کشور ما به این صنف یا قشر پرداخته نمی شود.

او با بیان اینکه ما در این زمینه کوتاهی های زیادی داشته ایم، سخنانش را اینگونه ادامه داد: هنوز هنرمندان ما مثل جامعه تئاتر مشکلات بسیاری دارند، متاسفانه با همه زحماتی که به خصوص در دوره آقای شاه آبادی انجام شده است این قشر همچنان مظلوم، مهجور و به حساب نیامده است. انشاء الله در دوره های آینده تفکر و اندیشه ای وجود داشته باشد تا وضعیت هنرمندان بیشتر و بهتر از آنچه که اکنون است، بشود. البته من خودم در زمانی که در تلویزیون کار می کردم، در زمینه کمک و خدمت به هنرمندان تلاش داشته ام.

در این مراسم همچنین سید احسان قاضی زاده هاشمی مدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و دبیر جشنواره تئاتر خیابانی خلیج فارس ضمن خیر مقدم به حاضرین در این مراسم در سخنانی کوتاه عنوان کرد: امسال دومین بار است که جشن اردیبهشت برگزار می شود، در طول سال گذشته انجمن های نمایش استان تهران از رشد کمی و کیفی خوبی برخوردار بودند و اجراهای متنوعی در شهرستان های استان تهران برگزار شده است.

او افزود: امروز تمامی شهرستان های استان تهران دارای انجمن های نمایشی فعال هستند که البته هنوز کافی نیست، چرا که استعدادهای زیادی به خصوص در نسل جوان وجود دارد که باید شکوفا شود.

در این مراسم پیروز مجتهد زاده پژوهشگر در حوزه خلیج فارس در سخنانی کوتاه گفت: به مناسبت ۱۰ اردیبهشت که روز ملی خلیج فارس است ما در خدمت مدیریت ارشاد برنامه های مختلفی را در جنوب و بندرعباس داشتیم. من در آنجا مطرح کردم که سابقه و تلاش طولانی برای تغییر نام خلیج فارس انجام شده است و در این خصوص مستنداتی را جمع آوری کرده ام.

وی ادامه داد: آنها در طی هفتاد سال گذشته تلاش های مذبوحانه ای برای این کار انجام دادند و بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار برای ساختن یک نام جعلی از خلیج فارس تلاش کرده اند.

او افزود: البته تمام این تلاش هایشان با شکست مفتضحانه ای مواجه شد و هیچ کس در هیچ جای دنیا این نام جعلی را نپذیرفت و البته باید از کسانی که این کارها را انجام داده اند تشکر کنیم چون برای ما مناسبتی را فراهم کرد و به مناسبت های ملی ما افزوده شد که این برای ما جای افتخار دارد.

در این مراسم از هنرمندان، پیشکسوتان و همچنین حامی و فعالان تئاتر کشور در بخش های مختلف تقدیرهایی به عمل آمد.

در بخش اول تقدیر شده ها که با حضور قادر آشنا مدیر کل اداره هنرهای نمایشی، سید احسان قاضی زاده هاشمی و همچنین ناصر هاشمی، فرهاد قائمیان، کوروش سلیمانی و مصطفی زمانی برگزار شد از عزت الله قمی، سعید زمانیان، غلامرضا قلمی، ابوالفضل بهرامی، بهزاد لطفی به عنوان حامیان تئاتر تقدیر به عمل آمد.

همچنین در بخش پیشکسوتان با حضور اسماعیل خلج، محمد مطیع و عنایت بخشی از محمد غلام حسین بنی آدم، مجید قربانی، علی فرشادپور، مهدی صفاری و مهدی اکبری زاده تقدیر شد.

از امیر دژاکام کارگردان و مدرس تئاتر به خاطر فعالیت ها و تلاش هایش در حوزه تئاتر ملی – میهنی با حضور حمید شاه آبادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد، ابراهیم آبادی و فرخ نعمتی تقدیر به عمل آمد.

در بخش دیگری از این مراسم از محمود استاد محمد که در بستر بیماری است، تقدیر شد و دختر او مانا استاد محمد هدیه او را به نمایندگی از پدرش دریافت کرد.

در این بخش همچنین از مرتضی احمدی پیشکسوت تئاتر و تلویزیون تقدیر شد.

از جمشید مشایخی که او هم در بستر بیماری بود، تقدیر به عمل آمد و داریوش اسدزاده از دوستان قدیمی جمشید مشایخی هدیه او را دریافت کرد.

  در بخش پایانی مراسم اردیبهشت تئاتر ایرن گروه « رستاک» به اجرای موسیقی سنتی پرداختند.