دکتر مسعود قاسمی در مصاحبه اختصاصی در حاشیه نشست خبری نوزدهمین کنگره بین المللی تازه‌های قلب و عروق افزود: روغن‌های حیوانی لزوماً روغن‌های مفیدی برای بدن نیستند؛ روغن‌های حیوانی اگرچه عارضه کمتری نسبت به روغن‌های نباتی دارند، اما مصرف بیش از اندازه آن‌ها ممکن است مضر باشد و بیماران قلبی نباید به هیچ وجه از این روغن‌ها استفاده کنند.

 

وی گفت: این که روی روغن‌های گیاهی نوشته می‌شود: «بدون کلسترول» جنبه بازرگانی دارد، زیرا روغن گیاهی اصلاً نمی‌تواند کلسترول داشته باشد، اما روغن گیاهی می‌تواند ایزومر ترانس بالایی داشته باشد.

قاسمی با بیان اینکه روغن گیاهی حاوی ایزومر ترانس می‌تواند از روغن حیوانی به مراتب مضرتر باشد ادامه داد: موقع خرید تنها نباید به واژه «بدون کلسترول» توجه شود بلکه روغن گیاهی نباید جامد یا نیمه جامد باشد؛ همچنین کره گیاهی اگر نامناسب و حاوی ترانس است بسیار مضر است.

این متخصص قلب و عروق ادامه داد: ایزومر ترانس یکی از اشکال شیمیایی روغن مایع است و مشخص شده است ایزومر ترانس در بدن باعث انسداد قلبی و مغزی می‌شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم ۵۰ درصد روغن‌های موجود در بازار ایزومر ترانس را نداشته باشند گفت: امیدواریم این روغن‌های مایع یا ایزومر ترانس نداشته یا زیر یک درصد داشته باشند، زیرا این ایزومر بسیار برای بدن مضر و خطر آفرین است.

 

وی افزود: خانم‌ها گلایه دارند که روغن مایع سخت‌تر از روغن جامد از روی اجاق گاز پاک می‌شود باید اعلام شود روغن مایع یا جامد یکسان هستند، اما روغن مایع را بدتر کرده اند، هیدروژن به آن اضافه شده است تا حمل و نقل آسان تری داشته باشد و عملا بدتر از روغن جامد شده است.

مسعود قاسمی با اشاره به اینکه ایزومر ترانس باید از داخل روغن‌های مایع گیاهی حذف شود ادامه داد: بیشتر از ۲۰ درصد کالری روزانه نباید از چربی‌ها شامل روغن‌ها و چربی موجود در سایر مواد غذایی تهیه شود.

وی با بیان اینکه بهترین روغن برای تهیه موادغذایی روغن زیتون است ادامه داد: روغن زیتون بهترین روغن گیاهی است و نباید حرارت داده شود، ولی به علت قیمت بالا محدودیت مصرف دارد.

قاسمی با بیان اینکه طلاق عنوان «روغن زیتون مناسب حرارت بالا» درست نیست ادامه داد: امکان ندارد روغنی که ذاتش مغایر با حرارت بالاست را مناسب سرخ کردن معرفی کنند؛ البته باید ماهیتش را تغییر داده باشند که دیگر روغن مفیدی نیست.

رئیس انجمن آترواسکلروز گفت: تقلبی بودن و اصیل نبودن روغن زیتون مرز ۸۵ درصدی را رد کرده است و این روغن‌ها چه داخلی و چه خارجی تقلبی است و با طعم دهنده این طعم را پیدا می‌کند، البته نه اینکه روغنش مسموم باشد، اما ۲۰ درصدش روغن زیتون و ۸۰ درصدش روغن دیگری است، بنابراین به منبع تهیه روغن زیتون حتما توجه شود.

مسعود قاسمی تاکید کرد: بیماران قلبی و عروقی مصرف روغن را باید به حداقل برسانند و سرخ کردن را فراموش کنند.