جزئیات جایگزین کردن افراد دیگری به جای زائران بیمار در حج
رئیس مرکز پزشکی حج هلال احمر گفت:طبق دستورالعمل پزشکی حج، بیماران پیشرفته قلبی، زنان باردار و بیماران دارای سرطان پیشرفته نمیتوانند به حج اعزام شوند و در غیر این موارد هیچ منعی برای اعزام به حج وجود ندارد.
سید علی مرعشی درباره امکان جایگزین شدن افراد دیگری به جای زائرانی که در معاینات پزشکی استطاعت جسمیشان برای اعزام به عربستان تایید نمیشود، اظهار داشت: این امکان وجود دارد ولی باید طبق مقررات سازمان حج صورت پذیرد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر ادامه داد: البته افرادی نیز که به جای زائرانی که استطاعت جسمی برای سفر حج ندارند نیز باید تحت معاینات پزشکی قرار گیرند، یعنی همان روند معاینات پزشکی برای افراد جایگزین نیز بدون کم و کاستی صورت میپذیرد.
وی در رابطه با اینکه معاینات پزشکی انجامشده از زائران شامل چه مواردی میشود و در چهصورتی زائر نمیتواند به حج اعزام شود، گفت: این معاینات از جمله خدماتی است که برای حجاج انجام میشود و با انجام این معاینات پرونده کاملی از سابقه پزشکی زائر تهیه میشود، این موارد کمک میکند تا همکاران ما در مراسم حج بتوانند خدمات بهتری به زائران ارائه دهند و اگر فردی بیماری خاصی داشته باشد شناسایی میشود.
رئیس مرکز پزشکی حج هلال احمر با تأکید بر اینکه بیماران دیالیزی بهمانند سالهای گذشته به حج اعزام میشوند، گفت: طبق دستورالعمل پزشکی حج، بیماران پیشرفته قلبی، زنان باردار و بیماران دارای سرطان پیشرفته نمیتوانند به حج اعزام شوند و در غیر این موارد هیچ منعی برای اعزام به حج وجود ندارد.
داشتن اعتیاد در سفر حج عواقب سنگینی دارد
همچنین رئیس مرکز پزشکی هلال احمر چندی قبل درباره توصیه به برخی افراد عازم حج که دچار اعتیاد هستند، عنوان کرده بود، شرط اعزام به عربستان برای حج جه این افراد، ترک اعتیاد است.
وی در تشریح برنامههای اعزام به حج درباره افرادی که دچار اعتیاد هستند، اظهار داشت: نخستین اعزام 9 مرداد صورت میپذیرد و متعاقباً آخرین اعزام نیز 14 شهریورماه است، بنابراین توصیه میشود افرادی که به عنوان زائر حج قصد اعزام به عربستان را دارند حتماً در صورت داشتن اعتیاد، در این مدت به نوعی ترک کنند.
مرعشی درباره برخورد کشور عربستان با افراد معتاد عنوان کرد: عربستان قوانین سختگیرانه ای در برخورد با معتادان دارد که یکی از آن موارد، زندانهای سخت آنها است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تصریح کرد: افرادی که دچار اعتیاد هستند و به هر طریقی بتوانند از گیتهای امنیتی و مراقبتی عربستان عبور کنند بدانند در طول زمان حج، هیچ چیزی برای تسکین اعتیاد آنها وجود ندارد و خود آنها دچار مشکلات عدیده ای میشوند و نمیتوانند مناسک را انجام دهند.
مرعشی خاطرنشان کرد: بنابراین افراد دچار اعتیاد و عازم به حج - حتماً در معاینات پزشکی به مسئله اعتیاد خود اشاره کنند تا راهنماییهای لازم برای ترک به آنها داده شود و در صورتیکه فرد در همین مدت تا اعزام به عربستان، امکان ترک ندارد به صلاح خود و کشور نیست که به حج اعزام شود.
ارسال نظر