یادداشت اختصاصی از مهدی مسائلی؛
جلوه دیگر مخالفت علما با موسیقی در میان مردم/ وماادراک «کنسرت»
تفاوتی نمیکند که مبنای مخالفت با کنسرت، نوع موسیقی آن باشد و یا نحوه برگزاری آن؛ چه بهتر است که این بزرگواران به جای درخواست تعطیلی مطلق و بیقید وشرط کنسرتها، خواستار اصلاح آن از موارد خلاف شرع می شدند تا خیرخواهی آنها در این امر بیشتر برای مردم ملموس شود.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مهدی مسائلی مدرس حوزه علمیه اصفهان در یادداشتی برای «پارس» نوشت:
مخالفت بعضی از علما با برگزاری کنسرت یکی از موضوعات پرحاشیه سالهای اخیر بوده است که اگرچه در ابتدا نسبت به برگزاری آن در شهرهای مذهبی حساسیت وجود داشت، ولی با موضعگیری ائمه جمعه دیگر شهرها ابعاد تازه ای نیز یافته است. زیرا معمولا اینگونه مخالفتهای کلی برای مردم این مطلب را تداعی میکند که مخالفت بیقید و شرط علما با برگزاری کنسرت، به دلیل مخالفتِ کلیِ آنها با موسیقی و خوانندگی است و یا اینکه آنها گردآمدن مردم در مکانی شاد و هنری را حرام میدانند.
هر چه هست جلوگیری از برگزاری کنسرت شاید با تحکم و اجبار در مقاطعی امکانپذیر است، ولی باید علما قبل از هر امر و نهیای مبنای مخالفت خویش را برای مردم تبیین کنند؛ در غیر این صورت رفتار آنها به جای اینکه امر به معروف و نهی از منکر جلوه کند، نوعی دیکتاتوری مذهبی به نظر میرسد که موجبات دینگریزی مردم را فراهم میکند.
نکته دیگر اینکه تفاوتی نمیکند که مبنای مخالفت با کنسرت، نوع موسیقی آن باشد و یا نحوه برگزاری آن؛ چه بهتر است که این بزرگواران به جای درخواست تعطیلی مطلق و بیقید وشرط کنسرتها، خواستار اصلاح آن از موارد خلاف شرع می شدند تا خیرخواهی آنها در این امر بیشتر برای مردم ملموس شود.
حقیقت اینکه امروز برای بسیاری از مردم مخالفت علما با برگزاری کنسرت، نوعی موضعگیری سیاسی و یا قدرتنمایی مذهبی جلوهگر مینماید.
همچنان که برای بسیاری از مردم جای این سوال وجود دارد که چگونه یک سبک موسیقی در جایگاه استفاده سیاسی و مذهبی، حلال و حتی موردپسند میشود، ولی دقیقا همان سبک خوانندگی در جایگاهی دیگر که ارتباطی با امور مذهبی و سیاسی نیز ندارد، با حرمت و منع روبرو می شود.
برای مردم این سوال وجود دارد که چگونه انواع موسیقی و سبکهای خوانندگی در عزاداری امام حسین علیهالسلام مورد استفاده قرار میگیرد و در شرایطی که علما متولی هدایت این امور مذهبی هستند، به آن اعتراض فراگیری صورت نمیگیرد و یا اینکه حداکثر با محافظهکاری برخورد ملایمی با آن میشود، ولی بعضی از علما با شدت خاصی به معرکه تعطیلی کنسرتها میآیند.
اگر موسیقی و خوانندگی حرام و ممنوع است همه جا باید ممنوع باشد بلکه قبح و زشتی انجام آن در برنامههای مذهبی بسیار بیشتر از امور غیرمذهبی است.
اگر هم مخالفت این علما با برگزاری کنسرت به خاطر نحوه برپایی آن و تجمع مردم در مکانهایی خاص است، باید مشخص شود کجای این تجمعات اشکال دارد و باید اصلاح شود؟ برای مردم پذیرفتنی نیست که در جشنهای دهه فجر و میلاد ائمه علیهمالسلام و نیمه شعبان، گردهمایی مردم و گوش دادن به موسیقی های شاد و همخوانی با آن، بدون اشکال باشد ولی همینکار در مکانها و زمانهای دیگر حرام و ممنوع باشد.
به هر حال اگرچه علمای محترم گاهی تأثیرپذیری امر به معروف و نهی از منکر را در حدّت و شدت بخشیدن به آن تصور میکنند ولی اگر جامعه نسبت به این اوامر و نواهی توجیه نباشد، این تأکیدات دین گریزی هرچه بیشتر مردم را در پی خواهد داشت.
* حجت الاسلام والمسلمین مهدی مسائلی مدرس حوزه علمیه اصفهان است و آثار و تألیفاتی در زمینه «قمه زنی سنت یا بدعت؟»، «نهم ربیع جهالتها خسارتها»، «پیشوایان شیعه پیشگامان وحدت»، «عزاداری شعار حیات عاشورائی»، «لطیفههای اسلامی»، «فرهنگ اصطلاحات طلاب»، «لعنهای نامقدس» و.. داشته است. وی همچنین برگزیده چهارمین همایش اهل قلم استان اصفهان»، «برگزیده همایش تجلیل از خادمین فرهنگ مکتوب استان اصفهان1386»، «روحانی برگزیده جشنواره حضرت علی اکبر در سال 1387»، «برگزیده جشنواره سراسری علامه حلی در سال1388»، برگزیده دومین جشنواره ملی طلبه جوان موفق ۱۳۹۲» و.. است.
گمان نباید برد که هیچکدام از علمای بزرگوار اسلام وشیعه با موسیقی موافق بوده وباشند چرا شما نمونه ای نمیتونید بیارید که حضور انها در حتی یکی از این نوع مراسم بقول نگارنده حلال تائید شده باشه ومتفق القول موسیقی که بنحوی انسان را وادار به انجام حرکات دون شان انسانیت واسلامیت بکنه حال چه در مراسم مثلا اعیاد اسلامی وچه کنسرتهای برگزارشده باشه حرام میدانند
کاش از این روحانیون و علمای روشنفکر، بیشتر می داشتیم و بیشتر اجازه اظهار نظر می داشتند تا جوانها اینقدر دین گریز نشوند
نظر علما وفقها درموردموسیقی واواز وکنسرت بخصوص رهبر فرزانه انقلاب شرطوفصللخطاب است واگر بهدلیل مشغله کاری وشغلی و.... در این مراسم شرکت نمیکنند دلیلی برمخالفت این عزیزان با مخالفت با موسیقی مفید شاد تربیتی و... کنسرتها بهصورت اصولی اسلامی ایرانی خانوادکی نیست
خب هركي دوس نداره نياد دلخوشي مردم كه جرم نيس
افكار مردم بايد به يه چيزي مشغول بشه ديگه پرسپوليس استقلال نشه مخالفت روحانيت با موسقي ميشه
مخالفت روحانيون محترم با كنسرت ها به خاطر مسائل پر اهميت تر ديگر است كه دولت بايستي به آنها بپردازد چون زمان كم است و دنيا به سرعت دارد پيش مي رود و مشغول كردن مردم به اين امور كم اهميت نوعي خيانت است به آيندگان مملكت . والا به نظر من بروند اگر مشكلات شان حل شد و به پيشرفت رسيدند و انسانهاي بافرهنگي شدند ما را هم شريك خير خود گردانند.
ما آخر آخرش نفهميديم موسيقي حلال يا حرام اصلا" قاطيه
مخالفت و هر تصمیم علما جاش روی چشم ماست
والا من که تا حالا کنسرت نرفتم، ولی چندتا کلیپی که از بعضی کنسرتها دیدم به نظرم اومد که دیگه چیزی به عبور از مرز انفجار نمونده و از این فشار هستش که دارند دیوانه وار جیغ میکشند و فریادها سر میدهند.
با سلام
چرا برای تولید نیروگاههای بیشتر برقی اقدام نمی شود هوا بسیار گرم است و ما مهندسین توانمندی داریم. شرکتهائی مانند مپنا و جوشکاب یزد و ایران ترانسفو و برق کهنوج چرا نباید تکنولوژی بروزی داشته باشند و برق بیشتر تولید کنند و امکاناتشان و نیروگاهایشان را افزایش دهند از کولر گازی نمی توان استفاده کرد چون هزینه برق بسیار زیاد است و عرضه برق کم است چرا به صنعت تولید برق رسیدگی نمی شود هوا بسیار گرم است کولر ابی پول اب زیاد می اید کولر گازی پول برق . چرا برای توسعه تولید برق و نیروگاههای برقی اقداماتی نمی شود با توجه به نیروی متخصص زیاد